THERMO|SOLAR vyrába hlavne na export a dopĺňa zásoby

Najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o. prijal viacero opatrení v súvislosti s koronavírusom a plynulo pokračuje vo výrobe. Firma v súčasnosti vyrába hlavne na export a dopĺňa si zásoby na sezónu. Hlavný odbyt slnečných kolektorov sa totiž tradične sústreďuje na nadchádzajúce jarné a letné mesiace. Informoval o tom Alfréd Gottas, riaditeľ THERMO|SOLARU.

,,V súvislosti s koronavírusom sme museli dočasne pozastaviť maloobchodný predaj. Veľkoobchodné odbery sme obmedzili na pracovné dni v čase 8:00 – 12:00 hod. Odobratie tovaru je nutné dohodnúť si najskôr telefonicky. Vstup do našej spoločnosti je len v ochrannom rúšku a rukaviciach a zákazníkov vybavujeme iba po jednom. Hlavná sezóna montovania slnečných kolektorov sa blíži, chystáme si zásoby a dúfame, že situácia sa obráti k lepšiemu. SIEA odložila vyhlásenie ďalších kôl na vydávanie poukážok z projektu Zelená domácnostiam II a o dva mesiace predĺžila platnosť poukážok, ktoré doteraz v roku 2020 vydala,“ vysvetlil A.Gottas.

 

Dodal, že SIEA v polovici marca 2020 oznámila,že termín platnosti poukážok v súlade s novými osobitnými podmienkami jednotlivých kôl predĺžila z troch mesiacov na päť, aby mohli domácnosti a zhotovitelia inštalácie zrealizovať. Termíny podávania nových žiadostí o príspevok oznámi po tom, ako bude zrejmé, dokedy budú trvať opatrenia súvisiace s výskytom ochorenia COVID-19 na Slovensku. Dátum platnosti poukážok, do ktorého je nutné podať žiadosť o ich preplatenie, sa pri slnečných kolektoroch presunul na 3. august 2020.

 

Výhodné poukážky na inštalácie OZE

Spoločnosť THERMO|SOLAR a jej partneri sú podľa dostupných informácií z hľadiska počtu realizovaných systémov dlhodobo najúspešnejšími zhotoviteľmi v rámci projektu Zelená domácnostiam. Priamo i prostredníctvom svojej širokej siete partnerov vykonali niekoľko tisíc úspešných realizácií nielen systémov so slnečnými kolektormi, ale aj fotovoltických systémov.

 

Najvýhodnejšie je použiť solárne systémy na prípravu teplej vody, kde reálne pokryjú 40 – 60 % ročnej potreby. V prípade solárneho systému a slnečných kolektorov z akciovej ponuky THERMO|SOLARU môžu domácnosti dostať podporu vo forme poukážok vo výške 781 až 1750 eur podľa typu a počtu kolektorov. Podpora predstavuje 35–50 % z ceny, ale nesmie presiahnuť 50 % z nákladov na kompletnú inštaláciu solárneho systému. Ročne tak môže domácnosť v rodinnom dome ušetriť aj viac ako 250 EUR za prípravu teplej vody pri solárnom systéme z THERMO|SOLARU. Návratnosť systému je so štátnou podporou na úrovni cca 7 rokov. Slnečné kolektory sa však vyplatia aj bez podpory a to aj pre bytové domy a firmy.

  

THERMO|SOLAR poskytuje na slnečné kolektory 12 ročnú záruku. Na jednotlivé časti solárneho systému poskytujú záruku ich výrobcovia. Praxou overená životnosť slnečných kolektorov z produkcie žiarskej fabriky dosahuje 40 a viac rokov. Niektoré súčasti solárneho systému však potrebujú výmenu po uplynutí ich fyzickej alebo morálnej opotrebovanosti.

 

Zelený Merkúr za ekologickú výrobu

THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o. získal v marci tohto roku prestížne environmentálne ocenenie Zelený Merkúr 2020. Spoločnosť sa stala víťazom súťaže zameranej na environmentálne správanie sa firiem podnikajúcich v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). SAŽP pri tejto súťaži vyzdvihuje firmy, ktoré pri svojej podnikateľskej činnosti nezabúdajú na životné prostredie a snažia sa o ekologický a zelený prístup k výrobe tovarov a spotrebe surovín.

 

,,Najvyššie ocenenie súťaže Zelený Merkúr získala naša spoločnosť nielen za neustálu inováciu výrobkov s cieľom zlepšiť ich kvalitu a predĺžiť životnosť, ale aj za ekologizáciu výroby a prevádzky celej firmy. Nemenej dôležitá je aj školiaca, poradenská a propagačná činnosť v oblasti aktívneho využívania obnoviteľných zdrojov energie. Slnečné kolektory sú jedným z najekologickejších spôsobov využitia OZE,“ vyzdvihol A.Gottas.

 

THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o. je nielen najväčším slovenským výrobcom slnečných kolektorov, ale poskytuje aj ďalšie služby a produkty súvisiace s OZE. Počas viac ako 40 ročnej existencie vyrobil stovky tisíc solárnych systémov využívaných hlavne na prípravu teplej vody, ohrev vody v bazénoch, vykurovanie, výrobu priemyselného tepla a iné špeciálne účely. Spoločnosť je jediným priemyselným výrobcom plochých vákuových kolektorov, ktorých zásadnou prednosťou je veľmi dobrý pomer ceny a kvality.

 

Ďalšie informácie sú na www.thermosolar.sk alebo na tel.: +421-45-601 6080

 

Patrí do vydania: 
Apríl 2020