Tieto dioptrické okuliare si jednoducho zamilujete

Leto pomaličky prichádza a veľa žien rozmýšľa nad rôznymi radikálnymi zmenami svojho zovňajška. Kupujeme si nové oblečenie, snažíme sa schudnúť do plaviek, rozmýšľame nad novým odvážnym strihom vlasov. Niektoré z nás chcú zas svoju osobnosť obohatiť inou zmenou, napríklad zadovážením si nových štýlových dioptrických okuliarov. Ak máte pocit, že aj vy patríte do tejto kategórie, prinášame vám 4 druhy štýlových dioptrických rámov pre ženy.

 

Oversized okuliare

Tento typ nadrozmerných okuliarov bol prvýkrát predstavený už pred niekoľkými desiatkami rokov a stále patrí medzi obľúbený tvar rámov. Tento typ sa hodí veľkému množstvu žien. Je však dôležité, aby ste si vybrali taký tvar, ktorý sa vám bude hodiť. Pokiaľ však máte menšiu tvár, nie sú pre vás najvhodnejšou voľbou. Môžete sa v nich takpovediac stratiť. 

V súčasnosti nájdete oversized štýlovky v rôznych tvaroch, napríklad okrúhle, hranaté, oválne, atď. Rámy okuliarov sa vyrábajú z rôznych materiálov, napríklad acetátu alebo rôznych kovov. Ak hľadáte niečo odvážnejšie, zvoľte farebné rámy, napríklad dioptrické okuliare od Gucci.

 

Lenonky

Hľadáte štýlovky, ktoré dokážu vyzdvihnúť vašu neobyčajnú povahu a majú nádych štýlu vintage? Potom si určite vyskúšajte okrúhle okuliare, ktoré za svojich čias slávy nosili napríklad John Lennon alebo Ozzy Osbourne. Okrúhle štýlovky sa vyrábajú z rôznych materiálov, či už kvalitného acetátu alebo kovu.

Ak práve intenzívne premýšľate nad kúpou “lenoniek”, máme pre vás jeden dôležitý postreh. Ak chcete, aby vaše okuliare dominovali na vašej tvári, zvoľte si hrubšie a výraznejšie rámy. Ak však chcete, aby boli skôr nenápadným doplnkom, zvoľte si napríklad tenké kovové rámy, napríklad zlatý tenký rám od značky DITA.

 


Hranaté okuliare

Rozmýšľate nad kúpou hranatých okuliarov? V súčasnosti ich nájdete v rôznych veľkostiach, od užších až po širšie rámy. Tieto štýlové dioptrické okuliare však nie sú pre každého. Sú vhodné pre dámy, ktoré majú užšiu, podlhovastú alebo okrúhlu tvár. Vyhnúť by sa im mali ľudia, ktorí majú hranaté črty tváre, pretože takéto okuliare by ich len zbytočne zvýraznili.

Tieto rámy nájdete rôznych farbách a vyhotoveniach, ale keďže hranaté štýlovky nosia hlavne biznis ženy, optiky ich ponúkajú hlavne v čiernej farbe.

Pilotky

Možno poznáte štýlové pilotky len v úlohe slnečných okuliarov, v súčasnosti sú však už aj veľmi obľúbené ako dioptrické rámy. Pilotky boli vynájdené už v 30. rokoch minulého storočia ako ochrana očí pre amerických pilotov. Dodnes majú svojich verných fanúšikov po celom svete.

Aj keď sú slnečné okuliare tohto typu vhodné takmer pre každého, s dioptrickými okuliarmi je to inak. Sú vhodné pre ľudí, ktorí majú väčšie a širšie oči. Šošovka má väčší tvar a pri menších očiach by mohlo dôjsť k veľkej nerovnováhe. Ďalším vhodným kandidátom sú napríklad ľudia, ktorí majú výrazné črty tváre, poprípade je ich horná časť tváre širšia a je zakončená úzkou špicatou bradou.

 

Ani jeden z rámov vás úplne nezaujal? Skúste navštíviť obchod DUOS.sk. Nájdete tam veľký výber štýlových značkových slnečných a dioptrických okuliarov.

Patrí do vydania