Až 7 z 10 žien má asymetrické prsia

Dokonalá súmernosť v prírode existuje len výnimočne a týka sa to aj ľudského tela. Pohľad do zrkadla vám už určite prezradil odchýlky vo veľkosti uší, tvare obočia a u žien aj vo veľkostí pŕs. Práve na ne sa teraz zameriame a poradíme vám, ako vybrať podprsenku, ktorá ich opticky upraví do dokonalosti.

Správnym oblečením sa dá korigovať každá chybička telesnej krásy, aj nesúmerné prsia. Pokiaľ sa pri pohľade na vaše vnady trápite otázkou „Prečo práve ja?“, vedzte, že to isté sa pýta 70 % žien. Asymetrické prsia sú teda skôr normálne, než ojedinelé. Prsia do finálnej veľkosti dorastajú medzi 18. – 23. rokom života a menia sa aj počas neho. Či už s našou hmotnosťou, tehotenstvom, dojčením alebo pôsobením hormónov. No ak je jeden váš prsník väčší a druhý menší, či sú v nerovnakej výške, tento fakt bude pre vás asi iba slabou útechou. Oveľa viac pomôže správny strih podprsenky, ktorá opticky vyrovná rozdielnu veľkosť či polohu pŕs.

 

Väčšia veľkosť rozhoduje

Pri korigovaní symetrie pŕs podprsenkou sa vždy riaďte väčším ňadrom. Pri menších a stredných prsiach siahnite po unikátnom T-Fit strihu od Trioly. „Takto strihaná podprsenka vytvorí prirodzene guľatý tvar poprsia a sexi dekolt aj pri malých veľkostiach. Luxusný materiál, pohodlné ramienka a pevný obvod zaisťujú príjemné nosenie pri každodenných aj výnimočných príležitostiach. Pri asymetrických malých a stredných prsiach potom stačí už len o čosi viac utiahnuť ramienko na strane s menšou veľkosťou a problém je vyriešený,“ vysvetľuje štylistka firmy Triola Žaneta Ilutanová, ktorá vedie aj Triola online poradňu a pomôže vám tiež s nákupom podprsenky cez internet. Riasenie a farebný vzor odporúča aj pri plavkových podprsenkách, kde ich použitie upriami pozornosť na dizajn plaviek.

 

Pre väčšie veľkosti

A akú podprsenku vybrať, pokiaľ vám príroda nadelila výrazné vnady? „Majiteľkám obdarenejších dekoltov odporúčam strih Perfect Fit, polovystužené podprsenky, zmenšujúce a nevystužené s kosticami, ktoré dodajú oporu aj naozaj veľkým a ťažkým prsiam. Rozdiely veľkosti opticky upraví podprsenka s riasenými košíčkami alebo čiastočne vystuženou čipkou v hornej časti, ktoré sa svojou pružnosťou prispôsobia a rozdiel nie je taký viditeľný,“ radí štylistka. Ďalšie možnosti ponúkajú doplnky a oblečenie, ako dizajnovo uviazané šatky a šále, kardigán, sako či bundička na priliehavom tope, riasenie či „voda“ na prednom diele šiat, topov, blúzok. „Asymetria pŕs sa dá riešiť. Niekedy ju však riešime len my, ženy, pričom okolie o nej ani netuší. Ja vravím, že dokonalé krásky sú pre mužov bez fantázie,“ usmieva sa odborníčka.

TIP:

TRIOLA prináša modely pre skutočné ženy - či už si vyberiete zo stálej alebo limitovanej kolekcie, v jej ponuke nájdete trendové kúsky vo veľkostiach podprseniek od B až do K a to v strihoch aj pre asymetrické poprsie. Vďaka tomu bude váš dekolt vždy dokonalý.

 

Ku každej podprsenke si môžete doladiť vhodné nohavičky a vytvoriť tak komplet, ktorý perfektne padne a skvelo sa nosí. Navyše všetky kúsky sú ušité v susednej Českej republike, vysoká kvalita je teda zaručená! Zvýraznite svoje krivky na tých správnych miestach – vyberte si na www.triola.sk.

Foto: Triola

 

Patrí do vydania