Opálenie nie je konečný efekt - o opálenú pokožku sa treba ďalej starať

S krásne opálenou pokožkou sa cítime atraktívnejšie a sebavedomejšie. Intenzívny kontakt zo slnkom však prináša aj svoju daň. Naša pokožka potrebuje riadnu regeneráciu. Znakom toho je fakt, že sa začína šúpať, je suchšia a veľmi nám nepomáhajú ani kozmetické krémy, je proste o čosi drsnejšia. Oživenie a omladenie pokožky si zabezpečíme len správnou hydratáciou, žiadne iné kúzla tu nepomôžu. A ako hydratovať, ako čo najrýchlejšie dostať do pokožky vyprahnutú energiu nám radí vyhľadávaná odborníčka MUDr. Iveta Hasová z centra Mediskin.

Pokožka pýta vitamínový doping!

A ten najlepšie zvládne mezoterapia alebo mezolifting. Toto ošetrenie ponúka revolučné omladenie pleti tváre, dekoltu, rúk i tela, kde sú použité najmodernejšie polykomponentné mixtúry. Táto miniinvazívna injekčná metóda sa používa na korekciu prejavov starnúcej a unavenej pleti. Je určená práve pre tých, ktorí dávajú prednosť minimálne invazívnym metódam ošetrenia pleti a chcú dopriať svojej pokožke aj výživu zvnútra. Mikrovpichmi sa aplikuje do kože vitamínový koktail, ktorý okrem vitamínov obsahuje minerály, stopové prvky, nukleové kyseliny, aminokyseliny a tiež základnú hydratačnú substanciu – kyselinu hyalurónovú. „V našom centre v oblasti pleti vpravujeme koktaily prednostne najmodernejšou mezoterapeutickou pištoľou a tento zákrok je nebolestivý“, hovorí MUDr. Hasová. Úspešnosť tejto procedúry je podmienená dvomi aspektmi. Účinné látky obsiahnuté v koktailoch reštartujú a obnovia správnu funkciu buniek a dochádza tiež k produkcii kolagénu, čiže k zlepšeniu textúry pleti a jej vypnutia.

 

Existuje aj účinná vlastná výživa

Na hĺbkovú revitalizáciu dehydrovanej pleti po letných mesiacoch využívajú v Mediskine aj drakula terapiu. Táto sa považuje sa za reštart z vlastných reparačných zdrojov, nakoľko v žilách nám koluje životodarná tekutina. Využitie krvnej plazmy, obohatenej o krvné doštičky a leukocyty v korektívnej dermatológii dokáže pleť nielen stimulovať a revitalizovať, ale aj výrazne zlepšiť jej hydratačné pomery. Aktívna zložka sa okamžite aplikuje do požadovanej oblasti liečby. Využíva sa mezoterapeutický spôsob a forma objemových výplní. O spôsobe podania rozhoduje lekár na základe stavu pokožky. Potrebné sú však 3-4 opakovania s určitým časovým odstupom. „Aplikovaním drakula terapie sa docieli celková revitalizácia pleti, zjemnenie kožného povrchu, elesticity a textúry kože,“ uvádza MUDr. Hasová.

 

Kyselinou hyalurónovou nikdy nič nepokazíte

Klinika estetickej medicíny dokonca drakulovu terapiu efektívne inovovala o kyselinu hyalurónovú. Jej hydratačné tajomstvo sa skrýva v dlhých vláknach, ktoré dokážu absorbovať vodu a zvýšiť tak svoj objem. Večná mladosť obsiahnutá v plazme nabitej rastovými faktormi v kombinácii s kyselinou hyalurónovou, známa ako metóda HA Plazmalifting, rozvíja reparačné mechanizmy a naštartuje proces obnovy vašej pleti a tým aj jej ukrytej krásy. Pleť je opäť napätá, hladká a s prirodzeným leskom.

 

Ďalej, kyselina hyalurónová je základnou hydratačnou látkou, ktorú naša pleť po lete potrebuje. V jej sieťovanej forme Skinboosters sa aplikuje priamo do pleti po mikrokvapkách a jemným prirodzeným spôsobom umožňuje zlepšiť vnútornú výživu pleti a rozžiariť a omladiť povrchový vzhľad pleti. Za účelom celkovej regenerácie a revitalizácie pleti či iných partií sa odporúčajú 3 ošetrenia s odstupom 2-4 týždňov. Udržiavacie ošetrenie sa realizuje potom po 4-6 mesiacoch.

 

Teraz, keď už vieme ako hĺbkovo hydratovať, spomienky na leto zostanú len krásne. Samozrejme, ak vás netrápia aj iné „slnečné“ problémy. Táto lekcia nemá návod napríklad na to, ako zbaviť pokožku nepekných pigmentových fľakov spôsobených slnením. No o nich sa porozprávame v nasledujúcom vydaní. Nikde nie je napísané, že musíte chodiť vymaľovaná ako prepeličie vajíčko...

 

Ak potrebujete poradiť aj vy potom neváhajte!
Kontaktujte MEDISKIN na tel. čísle: 02/57 78 67 78 alebo e-mailom: mediskin@mediskin.sk.
MUDr. Hasová a jej tím je tu i pre vás!

 

Patrí do vydania: 
September 2019