Príďte si do Luhačovíc pre originálnu lavičku priamo od sochára

Mimoriadne obľúbeným kultúrnym podujatím v Luhačoviciach je Rezbárske sympózium, ktoré sa tento rok bude konať v dňoch 4. až 9. júna. Sympózia sa zúčastňuje Martin Bořuta, Martin Cigánek, Petr Krajíček, Zdeněk Matyáš, Jiří Hajda a Jiří Várblík. Témou tohtoročného 6. ročníka je „Vyber si svoju lavičku!“. Každý z rezbárov vyrobí lavičku, ktorú môžete mať na svojej záhrade aj vy! Sledujte majstrovskú prácu po celý týždeň v parku pred hotelom Jestřabí. Vo štvrtok a v piatok atmosféru spríjemnia hudobné vystúpenia. Dokončené diela si môžete prezrieť na slávnostnej vernisáži v sobotu 9. júna od 14.30 hod. V programe vystúpi cimbalová muzika Korečnica. Informuje o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný riaditeľ Kúpeľov (Lázní) Luhačovice, a. s.

„S ohľadom na veľký úspech po ročnej pauze opakujeme tému výroby lavičiek. V roku 2016 vyrábali majstri rezbári lavičky, kreslá alebo tróny prvýkrát a záujem návštevníkov o odkúpenie niektorého z hotových diel bol tak veľký, že sa na väčšinu z nich nedostalo. Preto sme sa rozhodli túto tému zopakovať. Hostia môžu celý týždeň sledovať, ako sa pod rukami rezbárov menia dubové kmene na lavičku či kreslo, ktoré môžu ozdobiť aj ich záhradku či terasu,“ pozýva J. Dědek.

 

Kúpele Luhačovice, a. s., sú najväčším súkromným organizátorom verejného kultúrneho programu v Luhačoviciach. Aj tento rok pripravujú v Kúpeľnom divadle celý rad programov ako dramatického, tak i hudobného žánru, ku ktorým patrí predovšetkým prestížny Festival Janáček a Luhačovice. Dramaturgia Kultúrneho leta ponúka renomované divadelné súbory a herecké osobnosti, preslávené spevácke divy či sólistov a orchestre. Veľkej pozornosti a obľúbenosti sa teší Akadémia Václava Hudečka. Svojich stálych priaznivcov má prehliadka komornej divadelnej tvorby Divadelné Luhačovice, Luhačovické divadelné stretnutia aj Luhačovické rezbárske sympózium. Príjemnú pohodu a oddych nájdu hostia aj počas Kolonádových koncertov, ktoré rozoznievajú v letnom období Kúpeľné námestie. V mimosezónnom období pripravujú kúpele ponuku klubových programov v Night clube hotela Alexandria, kde sa zároveň po celý rok konajú pravidelné tanečné večery.

 

Bližšie informácie na www.lazneluhacovice.cz.

 

Aktuálna ponuka kultúrnych podujatí v Luhačoviciach

KOLONÁDOVÉ KONCERTY

máj - september 2018

 

LUHAČOVICKÉ REZBÁRSKE SYMPÓZIUM / 6. ročník

tradičné stretnutie rezbárskych majstrov

4. - 9. 6. 2018

 

LUHAČOVICKÉ DIVADELNÉ STRETNUTIE / 6. ročník

prehliadka ochotníckych divadelných súborov

14. - 16. 6. 2018

 

HUDBA HRADNEJ STRÁŽE A POLÍCIE ČESKEJ REPUBLIKY

21. 6. 2018

 

FESTIVAL JANÁČEK A LUHAČOVICE / 27. ročník

16. - 20. 7. 2018

 

AKADÉMIA VÁCLAVA HUDEČKA / 21. ročník

30. 7. - 10. 8. 2018

 

DIVADELNÉ LUHAČOVICE / 20. ročník

prehliadka komornej divadelnej tvorby

20. - 25. 8. 2018

 

DNI SLOVENSKEJ KULTÚRY / 6. ročník

prehliadka slovenského folklóru, divadla a hudby

3. - 8. 9. 2018

 

KLOBÚKOVÝ DEŇ

s Luhačovickým okrašlovacím spolkom Calma

9. 9. 2018

 

MEDZINÁRODNÝ FESTIVAL DETSKÝCH FOLKLÓRNYCH SÚBOROV PIESNÍ A TANCA / 25. ročník

14. - 16. 9. 2018

 

SILVESTER 2018 v Luhačoviciach

ponuka sprievodného programu k silvestrovským pobytom

27. 12. 2018 - 2. 1. 2019

Patrí do vydania