Dara Rolins - Fandím ženám, ktoré vedia čo chcú

Je krásna, charizmatická a plná energie. Spev je jej vášňou a každý z nás ju pozná ako Daru Rolins. Táto inšpiratívna slovenská speváčka sa tentokrát rozhodla pre spoluprácu s kozmetickou spoločnosťou AVON. Prezradila aké novinky čakajú fanúšikov a poodhalila nám aj čo to zo súkromia. Viac sa už dočítate v exkluzívnom rozhovore.

Podobne ako mnohé hollywoodske hviezdy aj vy ste sa stali tvárou kozmetickej značky AVON. Ako vnímate značku AVON?

Ako stálicu na trhu. Navyše dôveryhodnú. Takže niečo ako ja… (smeje sa)

 

Vaši fanúšikovia sa môžu tešiť aj na špeciálnu značku Beauty by Dara. Prezraďte nám, aké kozmetické novinky ste si pre nás pripravili?

Budú to výrobky naprieč portfóliom AVON – od dekoratívnej kozmetiky cez telovú starostlivosť, parfum až po Planet Spa. Už v marci štartujeme s prvou telovou líniou Avon Works, ktorej výrobky sú skvelými pomocníkmi pre vaše krivky.

 

Ktoré sú vaše najobľúbenejšie produkty značky AVON, bez ktorých si neviete predstaviť denný mejkap?

Zbožňujem všetky tie voňavé mlieka, krémy, oleje, celú tú škálu telovej kozmetiky, ktorú značka ponúka. A Dara by nebola Darou bez kvalitnej špirály. Tá úplne posledná, zhusťujúca špirála Ultra Volume je dokonalá hlavne na javisko. A pokiaľ ide o civil, som dosť konzervatívna a väčšinou to maľujem tzv. na Darču. Ale keď som v rukách vizážistov, mám dôveru a rešpekt k ich talentu a pokojne idem aj do farebných experimentov. Zmena je život, len je dobré vedieť, čo nám naozaj svedčí, a nepodliehať trendom za každú cenu.

 

Ako ambasádorka značky AVON ste zároveň aj súčasťou novej kampane #fandimezenam, ktorej myšlienkou je, aby sa ženy cítili stále krásne a sebavedomé. Akým ženám fandíte vy?

Všetkým! Aj tým, ktorých sebavedomie je potrebné zdvihnúť. Lebo krásne sme všetky. Už dávno vieme, že krása je relatívny pojem a má niekoľko úrovní. Tá vnútorná je zo všetkého najpodstatnejšia, ale netreba podceňovať ani „obal“. Chceme sa páčiť a nevidím dôvod, prečo si to nepriznať a nepomôcť tomu. Fandím ženám, ktoré vedia, čo chcú, a neboja sa za tým ísť. A chcem prebúdzať ženskú silu v každej, ktorá o sebe pochybuje.

 

Mnohí ľudia vás považujú za úžasnú a sebavedomú ženu. Kde beriete toľko pozitívnej energie?

Verte mi, zdanie často klame. Aj ja mám svojich démonov a momenty, keď váham, neverím si a potrebujem ten svoj „ženský kruh“, kamarátky, sestry, ktoré ma podržia, vyvedú z omylu a dodajú mi silu. Žiadna z nás nie je dokonalá a netreba to od seba ani vyžadovať vždy a za každú cenu. Občasné zlyhania nás robia ľudskými. A pokiaľ ide o môj celkovo pozitívny prístup k životu, jednoducho som si už v útlom detstve uvedomila, že úsmev lieči.

 

Keď si potrebujete oddýchnuť po dlhom dni, zvyknete sa rozmaznávať nejakými beauty rituálmi?

Priznám sa, že rozmaznávať sa nechávam hlavne na Bali. Pravidelne si tam skracujeme zimu a to je tá chvíľa, keď sa na skoro dva mesiace zastaví čas a ja si vždy po rannej joge a zdravých raňajkách doprajem v priebehu dňa malú alebo veľkú masáž či už hlavy, nôh, alebo celého tela… Nechávam sa tak konečne nefalšovane rozmaznávať. Doma sa počas roka dostanem k podobným rituálom možno tak trikrát. Vážne. Vždy je niečo dôležitejšie na programe…

 

Kedy sa cítite ako žena najkrajšia?

V náručí muža.

 

Vaša dcérka Laura je už veľká slečna. Prejavila už aj ona záujem o kozmetiku?

Samozrejme. Rastie z nej zvedavé žieňa. Sleduje, porovnáva, skúša… Môj šatník ju magneticky priťahuje a volá jej meno. V mojich topánkach na podpätkoch je už ako doma. A pokiaľ ide o kozmetiku, má veľmi dobrý vkus na druh líčenia, farbičky a vie dosť presne, čo jej pristane. Zatiaľ je to všetko, samozrejme, v rovine hry, je to malé dievčatko, ale je mi jasné, že sa nestihnem ani otočiť a predo mnou bude stáť malá lady.

 

Nedávno ste sa vrátili zo slnečného Bali. Nabrali ste tam inšpiráciu do ďalšej hudobnej tvorby alebo ste len potrebovali reset po náročnom roku?

Reset. Minulý rok bol pre mňa v rámci výdaja kreativity veľmi výživný. A koniec roka som už dlho nezažila v takom bláznivom tempe…

 

Po dlhej zime sa konečne blíži jar a my môžeme zo seba zhodiť hrubé vrstvy oblečenia. Na ktorý jarný kúsok zo svojho šatníka sa tešíte najviac?

Džínsy. Boyfriendy. Ten voľnejší strih, kratšia dĺžka, keď na svet vykukujú členky. Tenisky, tielko alebo voľné tričko. Ach. Na tieto kúsky sa vždy teším celú zimu.

 

Ako vnímate, že ste pre ženy istým spôsobom ikona, vzor?

Je to lichotivé a zaväzujúce zároveň. Plynie z toho určitá zodpovednosť. Viem, že mi ženy dôverujú, a preto som dosť opatrná, resp. totálne úprimná k sebe samej v prvom rade. Nehovorím veci, o ktorých nie som stopercentne presvedčená. Neodporúčam nič, čo nemám na sebe vyskúšané, a neštylizujem sa do ničoho, čo mi nie je blízke. Uvedomujem si totiž, že mnohé ženy na mňa dajú a berú ma ako spoľahlivý zdroj informácií.

 

Váš instagramový profil je denne aktualizovaný vašimi pocitmi, súkromím, dodávate ženám a svojim sledovateľom energiu a svojím dokonalým vzhľadom dokazujete, že nikdy sa netreba vzdávať, a určite povzbudzujete mnohé ženy a mamy, že život je nádherný dar a treba ho neustále napĺňať a žiť podľa tých najlepších pravidiel a zároveň byť sama sebou. Máte „svoj recept na krásu“? Veď 396-tisíc sledovateľov na Instagrame je výborné číslo.

Než sme dokončili tento rozhovor, pribudla mi na instagrame ďalšia tisícka… (smeje sa) Je to, samozrejme, úctyhodné číslo, o tom potom. Úprimne sa z toho radujem. Tento fenomén sociálnych sietí je vážne mocná zbraň. Zdroj aktuálnych trendov, rýchlych reakcií, priestor, kde môžete vy a nikto iný uvádzať veci na pravú mieru atď.

 

Haštagy sa stali súčasťou nášho života, sledujeme slávnych ľudí, medzi ktorých patríte aj vy. Môžete nám prezradiť, koho vy sledujete na Instagrame každý deň?

Veľa hudobníkov, speváčky, herečky, tanečníkov, športovcov. Blogerov, ktorí sa venujú zdravej výžive, vareniu, cvičeniu. Galérie, zvieratká, NASA, časopisy o móde, vede, svete, prírode. Zaujíma ma cestovanie, história, reštaurácie, hotelový život… To všetko sledujem, rolujem, odoberám.

Patrí do vydania