Jarná expedícia za slnkom

Nová kolekcia H&M Studio je snom každej modernej cestovateľky, či už objavujete drsné prírodné zákutia alebo dizajnové vychytávky v mestskej džungli. My sme sa o nej porozprávali s trojicou žien, ktoré ju mali na starosti. Ako sa rodila horúca letná kolekcia uprostred severskej zimy?

ANGELICA GRIMBORG, dizajnérka H&M Studio kolekcie


Mestské safari a zvieracie vzory sa do módy vracajú pravidelne, niekedy dokonca nielen v letných kolekciách. Prečo ste sa rozhodli túto jar využiť práve takúto tému? Čo bolo vašou inšpiráciou?

Inšpirovala nás myšlienka „glamorous explorer“ (pôvabnej objavovateľky, pozn. red.) a strávili sme veľa času rozmýšľaním, kam by šla a čo by chcela robiť. Je to typ ženy, ktorú jej cestovateľský životný štýl zoberie na vrch hory, kde cvičí rannú jogu, potom na párty pri bazéne na streche luxusného hotela, kde si oblečie niečo s flitrami. Zamilovali sme sa do mixovania zvieracích vzorov s urbánnymi praktickými kúskami, aby sme mohli zachytiť túto cestovateľskú dušu.

 

Kde ste fotili kampaň k tejto kolekcii a bolo na jej produkcii niečo špeciálne?

Kampaň sme fotili v Arizone, ktorá pripomína krajinu v Utahu, ktorá túto kolekciu pôvodne inšpirovala. Chceli sme zachytiť veľký kontrast medzi čistou prírodou a žiarivou módou.

MOA BARTLING, návrhárka vzorov

 

Zvieracie vzory nikdy úplne nevyšli z módy, niektoré z nich sú dnes absolútnou klasikou. Kde ste hľadali inšpiráciu, aby vaše dizajny boli nové a iné ako tie predošlé?

Keď niečo navrhujem, inšpiráciu hľadám všade. Zoberte si napríklad zebrový vzor – je to oveľa viac ako len vzor na krásnom zvierati. Pre mňa to môže byť vzor tieňov listov na okrovej skale alebo to môže byť prepojenie niekoľkých odtieňov pieskovej farby spojených vďaka vetru a moru.

 

Klíma exotického safari je na míle vzdialená od typickej švédskej jesene a zimy. Cestovali ste s tímom do divokej prírody alebo ste si aspoň spravili výlet do zoo, keď ste tvorili túto kolekciu? Stali sa aj z vás na chvíľu „pôvabné cestovateľky“?

Najlepšia časť mojej práce je, že sa môžem inšpirovať aj zo svojej vlastnej predstavivosti a snov. Pre túto kolekciu som v mojej mysli a snoch veľmi veľa cestovala, najmä preto, že som pracovala na jarno-letnej kolekcii uprostred švédskej zimy. Pre mňa to znamenalo, že si doslova môžem vysnívať budúcnosť, a predstavovala som si teplý vietor, slnko a tiene.

 

 

 

 

Patrí do vydania