Pre aký typ postavy potrebuje muž slim fit košeľu?

Možno ste sa už stretli s tým, že vášmu partnerovi žiadna košeľa nesadla presne na mieru. Pravdou je, že pokiaľ nemá na mieru ušitú košeľu, žiadna mu nebude sedieť na sto percent. Avšak, ak poznáte aspoň trochu „košeľovú terminológiu“, viete mu poradiť či kúpiť košeľu, s ktorou bude naozaj spokojní. Stačí len poznať typ postavy a tiež rozmery určitých častí tela.

Pánske slim fit košele vznikli najmä pre tých pánov, ktorí majú problém s tým, že sú im bežné košele v určitých častiach tela mierne veľké. Tieto časti košele nepriliehajú na telo a zbytočne rozširujú postavu.

 

Kto potrebuje slim fit košeľu? Športujúci alebo štíhly muž. Prečo?

 

Slim fit košeľa je užšia v páse

Bežné košele majú strih v oblasti pása rovný, čo v prípade športujúcich či štíhlych mužov spôsobuje, že oblasť pása vyzerá voľne, ba až väčšie. Slim fit košele majú zúženú oblasť pása, preto sa môžete spoľahnúť, že vám táto košeľa odstávať nebude. Nezabudnite, že košeľu by ste mali vedieť aj tak vedieť natiahnuť smerom od pása. Inak riskujete, že pri sadnutí si alebo pri inom rýchlom pohybe sa mužovi košeľa rozopne.

 

Košeľa má väčší obvod hrudníka

Na rozdiel od úzkeho pásu prichádza presný opak. Slim fit košele sú v oblasti hrudníka širšie, vďaka čomu sa mu bude lepšie dýchať aj hýbať. Stále majte na pamäti, že gombíky by sa nemali úplne dotýkať samotnej hrude. Príliš tesná košeľa je viac na škodu ako košeľa voľná.

 

Dôležitá je aj dĺžka rukávov na košeli

Pri košeliach s dlhým rukávom je dôležité, aby muž v prvom rade dokázal rukou bez problémov hýbať. Rukáv košele by mal byť preto voľný, ideálne keby jemne obopína ruku. Pri rukávoch môžeme hovoriť aj o prieramkoch. Prieramok sa nachádza v podpazuší, a je to práve on, kto povoľuje košeľu pri akomkoľvek pohybe. Prieramok by preto nemal byť príliš nízko, ani príliš vysoko.

 

Zdroj obrázku: Maksim Ladouski / Shutterstock.com

Patrí do vydania: 
Apríl 2022