Ušetrite na energiách s úverom od 0,99 % ročne

Bývanie vašich snov môže byť moderné, krásne, štýlové, romantické... Ale môže byť napríklad aj energeticky úsporné. Touto poslednou vlastnosťou možno neulahodíte svojim zmyslom nabudeným mnohorakými inšpiráciami, ale o to viac ho ocení vaša peňaženka. Presnejšie váš či rodinný rozpočet.

Bývanie vašich snov môže byť moderné, krásne, štýlové, romantické... Ale môže byť napríklad aj energeticky úsporné. Touto poslednou vlastnosťou možno neulahodíte svojim zmyslom nabudeným mnohorakými inšpiráciami, ale o to viac ho ocení vaša peňaženka. Presnejšie váš či rodinný rozpočet.

 

V súčasnosti sa pojmy ako energetická efektívnosť, respektíve energetická úspornosť stávajú popri estetike a funkčnosti kľúčovými faktormi pri riešení bývania. Recept je pritom jednoduchý. Dôležité je, aby vaše bývanie vyžadovalo čo najnižšiu spotrebu energií. Pri akejkoľvek realizácii opatrení, ktoré napomáhajú energetickej efektívnosti, je vhodné poradiť sa s odborníkom. Či ide o zvolenie orientácie bytu alebo rodinného domu na tie správne svetové strany, optimálne zateplenie obvodových múrov, základov aj strechy, osadenie kvalitných okien a vchodových dvier, použitie moderného systému vykurovania a iných technologických inovácií, alebo zabezpečenie energetického certifikátu pre vaše bývanie.

 

Obráťte sa na špecialistov

Je len na vás, pre ktorú z možných ciest sa rozhodnete. Je však zrejmé, že na dosiahnutie zásadnej úspory na energiách je potrebné zvoliť komplexné riešenie, čo si vyžiada „určitú“ vstupnú investíciu. Aj pri tejto príležitosti je vhodné obrátiť sa na odborníkov, v tomto prípade na špecialistov zaoberajúcich sa financovaním bývania. Jednými z najrenomovanejších sú tí z najväčšej a najúspešnejšej stavebnej sporiteľne – Prvej stavebnej sporiteľne.

 

Nízka úroková sadzba

Ak sa rozhodnete pre zásadnú zmenu svojho bývania, vynikajúcou voľbou je úver na bývanie zabezpečený nehnuteľnosťou s mimoriadne nízkou úrokovou sadzbou. Ak po ňom v PSS siahnete do konca mája tohto roku, jeho úroková sadzba sa môže začínať už od 0,99 % ročne. Banka vám poskytne na jednu nehnuteľnosť do 170 000 eur, manželom, resp. páru dvojnásobok, čiže do 340 000 eur. Mimochodom, nizučkú úrokovú sadzbu si môžete zafixovať až na 5 rokov a splatnosť svojho záväzku si môžete nastaviť hoci aj na 30 rokov. Oproti predchádzajúcemu obdobiu v PSS zrýchlili vyplácanie úverových prostriedkov, pričom 90 % z požičaných prostriedkov budete mať k dispozícii bezprostredne po podpise úverovej zmluvy, zvyšok po dokladovaní využitia úveru.

 

Iné výhodné riešenia

Ak patríte k sporiacim klientom, banka vám za východných podmienok požičia až do 50 000 eur aj bez zabezpečenia nehnuteľnosťou. V prípade, že si nesporíte, ale ste zodpovedne splácali, prípadne ešte stále splácate iný úver, za rovnakých podmienok vám PSS poskytne do 45 000 eur. A ak ste neznámym klientom, ktorý nikdy nič nesporil ani nesplácal, stále môžete získať až do 15 000 eur na svoje bývanie bez zabezpečenia bytom alebo rodinným domom. Vďaka tomuto úveru od PSS ušetríte svoje peniaze aj čas. Má priaznivú úrokovú sadzbu a vyhnete sa aj zdĺhavému papierovaniu. Nemusíte vybavovať a platiť za znalecký posudok, dodatočné poistenie domu alebo bytu ani za vklad do katastra nehnuteľností.

 

Tip pre vás

Ak si želáte viac informácií, kontaktujte obchodných zástupcov PSS. Kontakty na nich nájdete na stránke www.pss.sk alebo zatelefonujte na číslo 02/58 55 58 55.

 

Možno neviete

Najviac tepla z rodinného domu uniká cez:

- obvodové múry 40 %

- strechu domu 25 %

- okná 20 %

- podlahy 10 %

- vchodové dvere 5 %

 

Stále rovnako výhodné!

Systém stavebného sporenia tu funguje už 25 rokov. Pomáha najmä ľuďom s nižšími príjmami zabezpečiť si svoje prvé, nové alebo lepšie bývanie. Preto urobíme všetko pre to, aby sa vás prípadné zmeny, o ktorých sa v súčasnosti diskutuje, dotkli čo najmenej alebo najradšej vôbec. V súčasnosti sa v stavebnom sporení nemení vôbec nič. Naďalej je tu pre každého, pre všetkých a stále rovnako výhodné.

Patrí do vydania: 
Marec 2018