Hygiena moja každodenná daj mi peknú pleť

Čistenie pleti a pokožky celého tela môže byť radostným rituálom, na ktorý sa budete tešiť. A pokožke sa to bude páčiť. Ak vám rutinná starostlivosť o telo zovšednela, je čas na zmenu! A vôbec, vyhovuje vašej pleti „to“, čo do nej vtláčate? Pre každodenné čistenie a ošetrovanie si zvoľte takú kozmetickú „muníciu“, ktorá telo pohladí. Aké sú najčastejšie problémy, s ktorými pri čistení zápasíme? Opýtali sme sa špecialistky na dermoporadenstvo Veroniky Blahovej z lekární Dr.Max.

1. VODOU VYSUŠENÁ PLEŤ

Ak si čistenie pleti odkladáte do sprchy a hlavným „artiklom“ na umývanie tváre je voda z kohútika, môžete pociťovať nepríjemné pnutie. Pleť je vysušená a potrebuje výživu. Obyčajnú vodu nahraďte micelárnou, obohatenou o termálnu vodu a povrchovo aktívne látky, ktoré pôsobia ako magnety na nečistoty. Prírodné výťažky z brusníc, marhúľ či zeleného jablka pleť upokoja. Pri veľmi senzitívnej pleti si zvoľte prípravky bez parfumov.

 

Tip Veroniky Blahovej: URIAGE Termálne micelárne vody pre všetky typy pleti.

 

2. VYNECHANÉ RANNÉ ČISTENIE

Alfou a omegou každodennej starostlivosti o pleť je čistenie. Nielen večerné, kedy z pokožky zmývame prach a všetky nečistoty „nazbierané“ počas dňa, ale i ranné! V noci sa totiž vylučuje kožný maz (lat. sebum), ktorý potrebujeme pri rannej hygiene odstrániť. Rovnako ako umývanie zubov má svoje čestné miesto v hygienickej polhodinke, tak aj čistenie pleti. To platí nielen pre dámy, ale i pre pánov.

 

3. BEZ SPRÁVNEJ POSTUPNOSTI

Každodenná starostlivosť o pleť nekončí správnym čistením. Práve naopak! Čistenie je prvým krokom v hygienickom rituáli. Druhým, rovnako dôležitým ošetrením je nanášanie termálnej vody v spreji. Čistá prírodná Termálna voda Uriage, bohatá na základné minerály a stopové prvky, je unikátna vďaka svojmu izotonickému zloženiu. Pokožku dojčiat, detí aj dospelých hydratuje, upokojuje a zabraňuje pôsobeniu voľných radikálov. Po nanesení ju necháme voľne pôsobiť, neutierame ju ani neoplachujeme. A na záver, aplikujeme krém zvolený podľa typu pleti a jej veku.

 

Tip Veroniky Blahovej: URIAGE EAU THERMALE Termálna voda v spreji a URIAGE EAU THERMALE Hydratačný krém na tvár podľa typu pleti.

 

4. PODRÁŽDENÁ POKOŽKA

Vyskúšali ste čistiace gély? Ak vám po nich zostala podráždená pokožka, problémom mohol byť obsah mydla v prípravku. Na dokonalé čistenie pleti si vyberajte pleťový gél bez mydlovej prísady, predídete tak iritáciám. Čistiaci vodný gél je obzvlášť obľúbeným pomocníkom pri zmiešanej a mastnej pleti. Jemne čistí a rešpektuje jej prirodzené pH.

 

5. ZAPÁLENÉ VYRÁŽKY

Bojovníčky s vyrážkami a mastnou pleťou siahajú po alkohole v kozmetike. Pozor však na jeho nadmerné množstvo, kedy pleť vysušuje. Až natoľko, že zanechá na brade či nose suché zlupujúce sa mapy. Zmiešaná a mastná pleť si žiada ľahšie zloženie. Micelárna odličovacia pena je veľmi obľúbeným prípravkom na čistenie a detoxikáciu pokožky. Bez obsahu mydla, rešpektuje prirodzenú rovnováhu pokožky, ponecháva ju mäkkú, čistú a vláčnu. A navyše, výťažky z granátového jablka pleť krásne rozjasnia.

 

Tip Veroniky Blahovej: URIAGE Micelárna odličovacia pena a URIAGE HYSÉAC Čistiaci gél pre pleť s nedokonalosťami

 

6. ZABUDNUTÉ ODUMRETÉ BUNKY

Chcete hýčkať svoju pleť? Doprajte jej raz do týždňa „očistu“ a zbavte ju odumretých buniek. Keď chcete byť štedrí, poctite týmto rituálom aj pokožku celého tela. Hladké gélové, mliečne a olejové textúry sú jemné k pokožke a zanechávajú na nej ochranný film. Vďaka jemným supermastným zložkám chránia pokožku pred vysušovaním v dôsledku pôsobenia vody. Sú vhodné pre hygienu bábätiek aj dospelých. K masážnemu rituálu vám postačí čistiaca kefka či rukavica.

 

7. ČERVENÁM SA

Nehanbíte sa, no predsa sa červenáte? Citlivá pleť má sklon k začervenaniu, a preto si vyžaduje dôslednú starostlivosť. Pre jej čistenie vyberajte prípravky, ktoré sú jemné a upokojujúce zároveň. Na hydratáciu zvoľte krém pre senzitívnu pokožku, ktorý upokojuje pocit prehrievania a pnutia pleti, viditeľne redukuje jej začervenanie a pôsobí preventívne proti jeho prehĺbeniu. Ľahká a nemastná textúra krému s obsahom zelenej perlete opticky zakryje začervenané miesta.

 

Tip Veroniky Blahovej: URIAGE ROSÉLIANE Čistiace mlieko pre pleť so začervenaním a URIAGE ROSÉLIANE Denný krém pre pleť so začervenaním.

 

8. JEDNA FÁZA NESTAČÍ

Máte citlivé oči? V tom prípade si dajte záležať na výbere dvojfázového čistiaceho prostriedku a vycibrite si techniku odličovania. Olejová fáza rozpúšťa dlhotrvajúci make-up, kým vodná chráni očné okolie pred mastnotou. Čistiaca emulzia s termálnou vodou obohatená o nevädzovú vodu upokojuje očné okolie. Pred každým použitím nezabudnite emulziu dobre premiešať. Naneste na odličovací tampón a priložte sa zatvorené viečko. Vyčkajte 10 sekúnd, kým sa očné tiene rozpustia a prejdite riasy bez trenia smerom od korienkov ku končekom.

 

9. MLIEKO NIEJE „OUT“

Hoci sa v kozmetike objavili čistiace oleje, balzamy, emulzie či peny, čistiace mlieko zostáva overenou klasikou. Nezabudnite na jeho upokojujúce účinky a krémové zloženie, ktoré čistí, hladí a zvláčňuje. Vďaka jemnej konzistencii odstraňuje nečistoty pokožky jemne a pohodlne. Odličovacie mlieko je vhodné pre normálnu aj suchú pokožku a môžete ho aplikovať bez záverečného oplachovania vodou.

 

10. ŽIADNE EXPERIMENTY

Práve naopak! Naučte sa skúšať, testovať, vylučovať a prijímať „za svoje“, to čo vašej pleti a pokožke lahodí. Keď prestanete experimentovať a zostanete roky pri jednom overenom prípravku, prichádzate o množstvo noviniek a zdokonalených textúr, ktoré by mohli vášmu typu pokožky osožiť.

 

Tip Veroniky Blahovej: Poraďte sa s vyškoleným personálom v lekárňach Dr.Max, ktorý vám ochotne pomôže vybrať si vhodné produkty URIAGE pre vašu pokožku.

 

Čím je kozmetika URIAGE jedinečná?

Základom tejto medzinárodnej značky je unikátna termálna voda, ktorá vyviera v srdci francúzskych Álp v masíve Belledonne a je stáčaná priamo nad prameňom. Kombinácia termálnej vody a až 23 patentovaných originálnych účinných látok pochádzajúcich z biotechnologického výskumu sú zárukou jedinečných benefitov a starostlivosti, ktoré užívateľom kozmetika URIAGE ponúka. Viac informácií na www.drmax.sk.

 

Kúpite v lekárňach Dr.Max.

Patrí do vydania: 
Marec 2019