Bardejovské Kúpele čakajú na zastropovanie cien energií

Bardejovské Kúpele, a.s. prekonali ťažké covidové roky, čelia inflačnému zdražovaniu vstupov a od budúceho roka ich čakajú zvýšené ceny energií. Napriek tejto nepriazni očakávajú, že sa aj s pomocou štátu v oblasti zastropovania energií s touto situáciou vyrovnajú. Pripravujú však i vlastné opatrenia, ktorými budú čeliť energetickej kríze. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

,,Máme pripravené rôzne scenáre, ale boli by sme neradi aby pri nárastoch cien energií trpeli klienti a znášali negatívne následky energo krízy. V prvom rade nebudeme prevádzkovať v zimnom období všetky naše ubytovacie kapacity, ale budeme sústreďovať klientov maximálne do dvoch našich najlepších hotelov. Budeme sa držať platnej vyhlášky, čo sa týka dodržiavania teplôt na izbách, v spoločných priestoroch  a na chodbách. Vieme ešte o niečo znížiť teplotu vody v bazénoch a zároveň je na zodpovednosti každého z nás, aby zbytočne neplytval týmito zdrojmi,“ vysvetľuje T.Šatanková.

 

Dodáva ale, že najviac by však kúpeľom pomohlo zastropovanie cien energií aj pre veľké podniky.

 

,,V šuflíku je už síce pripravená dotačná schéma na zmiernenie dopadu tejto krízy, tá je ale podmienená schválením štátneho rozpočtu, takže je to zložitejšie. V tomto roku patrili naše kúpele medzi tých šťastnejších, ktorí si zazmluvnili ceny energií na začiatku roka 2021 pre rok 2022, kde ešte boli veľmi priaznivé ceny. Teda energetická kríza nás postihne až v budúcom roku. Podľa úplne prvotných výpočtov koncom leta by bol nárast až takmer 6 – násobný, je ale treba povedať, že vtedy boli ceny energií na svojom vrchole, pri dnešných výpočtoch je to cca 3,2 násobok, ale veríme že ceny sa nejakým spôsobom zastropujú aj pre firmy a nárast nebude taký markantný,“ vypočítava T.Šatanková.

 

Podľa nej kúpele veľmi pocítili nárast inflácie hlavne pri nákupe potravín a materiálov. Nárast nastane aj u miezd zdravotníckych zamestnancov, ktorý sa dotýka aj tých kúpeľných. Veríme, že vláda splní svoje sľuby a tento mzdový nárast zohľadní v zvýšení platieb zo zdravotných poisťovní za liečenie poistencov od začiatku roka 2022.

 

,,Tieto všetky nárasty nie sú premietnuté do odbytových cien zdravotných poisťovní (ZP), čo v konečnom dôsledku bude znášať klient ktorý príde na pobyt cez ZP tým, že si bude musieť zaplatiť vyššiu sumu aj v skupine A, na akú bol doteraz zvyknutý. Ceny pre samoplatiacich klientov a klientov v skupine B sme upravili tiež smerom nahor, aby sme pokryli aspoň čiastočne stúpajúce náklady,“ konštatuje T.Šatanková.

 

Záver leta bol výborný, jesenná návštevnosť stabilizovaná

,,Výhodné ceny, dlhoročná overená kvalita, dobré meno a ofenzívny marketing, pomohli k rýchlemu  návratu návštevnosti v Bardejovských Kúpeľoch po covide do normálu. Už v závere leta sa návštevnosť po covidových obmedzeniach priblížila k normálu na predcovidovú úroveň. Jesenná návštevnosť zatiaľ tento trend potvrdzuje, až na hostí z cudziny - tí sú veľmi zriedkaví. Návštevníci využívajú to, že ceny stravy i procedúr sa zatiaľ príliš nemenili a sú ešte stále zaujímavé. Plne funkčné sú i wellness zariadenia, sauny a fitness. Atraktivitu kúpeľov zvyšuje aj prebiehajúca akcia Zvýhodnený wellness pobyt Vital v hoteli Alexander**** s dlhou platnosťou,“ konštatuje T.Šatanková.

 

Cenovo zvýhodnený pobyt VITAL vo vlajkovej lodi BARDEJOVSKÝCH KÚPEĽOV, a.s. - Hoteli Alexander**** si môžu návštevníci rezervovať do 20.12.2022. Víkendový pobyt (nástupné dni štvrtok, piatok, sobota a nedeľa) vyjde v dvojlôžkovej izbe pre 2 osoby na 325 € za 2 noci, alebo 465 € za 3 noci. Počas týždňa na 285 €/2 noci alebo 405 €/3 noci. Zvýhodnený pobyt VITAL zahŕňa ubytovanie v dvojlôžkovej izbe exclusive, plnú penziu – strava formou bufetov v hoteli Alexander, neobmedzený vstup do Wellness Spa v hoteli Ozón (bazény + sauny) a wellness v hoteli Alexander a k tomu aj procedúry.

 

Silvester bude

Na záver tohto roka chystajú Bardejovské Kúpele, a.s. plnohodnotný Silvester so všetkými atrakciami, službami a zábavou. Voľných je už len pár miest  v hoteli Alexander v Bardejovských Kúpeľoch v dňoch 27.12. 2021 až 4.1.2023. Na výber majú pobyty v dĺžke 3 až 6 nocí. Ceny v dvojposteľovej izbe v hoteli Alexander pre jednu osobu začínajú na 3 noci od 363 EUR. Pri úhrade pobytu do 30.11.2022 je ešte zľava 5% z ceny pobytu. Cena zahŕňa ubytovanie v dvojlôžkovej izbe, plnú penziu formou bufetov, neobmedzený vstup do Wellness Spa v hoteli Ozón, v hoteli Alexander, balíček procedúr, Silvestrovskú slávnostnú večeru v hotelovej reštaurácii s hudobným podmazom, s fľašou vína a sektu, tombolou a fotobúdkou. Kúpele budú otvorené až do Silvestra a aj po novom roku, vrátane služieb a wellness.

 

Stále liečia postcovidové ťažkosti

Aktuálna ponuka liečebných pobytov, vrátane postcovidovej liečby, v Bardejovských Kúpeľoch je široká a ubytovanie si každý môže prispôsobiť v rôznych zariadeniach od štvorhviezdičkových hotelov až po vilky. Stále pretrváva veľký záujem o postcovidovú liečbu. Bardejovské Kúpele majú unikátnu MLS laserovú terapiu dvomi lasermi v kombinácii s magnetoterapiou, ktorá prináša v zlepšení dýchania a celkovej kondície. V oblasti postcovidovej liečby sú BARDEJOVSKÉ KÚPELE, a.s. v rámci SR na čele, s stovkami odliečených pacientov.

 

V kúpeľoch je k dispozícii najstarší skanzen na Slovensku, tenisové dvorce, krytá hala, preliezačky, minigolf, „kúpeľné singletracky“, kyslíková dráha, neďaleko je historické mesto BARDEJOV - pamiatka Unesco, hrad Zborov a mnohé iné atrakcie. 

 

Viac informácií na: www.hotelalexander.sk, www.kupele-bj.sk,   www.visitbardejov.sk

 

Centrálne rezervačné oddelenie: Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549
E-mail: rezervacie@kupele-bj.sk, pk@kupele-bj.sk

Patrí do vydania: 
December 2022