Potešte tých, na ktorých vám záleží, výrobkami umeleckého kováčstva

Myslíte si, že všetko tu už bolo a nedá sa vymyslieť reklamný predmet, darček alebo suvenír, ktorý zaujme zákazníka svojou exkluzivitou? Tak to sa mýlite. Čo takto ručne kované výrobky z pravého poctivého železa? Čo by ste povedali na poštové schránky v tvare školských tašiek, sŕdc, rôznych zvierat, kovové ruže viacerých farieb, zrkadlá so železným rámom, nočné lampy, lustre, svietniky, skrinky na odkladanie šperkov, stojany na víno, kovové náradie ku kozubu… A to všetko ručne kované a ozdobené patinou? Takéto a ďalšie exkluzívne výrobky - všetko originály, vyrába umelecké kováčstvo Interierkov Jána Kanianskeho z Handlovej.

 

,,Odbaviť svojich zákazníkov alebo zamestnancov počas osobných a firemných výročí, či eventov, fľašou vína je nielen ukážkou slabej fantázie, ale aj neúcty. Ak chcete potešiť ľudí, na ktorých vám záleží, vymyslite alebo nájdite originálny darček trvalej hodnoty. Ten bude svojou jedinečnosťou ešte dlho pripomínať ľuďom, že ste si dali záležať na tom, aby ste si ich uctili. Výrobky z kovaného a ohýbaného plného železa sú takmer nezničiteľné a večné. Zabudnite na joklové profily, či plechové náhrady z veľkopredajní - poctivú kováčsku prácu z uhlím a kovom voňajúcej dielne nič nenahradí. Navyše vy sami môžete určovať výzor konečného výrobku,“ hovorí J. Kaniansky a dodáva: ,,Naši zruční umeleckí kováči vám ukujú podľa vášho priania takmer čokoľvek, čo sa dá z tohto ušľachtilého materiálu zhotoviť. Pri výrobkoch na želanie vám najprv podľa vašich pokynov zhotovíme návrh a keď ho odsúhlasíte, až potom príde na rad niekoľkodňová profesionálna práca so železom - kutie, ohýbanie, zváranie, pájkovanie, nitovanie, farbenie a patinovanie...“

 

Zákazníckym hitom umeleckého kováčstva Interierkov sú v súčasnosti ručne kované poštové schránky zo železa v najrôznejších tvaroch a dizajnoch. Každá zo schránok je originálnym umeleckým dielkom. Ich výroba je náročná a vážia aj 20 kg. Ceny začínajú na 180 eurách, čo je vzhľadom na pracnosť primerané. ,,Najväčší záujem je schránky v tvare tašiek, ale robili sme aj sovu, indiánske motívy, schránky s portrétmi ľudí. Sme radi, že si nás všimli už aj reklamné agentúry ako dodávateľa originálnych remeselne náročných kúskov,“ konštatuje J. Kaniansky.

Diela handlovského umeleckého kováča a jeho družiny zdobia ploty, brány, bráničky, balkóny, pergoly, altánky, ale aj interiéry po celom Slovensku. Prerazil aj v zámorí, kde si ho našli na internete a jeho spálňové sety, ktoré tvoria kovové manželské postele, nočné stolíky, stropné lustre, zrkadlá, stojanové lampy a garniže, zdobia americké apartmány a penthousy v luxusných mrakodrapoch. Všetko je z poctivého ručne kovaného železa, prípadne kombinácie kovov, zladené a tvorí kompaktný celok pre spálňu  zariadenú v jednotnom štýle.

 

,,Zakladáme si na individuálnom prístupe k zákazníkom a na tom, že každý náš výrobok je vlastne originál. Nevyrábame na sklad, ale vždy len na základe objednávok a požiadaviek od zákazníkov. Na ich základe zhotovíme nákresy návrhov a až potom sa zákazka realizuje. Inšpirácie nachádzajú zákazníci na našich stránkach a predajni na internete a facebooku, ale aj u konkurencie a v časopisoch, alebo prichádzajú s vlastnými nápadmi a po spoločnej konzultácii sa dohodneme na finálnej podobe a cene. Máme široký sortiment výrobkov a toho, čo vieme vyrobiť. Nevyhýbame sa ani špeciálnym požiadavkám, ako sú napríklad remeselné vývesné štíty. Našu prácu môžu vidieť aj návštevníci ZOO Bojnice -  nad vstupnou bránou je nami vyrobený pútač zo železa,“ vraví J. Kaniansky.

Zdôrazňuje, že aj keď kované ruže sú najpredávanejším a najvyrábanejším artiklom kováčstva, každý výrobok je originál a líši aspoň v detaile. Výroba jednej ruže trvá asi 40 minút a tento proces zahŕňa prípravu materiálu, nahrievanie železa vo vyhni, kutie, pozváranie jednotlivých častí k stonke. Keď je ruža skompletizovaná, ručne sa tvarujú lupene a aj lístky. Lístky sa tepú tiež ručne, aby sa zvýraznilo ich žilkovanie. Nakoniec výrobok natrú farbou a ozdobia patinou, čím vyniknú všetky kováčske detaily, teda  časti, kde sa búchalo kladivom a kde sa tepalo. Zároveň obohatili ponuku o darčekové balenia ruží v podobe drevených krabičiek vyzdobených servítkovou technikou decoupage.

 

Ďalšie informácie sú na: www.interierkov.skhttps://www.facebook.com/interierkov/?hc_location=ufi, tel. 0903 956 348

Patrí do vydania: 
December 2017