Kto pozná a užíva Vincentku, nedá na ňu dopustiť

Akciová spoločnosť Vincentka, okrem plnenia tejto svetoznámej minerálky do fliaš, robí aj osvetu okolo jej užívania a informuje i o benefitoch s ňou spojených. Hlavne na sociálnych sieťach spoločnosť zaznamenala stovky pozitívnych reakcií, názorov ale aj otázok spojených s užívaním Vincentky. Na niektoré z nich, hlavne často sa opakujúce, odpovedá Jan Šumšal, riaditeľ Vincentky, a.s.

Príspevky skutočných ľudí s ich názormi uverejnenými na: facebook.com/slovaklinesmagazin.sk/

Príspevok: Mám 3 deti, z toho 2 sú totálni alergici na zmeny počasia- čo len troška sychravo- hneď plný nos a kupujeme papierové vreckovky nonstop... nos pravidelne prepláchneme prevarenou slanou vodou a naparovanie nad bylinkovým čajom... keď nepomôže kúpim morskú vodu alebo Vincentku v lekárni.

J.Šumšal: ,,Slaná voda má tiež priaznivé účinky, ale nie až také ako Vincentka. Prečo je tomu tak? Vincentka je svojim pôvodom morskou vodou z treťohorného mora uväzneného v horninách pod Luhačovicami. Na svojej ceste na povrch sa však mieša s podzemnou vodou, ktorá má v sebe rozpustené minerály a oxid uhličitý. Vincentka obsahuje ióny sodíka, draslíka, vápnika, lítia, horčíka, fluóru, chlóru, jódu, ale aj biogénne prvky, akými sú lítium, rubídium, cézium, meď, zinok, vanád, chróm, kobalt. Kým morská voda má cca 35 g solí na liter, Vincentka iba cca 10 g/l. Osmotickým tlakom 634,7 kPa sa blíži osmolarite ľudskej krvi a vnútrobunkových tekutín, preto je účinnejšia ako napríklad slaný roztok z bežnej kuchynskej  soli. Navyše more, z ktorého Vincentka pochádza, bolo praveké treťohorné a neznečistené. Ide tak o 100% čistý prírodný produkt. Na vyčistenie dýchacích ciest od hlienov stačí vstreknúť malú dávku spreja Vincentka do nosa. Pri inhalovaní na jednu inhaláciu postačí 10 ml Vincentky, samotné inhalovanie trvá 5 až 10 min. Pri inhalovaní ide o veľmi malé čiastočky vo forme hmloviny, ktoré zasiahnu aj tie najvzdialenejšie pľúcne oblasti - pľúcne mechúriky (alveoly), čím pôsobia aj na dolné dýchacie cesty. Pritom Vincentku do spreja aj inhalátora môžete dopĺňať z veľkého (0,7 l) balenia vo fľaši. Denne vás tak vyjdú náklady na liečbu, alebo prevenciu na niekoľko centov, mesačne na pár eur.“

 

Príspevok: Ja som veľká alergička. Od siedmych rokov mám krížene alergie. Injekcie mi nezabrali. Môžem si dávať iba sprej do nosa a liek. Teraz mam už mám druhý týždeň vyhádzané okolo oči. Ani lieky mi nezaberajú. Preto by som chcela skúsiť Vincentku.

J.Šumšal: ,,Mnoho príspevkov sa končí ,chcel by som vyskúšať Vincentku´...Niet nič jednoduchšieho. Aj zdravý človek si môže čistiť nos pomocou Vincentky a používať ju preventívne. Vincentka je vedená v kategórii potravinových doplnkov, čo umožňuje aby sa predávala nielen vo všetkých lekárňach, ale dostanete ju aj v bežných predajniach. Predáva sa i v 0,7 litrovom balení prakticky vo všetkých hypermarketoch na Slovensku i ČR. Bežne ju majú aj zásielkové obchody na internete a internetové lekárne. Aj keď nemáte sprej Vincentka, môžete si dýchacie cesty uvoľniť jednoduchým prepláchnutím nosa rovno z fľaše Vincentky. Ešte účinnejší je preplach dutín pomocou kanvičky a nášho prípravku z Vincentky s názvom Nasalis a inhalovanie s inhalátorom. Vincentka nenahrádza liečbu kortikoidmi, ani  antialergikami - tu sa treba držať pokynov alergológa. Preukázateľne však pomáha čistiť dýchacie cesty od hlienov a tým znižuje spotrebu kortikoidov.“

Príspevky: Vincentku používame pravidelne aj ja aj moja dcérka (detskú). Je to super na prečistenie nosa. A alergia ma trápi tiež. Je ťažké ju tlmiť, keďže sa jej už nedá zbaviť. 

J.Šumšal: ,,Každý kto Vincentku vyskúša proti akejkoľvek nádche, má  s ňou pozitívny výsledok. Oxid uhličitý a soli vo Vincentke majú schopnosť rozpúšťania hlienov. Inhalácia Vincentky má lokálny antiseptický účinok, ktorý spôsobuje síra v oxidovanej aj redukovanej forme. Okrem toho, že znižuje množstvo hlienu, spôsobuje aj to, že hlien je redší a ľahšie sa odkašliava. Vincentka balená vo fľašiach sa využíva predovšetkým na pitné kúry a inhalácie, kde má najväčší účinok na tráviace a dýchacie ústrojenstvo. Pitná kúra upravuje činnosť žalúdka, čriev, pankreasu a podporuje sekréciu žlčníka. Priamo pritom ovplyvňuje sliznicu zažívacích orgánov. Pokiaľ ju pacient pije dlhodobo a pravidelne, tak pôsobí protizápalovo a reguluje sekréciu. Voda obsahuje toľko jódu, že jeden hlt stačí na pokrytie dennej spotreby dospelého človeka. Minerálna voda Vincentka sa nielen pije a inhaluje, ale aj kloktá, kúpe sa v nej, rozprašuje sa nosovým sprejom, požíva sa na výplach a vo výrobkoch na báze tejto minerálnej vody sa aj cmúľa, čistia sa ňou zuby, zvlhčuje sliznicu a rozpúšťa hlieny.“

 

Príspevok:  Vincentku sprej používame už dlhšie. Odporúčam aj inhalátor s Vincentkou! Vec za všetky prachy, hlavne pre deti , či už pri chorobe, alebo preventívne.

J.Šumšal: ,,Čoraz častejšie sa využíva Vincentka v domácich inhalátoroch. Ceny utrazvukových inhalátorov vhodných pre alergikov sa pohybujú od 30 eur vyššie, čo je veľmi prijateľné, vzhľadom na prínos. Inhaluje sa náustkom, alebo maskou. Inhaláciou sa zvlhčuje povrch sliznice dýchacích ciest. Zvlhčovaním pľúc sa zároveň zlepšuje obranyschopnosť jemných slizníc a inhalovanie prináša úľavu pri kašli. Na jednu inhaláciu stačí 10 ml Vincentky, inhalovanie trvá 5 až 10 min. Pri prechladnutí, nádche, či alergickej reakcii 2-3 krát denne. V akútnej fáze je často potrebná aj medicínska liečba. Najlepší čas na inhaláciu je večer. Popri tom môžete pozerať televíziu, alebo si krátiť čas inou činnosťou. Náustok je vhodný pri starostlivosti o hrtan, priedušnicu a priedušky. Používa sa pri kašli, laryngitíde, astme. Maska je univerzálnejšia - pri vdychovaní nosom hmlovina pôsobí najmä na horné dýchacie cesty, pri vdýchnutí ústami zasa na dolné. Pri najmenších deťoch, starých alebo mentálne postihnutých ľuďoch, je lepšie inhalovať pomocou masky, aj pre dolné dýchacie cesty. Astma a iné chronické pľúcne choroby si vyžadujú  celoročné inhalovanie.

 

Príspevok: Vincentka je super. Používame do difúzera. Veľmi pomáha pri sťaženom dýchaní. Super. Topka u nás.

J.Šumšal: ,,Vincentka celkovým zložením priaznivo ovplyvňuje obranyschopnosť organizmu. Hlavne pri prevencii chronických bakteriálnych infekcií horných dýchacích ciest, chronickej nádchy, sinusitídy a polypóznej nasopharyngitídy. U detí preventívne pôsobí proti rozvoju recidivujúcej tracheobronchitídy a rinitídy. Pri pití pomáha regenerovať vnútorné prostredie po veľkých stratách potu a upravuje metabolizmus po alkoholových excesoch. Je vhodná aj ako prírodný doplnok výživy pre športovcov, deti, tehotné ženy a rekonvalescentov.

 

Viac informácií je na www.vincentka.cz.

Patrí do vydania: 
November 2019
Patrí do vydania: 
December 2019