Krása spočíva v prirodzenosti

Herečka, moderátorka a spisovateľka Bibiana Ondrejková (46) patrí medzi známe ženy, u ktorých sa potvrdzuje, že vek je len číslo. Pomáha jej v tom aj prírodná kozmetika ANNEMARIE BÖRLIND.

Ako vnímate krásu? Dokáže podľa vás kráčať krása ruka v ruke s vekom?

Môj obľúbený citát hovorí: Krása je v očiach toho, kto sa pozerá. Vnímam krásu a nechávam sa ňou opájať. Tou zjavnou na prvý pohľad, aj krásou ukrytou napríklad vo vráskach starých ľudí, v nepravidelnosti, v prekvapeniach, v originalite, v obyčajnosti...

 

Akými beauty pravidlami sa riadite?

Hoci by som sa v starostlivosti o to, ako sa napríklad oblečiem, mala polepšiť, nikdy „neodfláknem“ starostlivosť o pleť. Môžem byť akokoľvek unavená, nikdy sa pred spaním nezabudnem odlíčiť a nakrémovať si tvár aj telo. Pleť mojej tváre sa končí pod prsiami, a tak k svojej starostlivosti aj pristupujem. Sprchujem sa studenou vodou. Pijem veľa vody.

 

Čo je najväčším nepriateľom vašej pleti?

Pigmentové škvrny na tvári. Bojujem s nimi roky. Keď svieti slnko, bez krému s vysokým faktorom ani nevyjdem z domu. Keď som unavená, mávam suchšiu pleť. A aj v zrelom veku musím pravidelne chodiť ku kozmetičke na pleťové procedúry.

 

Bez akého kozmetického produktu sa nezaobídete?

Bez voňavky. Som voňavková maniačka, i keď to so mnou už nie je také ako kedysi. Tiež ma poteší dobrý krém. A páčia sa mi všetky možné rozjasňovače pleti.

 

Aký kozmetický úlovok ste objavili v poslednom čase?

Nemeckú prírodnú kozmetiku ANNEMARIE BÖRLIND s takmer 60. ročnou tradíciou. Upozornila ma na ňu moja priateľka, ktorá ju dôverne pozná. Viem, že kladie dôraz na kvalitu a keď mi túto kozmetiku opísala v superlatívoch, prebudila vo mne zvedavosť a tešila som sa, že ju moja pokožka „ochutná“. A zapáčila sa mi.

 

Aké produkty a s akým efektom ste už od tejto značky vyskúšali?

Skvelé krémy, ktoré pleť vyživujú, rozžiaria a vypnú, čistiace mlieka, je toho viac… Absolútne som sa však zamilovala do intenzívnych koncentrátov Beauty Shots v dizajnovom balení, ktoré vyzerajú ako „injekcie“ a skutočne fungujú ako vitamínová injekcia pre moju pleť. Rovnako nedám dopustiť na energizér z pomarančových kvetov a 2-fázový hylaurónový shake s obsahom botanickej kyseliny hylaurónovej.

 

Aké účinky ste po ich používaní zbadali na svojej pleti?

Rozdiel na tvári som si všimla hneď, ako som ich začala používať. Moja pleť ich doslova vpila do seba a okamžite sa vypla a rozžiarila. Na dotyk bola jemná a hydratovaná. Cítila som sa komfortne, pocit suchosti a sivý nádych sa stratili. Lepšie na mne vyzeral aj mejkap. Niektoré mňamky od tejto kozmetiky, ako sú beauty shots či koncentráty, potrebujem mať stále vo svojej kozmetickej taštičke. Veľmi mi vyhovuje aj to, že je VEGAN a spĺňa kritériá ochrany prírody.

 

Používali ste už predtým prírodnú kozmetiku? Verili ste, že môže fungovať rovnako účinne (ak nie účinnejšie) ako konvenčná?

Teším sa, že funguje. A že príroda má šancu nielen konkurovať, ale aj víťaziť nad chémiou. Prírodným produktom držím palce. A hoci sú mnohé vo výkonnosti a rýchlosti slabšie ako „nadupaná“ chémia, o kozmetike ANNEMARIE BÖRLIND sa to tvrdiť nedá. Ona bojuje s problémami pleti, lieči, skrášľuje pomocou prírody a výsledky sú zjavné.

 

Čo si myslíte o bio-, ekovlne? Patria biopredajne medzi miesta, kam chodievate nakupovať pravidelne alebo skôr len príležitostne, keď výslovne za niečím idete? 

Viac ako označenie „bio“ ma  zaujíma pôvod, zloženie, kvalita výrobku. Držím palce prírode. 

 

Aký máte vzťah k líčeniu? Je to pre vás len nutné zlo alebo si potrpíte na to, aby ste mali aj v civile tip-top mejkap?

Úroveň môjho denného mejkapu závisí od počtu červených na križovatkách. Rada chodím upravená a nalíčená, no často to ráno nestihnem. Mám však doma skvelú vizážistku – moju dcéru Bibku. Vážne sa v kozmetike vyzná, má slušnú maskérsku výbavu a vie ma krásne nalíčiť. Ona ma líči, baví ju to a ja pri tom pijem kávu a relaxujem.

 

A čo v súkromí, napríklad na letnej dovolenke?

V letných mesiacoch chodievam nenalíčená alebo len málo. Keď sedím na zmrzline u zmrzlinára Imka na chorvátskom ostrove Krk, pozerám sa na vyparádených ľudí na promenáde a hovorím si, ako mi je dobre v plavkách, šatách, s vlasmi voňavými od mora.

 

Akú najdôležitejšiu beauty radu by ste rady odovzdali našim čitateľkám?

Že sa nemusia nikam ponáhľať. Môj otec mi vždy vravel, že krása spočíva v prirodzenosti. Že krásna žena je čistá, voňavá a pokiaľ možno – usmiata a milá. A na druhej strane, nech sa neboja byť divoké a obliecť si aj nezvyčajnú kombináciu. Nech nesplývajú s davom zo strachu, že sa niekto pousmeje, ak budú originálne. A že sa nemusia ukrývať do očividných značiek, keď sú samy sebe značkou.

Patrí do vydania