Bicyklujete? Našli sme štýlové a zároveň praktické vecičky, ktoré budete chcieť mať!

Je len málo športov, pri ktorých môžeme robiť niečo pre svoje zdravie a pritom vyzerať absolútne štýlovo! Bicyklovanie je jedna z najzdravších foriem cvičenia, ktorú navyše môžeme vykonávať od detstva až do vysokého veku. Keď sa raz naučíte bicyklovať, túto schopnosť nikdy nestratíte. Na rozdiel od tréningov v posilňovni je cyklistiku možné ľahko integrovať do každodenného života. Bicykel totiž nie je iba nástroj na cvičenie, ale aj dopravný prostriedok. Stačí si na ňom zájsť do obchodu alebo do práce a hneď robíte niečo aj pre svoje zdravie. Práve možnosť využívať bicykel ako dopravný prostriedok robí z cyklistiky veľmi obľúbený šport, aj keď vlastne nešportujete. Nemusíte každý deň šliapať do pedálov, aby ste najazdili niekoľko kilometrov. Už aj krátke jazdy pôsobia na organizmus pozitívne a vy si nimi postupne zlepšujete kondičku. Na konci týždňa tak zistíte, že ste najazdili pekný počet kilometrov, ktoré by ste na jeden raz nezvládli.

 

Čo všetko robíte pre seba a pre svoje zdravie bicyklovaním?

- Spaľujete kalórie

- Budujete vytrvalosť

- Zlepšujete si koordináciu a rovnováhu

- Posilňujete svalstvo a naberáte silu

- Zvyšujete zdatnosť srdca a ciev, čím znižujete riziko infarktu, mŕtvice, cukrovky

- Zlepšujete pohyblivosť kĺbov bez veľkého zaťaženia

- Dodávate do krvi viac kyslíka a zlepšujete tým okysličovanie všetkých orgánov

- Okysličený mozog podáva vyšší výkon

- Zlepšujete kvalitu spánku

- Nadobúdate psychickú pohodu

- Zlepšujete si reakčný čas, pamäť a tvorivé myslenie

 

Kufor na bicykel z Tchibo má aj teleskopickú tyč a dve kolieska. 

 

Zaujímavé zistenia

V roku 2015 boli v Nórsku zverejnené výsledky veľkej 12-ročnej štúdie, v ktorej vedci sledovali skupinu mužov vo veku 70 – 80 rokov. Tí, ktorí denne venovali 30 minút fyzickej aktivite, žili až o 5 rokov dlhšie ako muži, ktorí žili pasívne, bez fyzickej aktivity.

 

Ďalšia štúdia z Taiwanu počas ôsmich rokov zisťovala u viac ako 400-tisíc dospelý ľudí, koľko cvičili. Zistilo sa, že iba 15 minút cvičenia denne korelovalo s 3-ročným nárastom strednej dĺžky života. Väčšina respondentov pritom nebola na začiatku štúdie nijako atleticky zdatná, takže nikdy nie je neskoro začať!

 

Zistilo sa aj, že ženy, ktoré chodia denne pešo alebo bicyklujú aspoň 30 minút, majú znížené riziko rakoviny prsníka.

 

Gruzínsku zas výskumníci potvrdili súvislosť medzi cvičením a spánkom. Štúdia zahŕňala viac než 8-tisíc osôb vo veku 20 až 85 rokov a odhalila silnú súvislosť medzi poklesom kondície a neschopnosťou zaspať, resp. so všeobecnými problémami so spánkom. 

 

Štýlová a zároveň praktická výbava na bicyklovanie vás čaká v Tchibo

Na bicyklovanie nepotrebujete žiadnu extra výbavu. Bezpečnosť je však prvoradá a preto by ste mali mať na hlave prilbu a na oblečení reflexné prvky. Rovnako dôležité ako vidieť a byť videný je aj počuť. Pokiaľ si neviete predstaviť jazdu na bicykli bez hudby, zaobstarajte si špeciálne slúchadlá z Tchibo, ktoré prenášajú zvuk do vnútorného ucha cez lebečnú kosť. Vonkajšie ucho je voľné a tak počujete, čo sa deje okolo vás.

Bluetooth slúchadlo z Tchibo vám nebráni počúvať hudbu a súčasne kontrolovať dianie naokolo.

 

Pre bezpečnosť vášho bicykla je dobré mať aj kvalitný zámok, aby vás nečakalo nepríjemné prekvapenie. A aby ste prilbu nemuseli nosiť so sebou, upevnite ju na bicykel špeciálnym káblovým zámkom.

 

Pancierový lankový zámok s LED a číselným kódom a s ním ladiaci menší káblový zámok s robustným oceľovým jadrom dostanete v Tchibo.

 

Tchibo prináša milovníkom cyklistiky špeciálnu kolekciu, v ktorej nájdete množstvo užitočných vecí aj na iné fyzické aktivity. Či už je to funkčná móda od nohavíc, tričiek až po plášť do dažďa a ľahké bundy, ktoré poskladáte do malého vrecka, ľadvinky alebo odnesiete na chrbte, či praktická batožina: praktický ruksak na turistiku, elegantná taška na nákup, obal na dokumenty, no aj bicyklový kufor, do ktorého si vložíte veci na prespanie alebo na prezlečenie.

Držiak na mobil je jedna z množstva vecí z kolekcie pre cyklistov v Tchibo.

 

Za povšimnutie stoja aj držiaky a upevňovače na mobil, pohár, fľašu, ale aj obaly na jedlo a puzdrá na drobnosti.  Kliknite na www.tchibo.sk a doplňte si svoju cyklistickú výbavu v perfektnej kvalite za dobrú cenu.

Foto: Tchibo

Patrí do vydania: 
Marec 2021