Klasická modrá tento rok kraľuje dizajnu a móde

Keď spoločnosť Pantone Color Institute vyhlásila modrú ako farbu roka 2020, mnohí prekvapene zdvihli obočie. Klasická modrá? Farba roka však nie je výsledkom losovania ani módnym výstrelkom. Vždy odráža spoločenské dianie a nesie v sebe posolstvo.

 

Klasická modrá, ktorá tento rok hýbe svetom umenia, dizajnu a módy, je stelesnením jednoduchej elegancie. Jej úlohou je vniesť stabilitu do vonkajšieho sveta a pokoj a rozvahu do toho vnútorného. Modrá farba pomáha lepšie sa koncentrovať a vnáša poriadok do našich myšlienok. Okrem toho symbolizuje nádej, vynaliezavosť, nové objavy a vieru v budúcnosť. Klasická modrá má výhodu v tom, že ide o pomerne univerzálnu farbu, ktorá sa ľahko kombinuje.  

 

A existuje veľa spôsobov, ako túto farbu vniesť do svojho života bez ohľadu na to, či ju obľubujete alebo vám doteraz bola ľahostajná. Prinajmenšom si otestujete, či vám naozaj pomohla vyčistiť hlavu alebo ste vďaka nej dostali nejaký skvelý nápad. A to už stojí za pokus, no nie?

 

Ľadová kráľovná

Modrú farbu radíme do studenej škály farieb. Svedčí jej napríklad kombinácia s červenou, čiernou alebo bielou (prípadne so všetkými menovanými), ale pokojne si vystačí aj sama so sebou. Podobne zmýšľalo aj viacero svetových dizajnérov, ktorí vytvorili monofarebné modely šiat, ktoré hĺbkou svojho odtieňa vyrážajú dych. Ak sa vám páči tak trochu chladná kráľovská elegancia, zvoľte k modrej šperky z bieleho zlata, aké ponúka napríklad značka ALOve. Ľadovú krásu modrej zjemní drobná snehová vločka zo žltého zlata so vsadeným diamantom, ktorá sa na vašom krku bude vynímať, akoby bola skutočná. A ak ste skôr hravý typ, navrstvite vločku spolu s milým tučniakom.     

 

Luxusná kombinácia

Úplne iný efekt dosiahnete, ak skombinujete modrú s farbou klasického žltého zlata. Namiesto chladnej krásy nastupuje impozantný luxus, obľúbený nielen v móde, ale aj v interiérovom dizajne. Ale pozor, viac svedčí mladším ročníkom. Zrelým ženám môže kombinácia modrej a zlatej pridať pár rokov navyše. Jedine ak by ste situáciu vyriešili mladistvým zlatým šperkom. K modrému saku sa bude napríklad skvele hodiť náhrdelník s diamantom Circle, ktorý bude znázorňovať vaše osudové písmeno. Alebo číslo? To už je len na vás.

 

Nežná súhra

Ak tento rok chystáte svadbu, pouvažujte nad farebnosťou modrá a rose gold. Vyzerá veľmi efektne a romanticky. Modrá symbolizuje večnosť a pokoj, ružovozlatá zase prináša jemnosť a nehu. Spolu tvoria dvojicu farieb ako stvorenú pre slávnostné momenty. A kým budú svadobné agentky zdobiť sálu, seba môžete ozdobiť náhrdelníkom alebo náramkom z ružového zlata. So symbolom, ktorý vyjadruje večnosť vašej lásky, a so vsadeným nežným diamantom.

 

Aj šperk môže byť modrý

Modrú farbu však môžete nosiť aj priamo na šperku. Drahokamy ako zafír, akvamarín alebo obľúbený tanzanit pritiahnu pohľady svojou hlbokou krásou. Ale pokiaľ je to pre vás privysoká liga, to nič. Úplne stačí, ak svoj šperk ozvláštnite trendovou modrou šnúrkou. Takou, aká sa vyníma na diamantovom náramku Love Message od ALOve.  Aj tento náramok zdobia drahokamy, ale aj napriek tomu si ho môžete dovoliť.

 

Moc symbolov

Modrá je farba nebies. Miesta, na ktoré sa upíname, keď potrebujeme pomoc. Svoj vlastný kúsok nebies môžete nosiť stále pri sebe v podobe šperku v tvare anjelskeho krídla. Náhrdelník s diamantom Heaven Wing tak nebude len sezónnym výstrelkom, ale aj vaším ochranným amuletom, na ktorý sa vždy môžete spoľahnúť.

 

Viac inšpirácií nájdete na www.alove.sk

Patrí do vydania: 
December 2019
Patrí do vydania: 
Február 2020