Virtuálne predstavenie novej GLA

Po prvýkrát na Slovensku predstavila značka Mercedes-Benz nový automobil v čisto virtuálnej premiére. Nový Mercedes-Benz GLA divákom predstavil ambasádor značky Sajfa s produktovým expertom Mercedes-Benz Slovakia Petrom Krajčím 21. apríla 2020 o 18.30 v živom vysielaní na Facebookovom profile Mercedes-Benz Slovakia a na Instagrame Sajfu.

Nebola to náhoda, že práve v týždni kedy sa mal konať Autosalón Bratislava sa uskutočnilo virtuálne predstavenie. „Veľmi nás mrzí, že sa v apríli nekonal Autosalón Bratislava z dôvodu aktuálnej situácie, ktorý je významným momentom začiatku automobilovej jari. Preto sme sa rozhodli, že naším zákazníkom prinesieme novinky, ktoré sme na Autosalóne plánovali predstaviť, prostredníctvom virtuálneho sveta. Prvou bol nový, kompaktný model GLA. Počas živého prenosu boli ukázané jeho kľúčové vlastnosti a zároveň mohli diváci klásť svoje otázky, ktoré im boli počas prenosu zodpovedané,“ uviedla Ingrid Drozd Janečková, vedúca pre marketing, komunikáciu a vzťahy s verejnosťou spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia.

 

Nový model GLA, ôsmy model uzatvárajúci novú generáciu kompaktných automobilov značky Mercedes-Benz, je tiež vstupnou bránou do rodiny modelov SUV značky. Výška nového modelu GLA presahuje výšku jeho predchodcu o viac ako desať centimetrov. To umožňuje vyšší posed charakteristický pre SUV a väčší priestor v prvom rade. Priestor na nohy pre zadných pasažierov je tiež oveľa štedrejší - hoci nový model GLA je teraz o jeden a pol centimetra kratší. Charakteristickým znakom dizajnu terénnych vozidiel je zvislá predná časť, krátke previsy vpredu a vzadu a všestranné ochranné obloženie.

 

Pokiaľ ide o bezpečnosť, nový model GLA prešiel aj ďalším vývojom vďaka svojim asistenčným jazdným systémom pri riadení vozidla s kooperatívnou podporou pre vodiča. Medzi rozšírené funkcie balíka asistenčných jazdných systémov patrí aktívny asistent brzdenia, funkcia odbočovania, funkcia záchranárskej uličky, funkcia výstrahy pred vystupovaním, ktorá vodiča upozorní na približovanie sa k cyklistom alebo vozidlám a výstraha, keď sa v blízkosti križovatiek s priechodmi pre chodcov zistia chodci.

 

Počas pandémie corona vírusu bude pokračovať virtuálne predstavovanie ďalších modelov Mercedes-Benz Slovakia každý utorok o 18.30. Spolu s produktovým expertom sa predstavovania zúčastní aj ďalší ambasádor značky, Draho Piok, ktorý sa so Sajfom bude striedať.Ďakujeme verným aj novým zákazníkom Mercedes-Benz Slovakia za sledovanie a aktívne zapojenie sa do virtuálneho vysielania na Facebokovom profile Merces-Benz Slovakia a na Instagrame Sajfu alebo Draha Pioka.

Patrí do vydania