Vincentka pomáha k priechodnému dýchaniu

Hlien sa v ľudskom tele vytvára na povrchu slizníc v dýchacích cestách a je prirodzenou látkou. Jeho účelom je zachytenie nečistôt a zároveň zvlhčenie vdychovaného vzduchu. Ľudský organizmus vytvára za normálnych okolností denne cca 1-1,5 litra hlienu. V prípade ochorenia, infekcií a alergií sa tvorba hlienu zvýši, hlien hustne a zastaví sa jeho prirodzený transport. Výsledkom je jeho sťažené vykašliavanie. S hlienmi je spojený vlhký či prieduškový kašeľ, ktorým sa telo snaží zvýšené hlieny z dýchacích ciest vykašľať, aby sa uvoľnilo a sfunkčnilo dýchanie. Sprevádza ho často plný nos a výtok z nosa, alebo aj dýchavičnosť. Uľahčenie dýchania je dôležitou súčasťou liečby zápalov a infekcií. Jedným z najlepších podporných prostriedkov na uľahčenie dýchania je minerálna voda Vincentka.

Pozor na sfarbenie hlienov

Prvotná diagnóza niektorých ochorení sa dá určiť už na základe sfarbenia hlienov. Hlieny, ktoré vznikajú v dôsledku respiračných infekcií a zápalov, sa podľa miesta vzniku, príčiny a pôvodcu odlišujú svojim sfarbením, konzistenciou alebo typom.

 

Na žlto, alebo na zeleno sfarbený hlien signalizuje, že telo bojuje s infekciou Tento hlien, je známy aj ako sputum. Má obyčajne žlté sfarbenie, ktoré sa mení na zelené a signalizuje prechladnutie. Môže však ísť aj o bronchitídu a sinusitídu, čo sú vážnejšie infekčné ochorenia. Alebo dokonca to môžu byť choroby pľúc, napr. chronická obštrukčná choroba pľúc spôsobujúca ťažkosti s dýchaním.

 

Príčiny a problémy s hlienom

Tu je ich prehľad, spoločne aj s popisom problémov týkajúcich sa hlienov.
Zdroj: www.zivotosprava.sk

 

Zápal priedušiek: Jedným z najčastejších ochorení je bronchitída, čiže zápal priedušiek. Bežne ide o vírusovú infekciu, ktorá začína čírym alebo bielym hlienom. Keď sa zmení infekcia z vírusovej na bakteriálnu, začnú sa vykašliavať žlté a zelené hlieny.

 

Zápal pľúc: Druhým častým ochorením, ktoré býva spojené s hlienmi, je pneumónia, čiže zápal pľúc. V tomto prípade sa objavujú žlte, zelené alebo v ťažších prípadoch až krvavé hlieny. Okrem toho treba počítať s horúčkou, kašľom a ťažkým dýchaním.

 

Zápal prínosových dutín: Hlieny so žltým alebo zeleným sfarbením sú typické aj pre infekciu a zápal prínosových dutín. Pôvodcom problému môžu byť vírusy či baktérie, prípadne alergický podnet. Objavujú sa aj upchatie nosa a výtok.

Alergická rinitída: Číry hlien sa môže vyskytnúť nielen v prípade infekcií, ale aj zápalov spojených s alergiami. Ide hlavne o nosovú alergiu alebo o sennú nádchu, kedy sa produkcia zvýši následkom vystavenia organizmu nejakému alergénu.

 

Riešenie vykašliavania doma

Vykašliavanie hlienov je proces, ktorý je nevyhnutný pre vyliečenie alebo vyriešenie spomínaných ochorení a problémov. Podporiť ho môžete viacerými spôsobmi, zároveň ale treba pôsobiť aj na nosovú sliznicu a prínosové dutiny.

 

Skúsenosťami overené možnosti sú: bylinné čaje, cibuľa, masti a gély, sirupy, pastilky na cmúľanie, perorálne tabletky, kvapky a iné formy, ktoré podporujú uvoľnenie hlienov, lieky na vykašliavanie a doplnky výživy. Tie môžu mať rôznu podobu, či už ide o pastilky na cmúľanie, bežné tabletky, šumivé tablety, sirupy, roztoky, kvapky alebo granulát na rozpustenie.

 

Pri vykašliavaní je dôležité, aby počas spánku alebo počas denného odpočinku bola hlava vyššie, ako je hrudník. Treba aj pravidelne vetrať, vypustiť mlieko, ktoré podporuje tvorbu hlienov a snažiť sa vzduch vo vnútri zvlhčiť.

 

Liek našich babičiek - overená Vincentka

Riaditeľ Vincentky, a.s. Jan Šumšal hovorí: ,,Na rozdiel od mnohých adstringentných roztokov, ktoré majú odporúčané použitie cca týždeň, Vincentka nie je návyková. Poznajú a úspešne ju používajú celé generácie. Môže sa používať celé roky denne bez toho, aby vznikla nejaká závislosť, alebo syndróm suchého nosa. Používa sa predovšetkým na uvoľnenie dýchania.

 

Ako Vincentka pomáha

Oxid uhličitý a soli v nej obsiahnuté, majú schopnosť rozpúšťať hlieny a následne umožňujú pacientovi, aby sa ich zbavil. Vincentka je najlepší podporný prostriedok na uvoľnenie dýchania pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest a alergiách. Príznaky trvajú spravidla týždeň, dva a niekedy aj viac, čiže ide o veľmi významnú pomoc, ktorá potom umožňuje telu, aby sa sústredilo na boj s pôvodcom infekcie. Vincentka pomáha nielen pri rozpúšťaní hlienov a ich vykašliavaní, ale aj pri zablokovaných nosných aj prínosových dutinách po nahromadení hlienov, ktoré sa bežne nerozpúšťajú. Pri zablokovaní dutín môže dôjsť k ich zápalu, často sprevádzanému vysokými teplotami a chronickými ochoreniami. Vedy je k dispozícii špeciálny koncentrát Vincentka NASALIS s plastovou kanvičkou na preplachovanie dutín a nosohltanu.“

 

Na čo ešte sa Vincentka používa

Ďalej sa používa na urýchlenie obnovy prirodzeného prostredia nosovej sliznice, pri zvýšenom výskyte infekcií, u alergikov a astmatikov precitlivených na peľ a prach. Poslúži aj ľuďom s vysychaním sliznice počas spánku, pri problémoch s chrápaním, pri pacientoch s opakovaným krvácaním z nosa následkom tvorby chrást. Odporúča sa aj po operáciách nosovej priehradky, oblasti nosových a prínosových dutín, slzných ciest, nosohltana, mäkkého podnebia, po endoskopických zákrokoch, ale i u ľudí, ktorí trpia suchou atrofickou nádchou.

 

Pastilky Vincentka-maximálne 8 denne na bolesť hrdla, hlasiviek, ale aj na chrípku

Bylinné pastilky Vincentka patria medzi potravinové a výživové doplnky, ktorých základom je využitie minerálnych prírodných soli Vincentky v novej forme, doplnených o ďalšie zložky. Dominantne možno v ich obsahu nájsť jód, fluór, kyselinu boritú, zinok, kobalt, chróm či meď. Všetky tieto stopové prvky a minerálne soli majú veľmi pozitívny účinok na horné dýchacie cesty a hlasivky a pomáhajú aj na prechladnutie a chrípku. Druhou dôležitou látkou obsiahnutou v bylinných pastilkách Vincentka je vitamín B5, nazývaný aj kyselina pantoténová, v tomto prípade je v prípravku v podobe pantoténanu vápenatého. Tento vitamín je dôležitý pre tvorbu červených krviniek, má tiež zmysel pre pokožku, vlasy a oči a podporuje prirodzenú obranyschopnosť tela. Má pozitívny vplyv na stav slizníc, hlavne v ústach.

 

Vincentka slúži aj na prevenciu. Medzi spôsoby jej užívania patria: kloktanie, inhalovanie, preplachovanie, vystriekanie dutín...

 

Viac informácií je na www.vincentka.cz

 

Patrí do vydania