Pritiahnite si šťastie s talizmanmi ALOve

Symbolika je súčasťou našej histórie naprieč celými generáciami. Svoje miesto si našla v náboženstve, umení, politike, dizajne či architektúre. Spoznajte aj vy silu, mágiu a tajomné príbehy talizmanov. Inšpirujte sa originálnymi kolekciami od značky ALOve, v ktorých nájdete podmanivé zlaté šperky s diamantmi.

Mágia ukrytá v šperku

Už prvé civilizácie verili v magickú moc znakov a čísiel, ktoré vyobrazovali na posvätných miestach či svojich príbytkoch. Viera v talizmany sa s nami nesie až dodnes. Mnohí z nás sú presvedčení, že im štvorlístok prinesie šťastie na celý život. Alebo sú medzi nami takí, ktorí v lotérii vsadia na čísla svojho dátumu narodenia.

 

Nielen symboly, ale aj šperky sú s našimi dejinami späté už mnoho rokov. Náušnice, náramky či náhrdelníky väčšinou zobrazovali sociálne postavenie v spoločnosti, rovnako sa k nim vzťahoval duchovný význam. Rovnako ako naši predkovia, aj my si môžeme dopriať trocha mágie a symboliky, dnes v podobe štýlových zlatých talizmanov s diamantmi vhodných na každodenné nosenie.

 

Jednotky medzi symbolmi

Keď sa spomenú symboly, ako prvé nás napadnú štvorlístok alebo krížik. Magickú moc vraj v sebe ukrývajú aj ďalšie z pomedzi talizmanov. Napríklad ruka Fatimy - energický a mocný ochranný symbol, ktorý je rozšírený hlavne na blízkom východe a v Severnej Afrike. Často sa označuje ako „hamsa“ alebo „khamsa“ a jej pôvod môžeme hľadať v židovskej a islamskej viere. Ruka Fatimy sa stala populárny predovšetkým v šperkárstve, kde symbolizuje ženskosť. Nositeľku má ochrániť pred nebezpečenstvom, podporiť plodnosť a ochrániť slabých. Predstavuje požehnanie, moc a silu.

 

Už naši predkovia verili v silu ukrytú v srdci. Vnímali ho ako skrinku duše, či kompas, ktorý ovláda naše konanie cez tie najtajnejšie túžby a priania. Nejde len o symbol lásky a vášne, na ktorý si spomenieme na Valentína. Povráva sa, že vie pritiahnuť skutočnú lásku. Kľúč – tajuplný symbol, ktorý sa spája s otvorenými možnosťami. Podnecuje odvahu a odhodlanie púšťať sa aj do nepoznaného a otvoriť si dvere k novým príležitostiam. Niektorí ho spájajú s odomknutím srdca k milovanej osobe. V náboženstve symbolizuje nebeského vrátnika.  

Anjelské krídla sú symbol voľnosti a nezávislosti, no majú hlavne duchovný charakter. V podobe šperku sú častokrát darované nositeľovi na jeho ochranu pred negatívnymi vplyvmi. Ochranné krídla vedia pomôcť prekonať ťažké životné situácie, majú vraj aj liečebné účinky.

 

Keď sa povie ležatá osmička, niektorí vidia pred sebou strašiaka menom matematika, iný zase symbol nekonečna, ktorý zobrazuje nikdy nekončiaci životný príbeh. V podobe šperku vyjadruje dokonalosť, trvácnosť a pohľad do ďalekej budúcnosti.

Hviezdy – ich večná žiara ukazuje na výnimočnosť, zmysel pre sebaocenenie a vysoké sebavedomie. To by mali priniesť aj svojmu nositeľovi. Povráva sa, že vedia splniť všetky sny a naplniť ciele. Mnohí z nás dokonca veria v osud, ktorý je napísaný vo hviezdach.

 

Na každého z nás pôsobia symboly inak, rovnako každý z nás v živote hľadá a potrebuje niečo iné. Vyberte si talizman, ktorý vás bude sprevádzať na každom kroku a splní vám to, po čom túžite. Kliknite na https://www.alove.cz/sk 

Patrí do vydania