Aby bola pleť rozžiarená a bez chybičiek krásy aj napriek noseniu rúšok

Nosenie rúška sa už pre nás pomaly, ale isto stáva samozrejmosťou. Už sme si naň zvykli – len čo vychádzame cez dvere nášho domova, dávame si ho na tvár, aby sme chránili seba aj druhých pred šírením koronavírusu. Farebné, nápadité, s folk motívmi, vtipné aj klasické medicínske rúška sa stali nevyhnutnou súčasťou našich každodenných outfitov a symbolom tejto doby.

Zvykla si však na ne aj naša pleť?

Možno patríte aj vy medzi tie ženy, ktorá s nevôľou sledujú každý večer svoj obraz v zrkadle a začínajú chytať paniku, čo sa to deje s ich pleťou. Kde-tu vyhrážky, akné, čierne bodky, kruhy pod očami, pleť bez lesku – aj to môže byť dôsledkom dlhodobého nosenia rúšok. Keď totiž máme viac ako polovicu tváre prekrytej rúškom či ochrannou maskou na tvár, naša pleť nemôže dostatočne dýchať . Pod rúškom sa dusí, na jej povrchu sa usadzujú drobné nečistoty, výpary z vydychovaného vzduchu, počas teplejších dní alebo pri rýchlejšej chôdzi aj pot. A keďže už nemôžeme všetci zostávať doma, lebo sa otvorili obchody, reštaurácie, kancelárie, open space – a teda treba chodiť do práce, v snahe vyzerať šik a upravene nám na tvári okrem rúška pribúda aj ďalšia vrstva – mejkap.

 

Dôležitejšia ako kedykoľvek predtým - ranná a večerná očista

Preto je práve teraz viac ako inokedy dôležitá precízna starostlivosť o pleť. Alfou a omegou na dosiahnutie dokonalej pleti bez chybičiek krásy je dôsledná ranná a večerná očista. Poctivé čistenie pleti, jemná masáž tváre, aplikácia výživných krémov a rozjasňujúcich esencií sú tou správnou cestou, ako dosiahnuť zdravý a mladistvý vzhľad pokožky bez vrások, sinavého nádychu a ovisnutia. Nemali by ste na to zabúdať, ani keď ráno nestíhate, alebo už večer od únavy padáte do postele. Celá procedúra vám nemusí zabrať veľa času, ak si k nej prizvete šikovných pomocníkov pre žiarivú a ako ruža rozkvitnú pleť. Tu vám prinášame tip na dva produkty, ktoré by vo vašej kúpeľni či na kozmetickom stolíku nemali chýbať.

Krok 1: Dôkladná a starostlivá očista

Prvým miláčikom pleti je sonická čistiaca kefka na tvár Orava FB-04, ktorá vašu pleť na tvári, krku aj v dekolte zbaví mikročiastočiek nečistoty a odumretej kože. Nezostáva len na povrchu, ale vyčistí aj upchaté póry, aby mohla vaša pokožka voľne dýchať. Výborne sa ňou pleť odličuje od mejkapu a vyhovuje aj ženám s citlivou pleťou, keďže čistí pleť pomocou jemného a šetrného silikónového nadstavca. Ľahko sa obsluhuje a zmenu režimu kmitania pri čistení signalizuje zvukom. V balení Orava FB-04 máte k dispozícii štyri nadstavce na rôzne použitie – na hĺbkovú očistu, aktiváciu pokožky, píling a mikromasáž. Orava FB-04 môže byť vaša len za 19,90 €.

Krok 2: Iontoforéza a jemná vibračná masáž

Druhým miláčikom pleti je masážny prístroj na tvár Orava MP-700 skvelý pomocník mini rozmerov a mušej váhy, avšak extrémne zacielený na maximálne dosiahnutie výsledku. Vďaka iontoforéze a vibračnej masáži vyhladzuje vrásky a až do bazálnej vrstvy pokožky pomáha aplikovať výživné látky z krémov a esencií, takže zdvojnásobí ich blahodarný efekt. Pokožku prekrví, podporí správne fungovanie krvného obehu, rozjasní a rozžiari pleť. Dômyselný dizajn jeho masážnej hlavice v tvare T bol vyvinutý v snahe uľahčiť jeho používanie a maximalizovať očarujúci výsledok. Orava MP-700 kúpite tiež v e-shope slovenskej značky Orava len za 16,90 €.

www.orava.eu

Patrí do vydania: 
Máj 2020