Fashion News

Ivana Mentlová pre Pietro Filipi

„Nadčasovosť, luxusné materiály a skvelá možnosť kombinovania,” takto stručne predstavuje Ivana Mentlová, popredná česká návrhárka, očakávanú, už dvanástu kolekciu s názvom Silverline. Limitovaná prémiová séria Silverline funguje ako kapsula, všetko sa dá kombinovať s rôznymi kolekciami. Vznikala šesť rokov, ide o nadčasové veci, základné stavebné kamene šatníka. Oversized strihy. Inšpirácia vychádza z pánskeho šatníka, no modelom nechýbajú ženské siluety. Nájdete tam napríklad kostýmy z panenskej vlny v off white bielej, antracitovej, šedej a čiernej, ktoré dopĺňajú blúzky, košele a šaty v rovnakej farebnosti. Spoločenské šaty tvoria vlnený korzet a plisované sukne, v štýlovej kombinácii s košeľou alebo rolákom môžete meniť ich vzhľad. Vlastným kombináciám sa medze nekladú, vhodne zvolené doplnky umožnia nosiť Silverline na každú príležitosť. Kolekcia vzniká v ročnom predstihu a nemôžete tušiť, ktorý trend sa udrží v ďalšej sezóne. Úprimne povedané, pri navrhovaní na to ani nemyslím. 

 

„Dizajn modelov značne ovplyvňujú mate­riály a technológie spracovania, nemám teda úplne voľnú ruku, ale vždy sa snažím, aby kolekcia mala môj rukopis. Samozrejme ma potom veľmi teší, keď trendy vystihnem, preferujem však vytváranie vlastného štýlu bez ohľadu na sezónne trendy“, hovorí Ivana Mentlová. Na Slovensku je kolekcia v predaji v nákupnom centre Eurovea Bratislava.

 

Exkluzívna spolupráca Deichmann s Kendall a Kylie Jenner

Spoločnosť DEICHMANN, najväčší maloobchodný predajca obuvi v Európe, uvádza s Kendall a Kylie Jenner ďalšiu exkluzívnu kolekciu kabeliek. Modely, ktoré Kendall a Kylie do svojej kolekcie vybrali, sa dajú ľahko kombinovať ku každému outfitu. Nájdete tu populárne ruksáčiky, kabelky, puzdrá na mobilné telefóny v populárnych neónových a zvieracích prevedeniach.

 

Darček v podobe originálnej BARETKY

Pri nákupe vianočných darčekov v parfumériách Douglas nad 230 € získate ako darček originálnu baretku s odznakmi, ktorú navrhla módna návrhárka Vanda Janda. „Baretka je podľa mňa najlichotivejšou prikrývkou hlavy. Vytvorí dojem, že človek si dal na svojom zovňajšku záležať. Osobne som vždy nosila na baretke akési brošne, odznaky. Preto som sa rohodla k baretke doladiť nadpis full time diva, rozdelený po písmenkách na odznaky. Baretku môžete nosiť s nimi, alebo bez nich.” Vanda Janda

 

Baretky sú k dispozícii v troch farebných odtieňoch – ružová, bledomodrá a bledohnedá. Vyrobené sú v tradičnej továrni na klobúky TONAK a.s.

 

Správny krok

Vstúpte do nového roka štýlovo. A to doslovne! Inšpirujte sa najnovšou kolekciou britskej značky F&F, v ktorej nájdete širokú ponuku obuvi na akúkoľvek príležitosť. Originálne prevedenie, rôznorodosť strihov a farieb – či hľadáte správny kúsok na bežný deň alebo vianočný večierok, v F&F si prídete na svoje. Tento rok sú v kurze členkové čižmy s hrubším, asymetrickým podpätkom. A ak sa nebojíte experimentovať, stavte na kúsok s výrazným vzorom, ktorý najlepšie vynikne pri jednoduchom outfite. www.F-F.com

 

 

 

Patrí do vydania: 
December 2019