Počuli ste už o funkčnej vode? Nabije vás poriadnou dávkou energie a osvieženia!

Ak nám počas dňa dôjde energia, siahneme po káve, čokoláde alebo energetickom drinku. Teraz je tu ale okamžitá vzpruha z prírody. Funkčná voda hydratuje a zároveň vás naštartuje ako dve kvalitné espressá.

Tiež patríte k tým ľuďom, ktorí bez rannej šálky kávy fungujú len na 25 %? Niet divu. Väčšina z nás začína deň šálkou voňavej čiernej tekutiny, ktorej účinok sa prejaví už za pár minút. A deň sa môže začať. Potom prídu na rad rokovania, počas ktorých sa podáva káva, stretnutie s priateľmi pri kávičke, a keď večer ešte potrebujeme rýchlo dokončiť prácu, nabijeme sa ďalšou kávou alebo energetickým drinkom.

 

Ako nás kofeín povzbudí?

Kofeín je alkaloid, ktorý sa prirodzene vyskytuje v prírode. Svojou schopnosťou stimulovať centrálnu nervovú sústavu zvyšuje našu pozornosť a odbúrava pocit vyčerpanosti. Okrem toho mierne zvyšuje tlak, nakopne metabolizmus, zlepší sústredenosť. Počas tréningu aktivuje svalové vlákna, čím prispieva k zvýšeniu sily a vytrvalosti a súčasne zlepšuje odbúravanie tukov. Odporúča sa neprekročiť dávku 400 mg kofeínu na deň, čo sú približne štyri šálky kávy. Väčšie množstvo kávy zaťažuje žalúdok, môže spôsobovať nervozitu a navyše len málokto dodržiava pitný režim, ktorý znamená 1 pohár vody na každú šálku kávy.

Silná ako dve espressá

S funkčnou vodou sa nemusíte obávať ani nedostatku energie, ani dehydratácie. Funkčná voda Tchibo Coffizz v sebe spája osvieženie čerstvej vody s funkčnými benefitmi zelených kávových zŕn 100 % Arabicy. Na rozdiel od umelých energetických nápojov tak ponúka číru silu prírody bez zbytočnej záťaže žalúdka. A dáme ruku do ohňa, že chuť kofeínovej vody Tchibo Coffizz vás zaručene prekvapí. Keďže kofeín v nej nie je nositeľom chute, s príchuťou marakuje alebo citróna s mätou si ju obľúbia aj tí, ktorým káva príliš nevonia. Pokiaľ si strážite líniu, je táto jemne sýtená voda pre vás ideálna: kofeín dokáže nabudiť metabolizmus a obsahom cukru je voda Tchibo Coffizz blízka minerálnym vodám a nie sladeným limonádam.

 

Vďaka praktickému baleniu v pollitrovej fľaši tak máte svoj povolený doping stále so sebou, či už idete na dlhú cestu autom, vysokohorskú turistiku, na prechádzku s dieťaťom a hanbu vám nespraví ani ako nápoj podávaný na mítingoch. Funkčnú vodu Coffizz od Tchibo si jednoducho zamiluje každý!

 

Foto: Unsplash – Peter Conlan, Tchibo

Patrí do vydania: 
Jún 2021