Najlepšie bezdrôtové slúchadlá na trhu

Bezdrôtové slúchadlá patria ešte stále medzi relatívnu novinku na trhu. Majú pre používateľa množstvo výhod, pretože sú veľmi variabilné čo sa týka používania. V porovnaní so slúchadlami s káblom sa musia nabíjať, avšak pokiaľ zvolíte kvalitný výrobok ich výdrž je pre bežné používanie dostačujúca. V priemere vydržia 2-3 hodiny počas stáleho počúvania a potom sa nabijú znova len z púzdra. Takto dokážu hrať až 10 hodín s prestávkami na nabitie.

Ako si vybrať?

Základné výhody takýchto slúchadiel sme si povedali. Teraz si môžeme povedať niečo k ich správnemu výberu. V prvom rade sa treba zamerať na hlavné parametre, ktoré aj priamo ovplyvňujú kvalitu zvuku. Medzi takéto parametre patrí napríklad impedancia, ktorá hovorí o elektrickom odpore, ktoré slúchadlá vytvoria na pripojené zariadenie. Vo všeobecnosti zvykne platiť, že čím vyššie je číslo impedancie tým vyšší výkon vedia slúchadlá vytvoriť.

 

Rovnako je dôležitá aj frekvencia, ktorá by sa mala pohybovať od 20 do 20 000 Hz. Slúchadlá s touto frekvenciou dokážu hrať všetky tóny a majú čistý zvuk. Citlivosť značí maximálnu hlasitosť, ktorú dokážu slúchadlá vyvinúť. Ďalším dôležitým parametrom je výdrž batérie- pri veľkých je výdrž okolo 8 hodín, malé sa nabíjajú častejšie, ale majú púzdra, ktoré ich dokážu nabiť bez elektrického prúdu.

 

Najlepšie bezdrôtové slúchadlá

Prvé miesto medzi bezdrôtovými slúchadlami vyhrávajú samozrejme Apple AirPods. Patria do vyššej cenovej kategórie a dajú sa používať len s produktami Apple, no majú skvelé parametre a dlhú výdrž. Dizajnové prevedenie je tiež veľmi pekné a sú hodnotené ako vhodné aj pre náročných používateľov.

 

Medzi obľúbené, no menej populárne patria Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic slúchadlá. Sú nesmierne úsporné a majú minimalistický matný čierny dizajn. Pekne sedia do ucha a rovnako majú veľmi dobré parametre, najmä čo sa týka pomeru: cena-výkon.  Okrem slúchadiel plnia aj funkciu mikrofónu a preto sú vhodné aj na videohovory, či telefonovanie.

 

Trochu netradičnou voľbou sú JBL T450BT, ktoré sú klasickými veľkými slúchadlami bez kábla. Môžete si vyberať z niekoľkých farebných prevedení. Kvalitný zvuk si môžete na týchto slúchadlách užívať až 11 hodín na jedno nabitie. Zároveň sú nesmierne pohodlné a priamo na slúchadle nájdete tlačidlá umožňujúce ovládať hudbu.

 

Zdroj obrázku: Kirill Jaicon/Shutterstock.com

Patrí do vydania