Zažiarte na plese vďaka ligotavým šperkom

Ples je pre ženu výnimočnou príležitosťou, pri ktorej sa môže stať na jednu noc princeznou v krásnych šatách. Mnohé dámy strávia veľa času hľadaním tých pravých šiat, v ktorých budú okúzľujúce a ktoré im perfektne sadnú na postavu. Rovnako dôležité sú však aj vhodne zvolené šperky, ktoré celkovému vzhľadu dodajú punc pôvabu a luxusu. Viete, ako si vybrať tie správne?

Základné pravidlo

Šperky a šaty spolu tvoria jeden celok, a preto ich musíte vyberať vždy spolu. Veľakrát volia dámy na ples ako doplnok rodinné klenoty, ktoré nosia iba na výnimočné príležitosti. Ak už nejaký skvost vo svojej šperkovnici máte a zamerali ste sa výlučne na výber šiat, určite si ho vezmite so sebou na skúšanie. Len tak uvidíte, či spolu fungujú.

Šaty a šperky sa dopĺňajú

Všeobecné pravidlo znie, že žena by na sebe nemala mať viac ako dva, maximálne tri druhy šperkov naraz. Najčastejšie je to kombinácia náušníc a náramku alebo náhrdelníku. Pokiaľ sú vaše šaty minimalistické, bez vzorov, kamienkov alebo čipky, môžete si dopriať aj extravagantnejšie šperky. Naopak, ak je vaša róba bohatá na farby, riasenie alebo iným spôsobom púta pozornosť, svoju ženskosť lepšie podčiarknete jemnými šperkmi. Rozhodli ste sa tento rok staviť na čiernu klasiku? V takom prípade odporúčame siahnuť po ligotavých visiacich náušniciach, tzv. „diamantových vodopádoch“, ako má vo svojej luxusnej kolekcii The Last Supper klenotnícka značka ALO Diamonds. Skvele zvýraznia obrysy vašej tváre, a navyše pôsobia luxusne a rafinovane.

Šperk ako kamufláž

Jeden výrazný doplnok dokáže viac, ako si myslíte. Sústreďte sa na svoju postavu a povedzte si, ktoré časti vášho tela by ste rady zvýraznili a na ktoré by ste naopak nerady pútali pozornosť. Ak je vašou prednosťou dekolt, voľte výrazný náhrdelník alebo visiace náušnice. Plnej tvári by ste masívnymi, či okrúhlymi náušnicami nepolichotili. Preto sa orientujte radšej na jemnejšie náušnice a výrazný prsteň, ako je diamantový skvost ALO Fairytale Goddes od ALO diamonds.

 

Patrí do vydania: 
December 2018