Nespresso opäť ponúka obľúbené talianske kávy

Spoločnosť Nespresso zaradila opäť do ponuky v limitovanej edícii dve zo svojich veľmi úspešných káv: Tribute to Milano a Tribute to Trieste. Tieto dve kávy inšpirované ikonickými talianskymi mestami potešia milovníkov kávy svojimi jedinečnými chuťovými profilmi. Dve zmesi, ktoré boli po prvýkrát predstavené v roku 2013 a 2015, patria medzi najobľúbenejšie kávy značky Nespresso a dnes sa v reakcii na časté žiadosti spotrebiteľov vracajú do predaja.

Limitovaná edícia Nespresso Tribute to Trieste

Limitovaná edícia Nespresso Tribute to Trieste stelesňuje bohaté a rozmanité kultúrne zážitky, ktoré toto mesto ponúka. Terst sa nachádza na križovatke talianskej, nemeckej a slovanskej kultúry a bol jedným z kľúčových miest jednej z najväčších veľmocí v dejinách sveta, Rakúsko-Uhorska. Taktiež tadiaľ “prechádzala“ všetka zelená káva, ktorá putovala ďalej do viedenských kaviarní.

 

A to, ako sa v Terste pije káva, je dobrým obrazom rozmanitých vplyvov, ktoré sa v tomto talianskom prístavnom meste stretávali - s mliekom i bez mlieka, malá i veľká. Výnimočnosť úlohy, ktorú v živote mesta hrá práve káva, odráža aj to, že miestny obyvatelia používajú pre kávu vskutku výnimočné pomenovania – „nero“ je espresso, „capo“ je káva s trochou mlieka a káva podávaná v skle namiesto tradičnej porcelánovej šálky je „n“. Spoločnosť Nespresso kávovu kultúru Terstu interpretuje v podobe jemnej a zaoblenej zmesi Arabica predovšetkým z Južnej Ameriky, pre ktorú sú charakteristické tóny čokolády a osviežujúca aróma lieskových orieškov. Jemnosť kávy následne podtrhuje lahodná ovocná chuť.

 

Limitovaná edícia Nespresso Tribute to Milano

Miláno zohralo vo formovaní kávovej kultúry Talianska významnú úlohu v roku 1906, keď tu bolo počas svetového veľtrhu po prvýkrát predstavené espresso. Dnes je espresso tak ikonickým nápojom a tak neoddeliteľnou súčasťou každodenného života, že sa toto slovo už nepoužíva – je to proste „un caffe“.

 

Limitovaná edícia Nespresso Tribute to Milano je interpretáciou rušného zhonu ulíc Milána, kde sa káva často pije narýchlo postojačky pri bare. Je to vysoko aromatická zmes káv Arabica zo Strednej a Južnej Ameriky, obohatená pridaním Robusty z Indie spracovanej suchou metódou. Výsledok v šálke je veľmi elegantný a spája v sebe rovnováhu medzi ovocnou arómou a sladkými cereálnymi tónmi.

 

www.nespresso.com

Patrí do vydania