Black stork rezort: „naším cieľom je vytvorenie takých podmienok, aby golf mohol hrať každý, kto si tento olympijský šport vyberie.“

Na tlačovej konferencii 10. júla 2019 predstavitelia GOLF REZORTU BLACK STORK – generálna riaditeľka Ing. Sylvia Hrušková a riaditeľ Hotela INTERNATIONAL **** Ing. Ján Chmelnický, informovali o pripravovaných novinkách, rozvoji golfového rezortu so širokou paletou voľnočasových aktivít aj o investíciách zameraných na bývanie v súlade s prírodou.

Ing. Sylvia Hrušková hovorí: „Našim cieľom je popularizácia tohto krásneho športu a vytvorenie takých podmienok, aby golf mohlo hrať čo najviac ľudí vyznávajúcich zdravý životný štýl. Je to typ športu pre všetky vekové kategórie a s výnimkou toho, že má nespochybniteľne kladné účinky na fyzickú kondíciu, zlepšuje tiež koncentráciu a harmonizuje telo i ducha.“


Podporujúc túto filozofiu je vstup na golfové tréningové plochy (kryté odpalisko, chipping area a putting green) bezplatný pre každého hosťa, aj pre úplných začiatočníkov. Na golfovej recepcii záujemcom vysvetlia základné postoje a zapožičajú aj golfové palice či výstroj. Ak nie ste práve zdatným golfovým hráčom, ale láka vás tento elegantný šport, k dispozícii je vám taktiež golfová škola, profesionálny tréner golfu a golfový inštruktor. Hodinová výučba golfu pre dvoch vrátane zapožičania výstroja a loptičiek s trénerom stojí 49 €. Za tri dni (15 hodín výučby) je možné zložiť aj skúšky na Zelenú kartu, ktorá slúži ako osvedčenie pre golfistu o znalosti pravidiel, etikety a praktickej hre golfu. Cez prázdniny ju môžu získať aj juniori od 5 do 16 rokov počas golfových kempov. Golfisti iste uvítajú výhodnejšie permanentky na hru golfu a množstvo golfových turnajov. Benefitom rezortu je jeho vynikajúca dostupnosť autom i verejnou dopravou.

 

Uprostred rezortu stojí taktiež štvorhviezdičkový Hotel International****. „Hotel je unikátny vďaka svojej polohe, priamo z ihriska sa dívate na končiare Tatier, pričom samotná stavba je navrhnutá tak, aby čo najviac vynikli danosti prostredia. Gurmáni iste ocenia lahodné pokrmy miestneho šéfkuchára a cukrárenské výrobky vyrábané priamo v hoteli. Zrelaxovať sa môžete aj v hotelovom wellness s vnútorným aj  vonkajším bazénom s unikátnym výhľadom na panorámu Vysokých Tatier,“ ozrejmuje riaditeľ hotela Ján Chmelnický.

 

Nie je to „len“ o golfe

Rezort počas roka pripravuje mnoho zaujímavých sprievodných akcií a turnajov, napríklad Majstrovstvá Lomnického golfového klubu či  prestížny turnaj pre juniorov od 12 do 21 rokov FALDO SERIES Slovakia Championship. Jedným z najznámejších podujatí je turnaj s výrazným charitatívnym rozmerom Charity Golf Cup pod záštitou Petra Bondru a hráčov z NHL. Tento rok 3. augusta sa uskutoční už 12. ročník a účasť prisľúbili okrem známych hokejistov aj Adela Vinczeová, Milan Lasica, Milan Kňažko, Ady Hajdu  a ďalšie známe slovenské osobnosti.

 

Popri všetkých spomenutých aspektoch má rezort mimoriadne priaznivý dosah aj na okolitú faunu a flóru – v roku 2015 ukončený monitoring životného prostredia potvrdil, že vďaka vplyvu golfového ihriska vzrástla od posledného monitoringu v roku 2007 biodiverzita územia ihriska aj priľahlej časti ochranného pásma TANAP-u.

 

Bývanie priamo na golfovom ihrisku

Golf Rezort Black Stork sa rozvíja a napreduje aj v smere developmentu, o čom svedčí privátna a komerčná výstavba, ako aj predaj pozemkov. Pozemky v pokojnej, priestrannej štvrti sú určené na bežné alebo rekreačné bývanie. Stavebné pozemky, exkluzívne a výnimočné vďaka svojej polohe a nádherným výhľadom, spĺňajú aj tie najnáročnejšie požiadavky. Ako bonus majiteľ získa celoživotné  členstvo v Lomnickom golfovom klube. Obmedzenia architektonických návrhov pri výstavbe sa týkajú  len výšky, sklonu strechy a povrchovej úpravy domov. Pri realizovaní výstavby uplatňujeme kritéria podľa individuálnych požiadaviek klienta, so zreteľom na zdravé bývanie, v súlade s prírodou.

 

Viac na: www.golftatry.sk
Kontakt: Ing. Danka Velecká: velecka@golfinter.sk, +421 52 466 11 11, zemkova@mediaagency.sk

Patrí do vydania: 
Júl - August 2019