Pokojné sviatky a relax pred Vianocami

Posledný mesiac v kalendári je tu a s ním najkrajšie sviatky v roku. Teraz viac ako inokedy myslíme na to, čo môžeme robiť inak, čo by sme mohli zmeniť a čo zlepšiť. A s tým súvisia aj predsavzatia, niektorí ich možno síce odkladajú až na január, ale niektoré výzvy nemusíme riešiť výhradne až s príchodom Nového roka. Čo tak sa s tým „popasovať“ už teraz?

Pri plnení si svojich cieľov a predsavzatí je dôležité, aby sme si nedávali príliš nereálne ciele. Zbytočne sa tým totiž môžeme len vystresovať. Postupne uvedomenie si toho, čo chceme dosiahnuť, čoho sa chceme naopak zbaviť a čo by sme chceli robiť inak, môže priniesť väčšie „ovocie“. Nemusíte si všetko nechávať len do novoročných výziev, aby tým decembrovým nebolo smutno...tak poďme na to.

 

Predvianočná a bezdymová výzva?

Počas najkrajších sviatkov v roku by sme sa mali na seba pozerať v tom najkrajšom svetle, mali by sme si užívať prítomnosť svojich blízkych, smiať sa, oddychovať, baliť a rozbaľovať darčeky, tešiť sa z prekvapení a najmä užívať si vianočnú atmosféru v príjemnej spoločnosti. Ale nie cez opar cigaretového dymu. Bezdymové riešenia podávajú pomocnú ruku tým, ktorí majú vo svojom okolí fajčiarov. Či už ako vianočný tip a darček, alebo inšpiráciu, ako sa postupne zbaviť klasických cigariet a navždy.

 

A aj keď dá predvianočný zhon niekedy poriadne zabrať, môžeme sa na sviatky pripraviť v pokoji. Zabudnite na stres, na všetko si doprajte toľko času koľko potrebujete. Veď naháňali ste sa dosť uplynulé mesiace a tento posledný si už vydýchnite a robte veci s radosťou.

 

Aj vianočne darčeky môžete nakúpiť postupne, prípadne cez internet. A ak aj na nejaký zabudnete, určite vám to vaši najbližší odpustia. Najdôležitejšie je počas sviatkov predsa to, že sa môžete tešiť zo spoločných chvíľ – či už bude o jeden darček viac, alebo menej, to nevadí.

 

Stres a dym? Obom stopku

A čo ten nepríjemný spoločník? Stres a dym sa, žiaľ, kamarátia. A v tomto období sa mnoho ľudí cíti ešte viac pod stresom. Vtedy siahnu po cigarete, k prvej ide druhá a potom ďalšia a ďalšia. Presne tak, stres je jedným z hlavných spúšťačom fajčenia a k fajčeniu klasických cigariet „dopomáha“ napríklad i pocit neistoty, príval povinností s končiacim sa rokom.

 

Spomaľte! Zahaste cigaretu, zamieste na medovníky a dajte si šálku punču...

 

Cigaretový dym nielenže nie je vhodným spoločníkom na ceste za zdravším životným štýlom, ale nepatrí ani do domácnosti. Môže pokaziť dokonalú vianočnú idylku. Oproti tomu čerstvo napečte medovníčky rozvoňajú celý dom. A keď k nim pridáte šálku horúceho punču, tak máte perfektný program na nejeden decembrový večer.

 

A čo potom s klasickými cigaretami? Tu prichádza veda, ktorá môže podať pomocnú ruku, ako sa ich zbaviť. Škodlivého cigaretového dymu sa dá zbaviť natrvalo a dymový opar môže zostať len nepríjemnou spomienkou. Riešenie je na dosah ruky.

 

Prekvapte fajčiarov a dajte im možnosť stráviť (nielen) sviatky bez dymu

Bezdymové zariadenia ponúkajú jedinečné riešenie, ako si poradiť pri výbere darčeka pre fajčiara. Štýlová novinka lil SOLID 2.0 bez zápachu a popola je vhodná pre všetkých, ktorí túžia dať stopku klasickým cigaretám a to nielen počas vianočných sviatkov.

 

Vedeli ste, že...

Príčinou ochorení nie je nikotín? Odborníci, vrátane vedúceho úradu pre zdravotníctvo USA (U.S. Surgeon General) a Kráľovského kolégia lekárov vo Veľkej Británii (UK Royal College of Physicians) súhlasia s tým, že nikotín, hoci je návykovou látkou, nie je primárnou príčinou vzniku ochorení súvisiacich s fajčením. Ochorenia súvisiace s fajčením sú vyvolané predovšetkým inhaláciou škodlivých látok, ktoré sa z veľkej časti vytvárajú pri spaľovaní tabaku, a tak nikotín nie je ich primárnou príčinou.

 

A čo hovoria čísla?

Bezdymové zariadenie IQOS používa približne 20,4 milióna dospelých užívateľov po celom svete. Z celkového počtu dospelých užívateľov už 73 percent prestalo úplne fajčiť klasické cigarety a prešlo na bezdymové zariadenia.

Patrí do vydania