Ak bývať, tak jedine vo svojom!

Takto to na Slovensku vo väčšine prípadov funguje. Existujú výnimky, keď sa ľudia odsťahujú napríklad za prácou inam a spočiatku na novom mieste začínajú v prenajatom byte. Časom však prídu na to, že trhová cena nájomného je vyššia ako mesačná splátka úveru na bývanie. A tak skôr či neskôr si nájdu bývanie, ktoré si kúpia do osobného vlastníctva.

Téma vlastného bývania je horúca aj dnes. Dopyt po nových bytoch alebo rodinných domoch je naozaj vysoký. Množstvo mladých ľudí sa plánuje osamostatniť a odsťahovať sa od rodičov. Stredná generácia často uvažuje o lepšom a kvalitnejšom bývaní, ktorým by nahradila to svoje súčasné. Starší ľudia zase potrebujú obnoviť svoje aktuálne bývanie, prispôsobiť ho svojim momentálnym a hlavne budúcim zmeneným fyzickým možnostiam a potrebám. To sú hlavné dôvody, prečo majú banky financujúce bývanie práce vyše hlavy.

 

Partner, ktorý pomôže

Potreby klientov, súčasných aj tých budúcich, prinútili zamyslieť sa aj špecialistov na financovanie bývania z Prvej stavebnej sporiteľne. Táto banka už 25 rokov prináša riešenia pre vaše nové a lepšie bývanie. V súčasnosti prichádza so zmenenou, sviežou ponukou úverov, ktoré nielenže zaujmú, ale aj reálne pomôžu každému, kto chce za výhodných podmienok kupovať byt, stavať rodinný dom alebo prestavovať či obnovovať svoje súčasné bývanie. Pozrime sa na ňu podrobnejšie. Najväčšia a najúspešnejšia stavebná sporiteľňa na Slovensku vám umožní vynikajúco sa pripraviť na kúpu alebo výstavbu vášho bývania. Vďaka priaznivej úrokovej sadzbe v kombinácii so štátnou prémiou (aj v tomto roku až 66,39 €) výhodne zhodnotíte svoje vklady na účte stavebného sporenia. A keď sa rozhodnete pre úver, PSS vám poskytne pestrú paletu možností. V Prvej stavebnej sporiteľni máte vždy na výber.

 

Nízke mesačné splátky

Ak sa rozhodnete pre zásadnú zmenu svojho bývania, kúpu bytu alebo výstavbu rodinného domu, vynikajúcim riešením pre vás je úver na bývanie. Jeho úroková sadzba je v PSS naozaj priaznivá. Podmienkou je, aby ste tento úver do 170 000 € (pre manželov alebo partnerov do 340 000 €) zabezpečili nehnuteľnosťou. Výsledkom je, že pri až 30-ročnej dobe splatnosti budú jeho splátky nízke, takže si ich môžu dovoliť aj ľudia s nižšími príjmami. Dodáme len, že 90 % z úveru budete mať k dispozícii bezprostredne po podpise úverovej zmluvy. Zvyšok dostanete po zdokladovaní účelu využitia poskytnutých prostriedkov.

 

Iné výhodné riešenia

Existujú však aj iné riešenia. Ak patríte k sporiacim klientom, banka vám za výhodných podmienok požičia až do 50 000 € aj bez zabezpečenia úveru nehnuteľnosťou. V prípade, že si nesporíte, ale ste zodpovedne splácali, prípadne ešte stále splácate iný úver, za rovnakých podmienok vám PSS poskytne do 45 000 €. A ak ste neznámy klient, ktorý nikdy nesporil ani nič nesplácal, stále môžete získať až 15 000 € na svoje bývanie bez zabezpečenia bytom alebo rodinným domom. Vďaka tomuto úveru od PSS ušetríte svoje peniaze aj čas. Úrokovú sadzbu má zníženú až o 1 % a vyhnete sa aj zdĺhavému papierovaniu. Nemusíte vybavovať a platiť za znalecký posudok, dodatočné poistenie domu alebo bytu ani za vklad do katastra nehnuteľností.

 

Aj na vybavenie domácnosti

Na finančne menej náročné úpravy je vhodný úver na vybavenie domácnosti, vďaka ktorému doladíte svoje bývanie do dokonalosti alebo aspoň vymeníte už opotrebované spotrebiče a nábytok za nové.

 

Chcete vedieť viac?

Ďalšie informácie vám ochotne a bezplatne poskytnú obchodní zástupcovia PSS. Stretnú sa s vami kedykoľvek a kdekoľvek. Ich zoznam nájdete na www.pss.sk alebo zavolajte na číslo 02/58 55 58 55.

Patrí do vydania: 
Júl - August 2018