Jarný kongres v kúpeľoch, na horách, či pri víne je veľmi atraktívny

Kongresová turistika má počas roka dva vrcholy - jesenný a jarný. Jarný je mimoriadne obľúbený kvôli tomu, že okrem atraktívneho prostredia kongresového hotela je účastníkom k dispozícii aj jeho okolie, ktoré po dlhej zime láka v peknom počasí na prechádzky. Takéto mimoriadne exkluzívne prostredie poskytujú predovšetkým kúpele a hory.

Medzi najatraktívnejšie patria Bardejovské kúpele a Kúpele Luhačovice s ideálnou polohu uprostred lesov, čistým ovzduším a zachovalou výnimočnou secesnou architektúrou, alebo najväčšia slovenská sieť hotelov SOREA so zariadeniami v najlukratívnejších a najkrajších lokalitách Slovenska – od Vysokých a Nízkych Tatier až po Bratislavu. Jedinečné prostredie a históriu zas spája zámocký hotel The Grand Vígľaš. Samostatnou kapitolou je majstrovské sceľovanie vín - firemné cuvée, ktoré ponúka v rámci teambuildingu Elesko Wine Park v Modre.

 

Kongresový hotel Alexander v Bardejovských kúpeľoch sa stal za rok magnetom

Od otvorenia luxusného štvorhviezdičkového kongresového hotela Alexander v Bardejovských kúpeľoch uplynul rok. Náročná klientela si za ten čas hotel nazvaný po ruskom cárovi Alexandrovi, ktorý Bardejovské kúpele kedysi navštívil, obľúbila a stal sa jedným z najnavštevovanejších zaradení v kúpeľoch. Pravidelne sa v jeho exkluzívnych priestoroch konajú kongresy, školenia, semináre, workshopy, teambuildingy, obchodné stretnutia, ale aj svadby a zábavy. Obsadenosť hotela sa v atraktívnych termínoch blíži až k 100 percentám a po celý rok je na veľmi sľubnej úrovni.

 

Ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková k tomu poznamenáva: ,,Od začiatku sme vsadili na vysokú úroveň služieb a preto sme napríklad personál nepresunuli z iných hotelov, ale prijímali sem nových, väčšinou mladých ambicióznych ľudí, priamo pre tohto zariadenie. Hotel sa zapísal do povedomia návštevníkov vynikajúcou kuchyňou a bohatými možnosťami trávenia voľného času v atraktívnom prostredí svetoznámych kúpeľov. Alexander má svoje vlastné wellness, kde hostia na jednom mieste nájdu všetko, čo potrebujú, aby zrelaxovali. Využiť môžu whirlpool, fínsku a parnú saunu, ochladzovací bazén, prívalovú sprchu, tropickú a masážnu sprchu, tepidárium, fitness, ale aj širokú ponuku rôznych masáží. Okrem toho je hotel Alexander prepojený spojovacou chodbou priamo s hotelom Ozón, kde majú zadarmo k dispozícii aj tamojšie ešte väčšie Wellness SPA, s vodným a saunovým svetom.“

 

Početnou klientelou Bardejovských kúpeľov sú najmä obyvatelia východného Slovenska, čo je dokopy asi 1,5 mil. obyvateľov. Kúpele sú jedinečným zariadeným svojho druhu na tomto území – najmä čo sa týka kapacity a kvality kongresového hotela Alexander. Pre firmy a spoločnosti z Prešovského a Košického kraja je ideálnym miestom na organizáciu firemných eventov, kongresov a ďalších aktivít. Dostupnosť je výborná – z hlavného mesta východu je to len 78 km, alebo cca hodina cesty.

 

Investícia do kongresového hotela nebola nízka, vznikol prestavbou existujúceho hotela Minerál za cca 6,6 mil. eur. Za obdobie 13 mesiacov prešlo renováciou 75 luxusne zariadených izbách pre 150 osôb, z toho je 5 apartmánov a 5 bezbariérových izieb. Aktuálne je kapacita kongresových miest hotela v počte 300 v 3 variabilných riešeniach, technologicky prispôsobených na konanie kongresov na najvyššej úrovni.

 

Bardejovské kúpele sú jedinečné najmä možnosťami, ktoré ponúkajú. Okrem primárnej liečebnej a relaxačnej funkcie ponúkajú možnosti už spomínanej kongresovej či incentívnej turistiky. Bohaté okolie umožňuje organizáciu zaujímavých výletov – do Bardejova a jeho okolia, alebo do blízkeho Poľska. Kúpele sú zároveň pokojným miestom s najčistejším vzduchom na Slovensku, ktoré uspokojí každého zákazníka – či už športovca, pacienta alebo milovníka wellness. Majú rozsiahlu históriu, počnúc známou rakúskou cisárovnou Alžbetou (Sisi) až po ruského cára Alexander I. V kúpeľoch pobýval aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska.  

 

Kúpele Luhačovice vedia chytiť za srdce

Krásna architektúra najvýznamnejšieho slovenského architekta Dušana Jurkoviča, atraktívne prostredie, dokonalé služby a to len pár km od Slovenska. Najväčšie moravské kúpele na pomedzí Slovácka a Valašska, Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice), ponúkajú mnoho príležitostí na výlety do okolia a prechádzky prírodou a ponúkajú nezabudnuteľné zážitky pre všetkých, ktorí sa akejkoľvek firemnej akcie zúčastnia.

 

Kúpele Luhačovice majú nezameniteľný genius loci (ducha miesta). Súbor stavieb – v centre kúpeľov je poznačený hlavne tvorbou - Dušana Jurkoviča (Jurkovičov dom, Vila Chalúpka, Vila Jastrabie, Vodoliečebné kúpele, Riečne a slnečné kúpele a Hudobný pavilón). Naproti tomu hotel Alexandria je jednou z neprehliadnuteľných dominánt Luhačovíc a skvostom jadra mesta Luhačovice.

 

Výkonný riaditeľ Kúpeľov Luhačovice, Ing. Jiří Dědek, MBA, k tomu uvádza: „Zariadenia akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice sú ideálne pre organizovanie konferencií a firemných akcií. Disponujú funkcionalistickým objektom Spoločenský dom (Společenský dům), ktorého kapacita umožňuje organizovať spoločenské a kongresové podujatia od 8 osôb do 700 osôb. Rovnako veľkoryso riešený Spa & Wellness hotel Alexandria**** umožňuje organizovanie spoločenských a firemných akcií do 80 osôb. Špičkové služby však nie sú všetko. Naša spoločnosť okrem toho ponúka aj množstvo sprievodných aktivít, ku ktorým patria výlety do okolia, wellness procedúry, exkurzie, outdoor aktivity, hudobné programy rôznych žánrov, ochutnávky vín, cigár, fotokútik, služby profesionálneho fotografa, mobilné casino, facepainting, bodypainting a mnoho ďalších.“

 

Spoločenský dom sa nachádza v centre Kúpeľného námestia, priamo oproti kúpeľnej kolonáde a spĺňa všetky predpoklady pre organizovanie konferenčných podujatí. Interiér je zrekonštruovaný a prekvapí svojou jednoduchosťou a variabilnosťou. Disponuje kongresovou sálou s kapacitou až pre 250 osôb s možnosťou prepojenia audio a video technikou so salónikom s kapacitou až pre 80 osôb. Ďalej má 7 salónikov pre 8 - 80 osôb, dve reštaurácie pre 2-krát 160 osôb spojené tanečným parketom a štýlovú vináreň Domino so živou hudobnou produkciou pre 140 osôb. Jednotlivé rokovacie priestory v Spoločenskom dome sú spojené foyer a chodbami ideálnymi pre konanie sprievodných prezentácií, registrácií a prezencií. Špecializuje sa na organizovanie konferencií a ďalších podujatí až do 400 osôb, vrátane stravovania, spoločenského a animačného programu.

 

Pýchou a vlajkovou loďou Kúpeľov Luhačovice je už spomínaný hotel Alexandria****. Je jedinečným konceptom, ktorý spája prvorepublikovú atmosféru, moderné vybavenie a prvotriedne služby v oblasti gastronómie a wellness. V rámci hotela je možné využiť široké spektrum služieb a reprezentatívnych priestorov – od komfortných izieb, cez výhodné ceny ubytovania pre firmy až po konferenčné balíčky a profesionálny servis. Na jednom mieste je tak možné splniť si pracovné povinnosti, zorganizovať biznis stretnutia alebo konferencie a zároveň zrelaxovať a naplno využiť možnosti kúpeľného mesta. K dispozícii sú priestory Francúzskej reštaurácie a Night Club, spoločenský večer je možné stráviť pri príjemnej živej alebo reprodukovanej hudbe všetkých žánrov. Zlepšite si meno medzi svojimi zamestnancami, alebo obchodnými partnermi a usporiadajte konferenciu či inú firemnú akciu v príjemnom prostredí známych kúpeľov a doprajte im okrem práce aj voľný čas vo wellness.

 

Využite možnosti hotelov siete SOREA s organizáciou kongresu na kľúč

Ak hľadáte vhodné priestory na organizáciu kongresu a nechcete mať s jeho zabezpečením žiadne starosti, vhodnou voľbou sú hotely siete SOREA. Nachádzajú sa v najlukratívnejších a najkrajších lokalitách Slovenska – od Vysokých a Nízkych Tatier až po Bratislavu. SOREA aktuálne prevádzkuje jedenásť hotelov rôzneho charakteru – či už je to kongres a biznis hotel v hlavnom meste SR alebo wellness hotely s ponukou rekondično – rehabilitačných procedúr. Okrem atraktívneho prostredia a širokej palety služieb ponúka SOREA hotelové zariadenia vhodné na usporiadanie odborných i záujmových stretnutí charakteru seminárov, školení, kurzov, kongresov a konferencií na vysokej profesionálnej úrovni. Hotely disponujú konferenčnými priestormi a sú vybavené kvalitným zariadením potrebným na zabezpečenie úspešnej firemnej akcie.

 

Obchodno-marketingová riaditeľka spoločnosti SOREA, s. r. o., Bratislava Beáta Toroková k tomu dodáva: „Bratislavský kongres a biznis Hotel SOREA REGIA je vďaka svojej polohe v blízkosti historického centra ideálny na organizovanie kongresov, konferencií, seminárov a rôznych spoločenských, pracovných a súkromných akcií. Kongresová sála s kapacitou do 200 miest je vybavená moderným technickým zabezpečením Pre menšie akcie sú k dispozícii dva salóniky s kapacitou do 40 miest a typicky slovenský salónik HUBERT s vonkajšou letnou terasou. Prevažne kongresovú a firemnú ponuku hotel rozšíril o škálu doplnkových služieb v relaxačnom centre BAANTHAI s ponukou thajských masáží.“

 

V Nízkych Tatrách pri vstupe do Jánskej doliny v obci Liptovský Ján sa nachádza Hotel SOREA MÁJ. Kongresová sála s kapacitou do 200 miest, salónik C a salónik de Luxe sú vybavené základnou prezentačnou technikou a ozvučením. Pridanou hodnotou hotela je krytý termálny bazén a množstvo rehabilitačných programov a procedúr. V obľúbenej Demänovskej doline je situovaný Hotel SOREA SNP. Vďaka komornej atmosfére interiéru hotela je ideálny pre organizovanie školení a firemných akcií menšieho rozsahu. Konferenčná miestnosť má kapacitu do 120 osôb. Pre menšie stretnutia do 20 osôb poslúži hotelový salónik. Základné technické vybavenie a služby dopĺňajú rôzne typy liečivých masáží a zábalov.

„Vyhľadávanou lokalitou sú Vysoké Tatry. Pri Novom Štrbskom plese je Hotel SOREA TRIGAN, ktorého prednosťou sú kongresové priestory s výhľadom na tatranské štíty. K dispozícii je kongresová sála pre 200 osôb, malá kongresová miestnosť pre 80 osôb a salónik. K hotelovým službám patrí wellness svet regenerácie a oddychu s nerezovými bazénmi, perličkovou masážou a vodnými tryskami, fínska sauna, parné sauny, ochladzovací bazén, oddychová miestnosť, rôzne druhy masáží a relaxačných zábalov, fitnescentrum,“ hovorí B. Toroková.

 

V centre Tatranskej Lomnice v blízkosti kabínkovej lanovky na Skalnaté Pleso ponúka svoje priestory na spoločenské akcie, semináre a školenia menšieho charakteru Hotel SOREA URÁN. Rekonštrukciou bazénovej časti vzniklo nové Wellness URANIA moderné wellness centrum s nerezovými bazénmi a najmodernejšou technológiou čistenia vody. Pri vstupe do botanickej záhrady TANAPU je situovaný Hotel SOREA TITRIS s rokovacím salónikom TITRIS pre 40 osôb a s kongresovou sálou do 200 osôb. Jedinečný pohľad na Lomnický štít vytvára podujatiam výnimočnú atmosféru. Veľkým lákadlom pre klientov je hotelové AQUA RELAX centrum.

 

Dokonalé miesto aktívneho oddychu a regenerácie predstavuje Hotelový komplex SOREA HUTNÍK v tichom a zelenom prostredí Tatranských Matliarov. Je ideálny pre organizovanie konferencií ale i športových teambuildingových akcií. V hotelovej ponuke sú dve spoločenské miestnosti s kapacitou do 180 osôb, tri školiace miestnosti od 12 do 50 osôb a dva salóniky. Pre aktívne využitie voľného času je klientom k dispozícii hotelový bazén, BOWLING centrum, telocvičňa, volejbalové ihrisko, stolnotenisové miestnosti a relaxačné služby masérov, morský kúpeľ.  V malebnej doline Ľubovnianskych kúpeľov leží Hotel SOREA ĽUBOVŇA. Spoločenské a rokovacie priestory hotela (kongresová a spoločenská miestnosť s kapacitou do 240 ľudí a 5 salónikov) sú vhodné aj na usporiadanie rozsiahlejších podujatí. Široký výber hotelových doplnkových služieb poskytuje ideálne podmienky pre organizovanie športových podujatí.

 

Konferencie na zámku? Navštívte Hotel The Grand Vígľaš

Možnosti pre usporiadanie kongresov poskytujú rôzne hotely, no niečím úplne výnimočným je zorganizovať ich na zámku. Takúto možnosť máte v novozrekonštruovanom Vigľašskom zámku, ktorý je symbolom nového trendu v hotelierstve na Slovensku. Dnes je z neho hotel The Grand Vígľaš **** s poskytovaním wellness služieb. Ponúka viacero priestorov, akými sú Kongresová sála kráľa Žigmunda, Kongresová sála kráľa Mateja Korvína, či biely a červený salónik. Kongresová sála kráľa Žigmunda je pomenovaná po kráľovi Žigmundovi Luxemburskom. Poskytuje neobvyklý a zaujímavý priestor pre slávnostné eventy ale aj odborné podujatia. Sála je presklená a priestranná s rozlohou 250 m2, vytesaná do skaly a má zabudovaný dataprojektor a plátno. Kapacita tejto kongresovej sály je v prípade kinosedenia až 250 miest. Kongresová sála kráľa Mateja Korvína je menšia, kapacitu má pri kinosedení do 40 miest. Najmenšiu kapacitu ponúkajú biely a červený salónik. Tieto salóniky sú vhodné na špeciálne stretnutia a privátne udalosti. Zaujmú tiež svojou dobovou atmosférou, ktorá je kombinovaná s moderným vybavením. 

 

V Zámku Vígľaš sú okrem toho k dispozícií aj vonkajšie priestory pre rôzne eventy, ktorými sú dve priestranné nádvoria, vstupné a vnútorné. Pre otvorené verejné podujatia je vhodné vstupné nádvorie s rozlohou cca 1500 m2, keďže je prístupné aj návštevníkom, ktorí nie sú ubytovaní. Na veľké súkromné podujatia, akými sú rôzne vystúpenia a koncerty, je ideálne vnútorné nádvorie s rozlohou cca 1200 m2, nad ktorým je situovaná priestranná terasa. Ak si rezervujete uzavretú spoločnosť v hoteli, dokáže vám Zámok Vígľaš prenajať celý hotel so všetkými priestormi a vybavením. Veľmi obľúbenými sa stávajú svadby na zámku.

 

 Samostatnou kategóriou doplnkových služieb je hotelové wellness centrum, Wellness - Queen Barbara Spa. Je pomenované po kráľovnej Barbare Celjskej, pretože tu ako kráľovná a manželka cisára Žigmunda dlhé roky žila a spravovala okolité panstvo. Ubytovaným hosťom je k dispozícii bazén s protiprúdom, vírivka, infrasauna, fínska sauna, ochladzovací bazén, ako aj rôzne druhy masáží.

 

Zámok Vígľaš je unikátna historická pamiatka v strednej Európe, ktorá prináša návštevníkom návrat do obdobia stredoveku, gotiky, renesancie i baroka. Zámok Vígľaš je výnimočným historickým miestom, ktorý spája stredovekú atmosféru so špičkovými službami štvorhviezdičkového hotela. Vnútorné priestory zámku sú k dispozícii na prehliadku so sprievodcom a odborným výkladom v určených časoch. Pre ubytovaných hostí a skupiny je možné zabezpečiť historické programy, vrátane dobovej muziky a tancov, živých atrakcií, sokoliarov a vtáčkarov, šermiarov či celého vojska rytierov.

 

Teambuilding ako víno!

Teambuilding na konci ktorého bude víno? Spoločnosť ELESKO ponúka veľmi netradičné riešenie ako spojiť príjemné firemné stretnutie a sceľovanie kolektívu s výrobou vlastného vína. ELESKO je výrobcom prémiového vína. Zároveň prináša klientom aj zážitky spojené s jeho výrobou.  Preto v rámci portfólia služieb ponúka privátne degustácie, ale i možnosť výroby vlastného vína – cuvée s privátnou etiketou.

 

Ako vyrobiť vlastné firemné víno? Hovorí riaditeľka pre marketing a komunikáciu spoločnosti ELESKO, Martina Valachová: ,,Ak sa rozhodnete pre kupáž vín, oboznámime vás s výrobou. Absolvujete prehliadku vinárstva s podrobným výkladom o použí­vaných technológiách. Ochutnáte ví­no priamo zo sudov a tankov. Neskôr sa presuniete do degustačného priestoru, kde sa vám celý čas bude venovať odborní­k - technológ. K dispozí­cii dostanete vzorky červených ví­n spolu s kompletnými rozbormi ví­na, odmerné valce, sady pohárov, pí­sacie potreby. Výsledkom kupáže bude cuvée – namiešané presne v pomeroch aké vyjdú z teambuildingu – 225 litrov, t. j. jeden barikový sud (približne 300 fliaš). Ví­no bude uložené v barikovom sude označenom tabuľkou vašej spoločnosti. Po vzájomnej dohode s technológom, bude ví­no nafľaškované (približne po šiestich až dvanástich mesiacoch od namiešania cuvée). Ak budete mať záujem, môžete si spolu s kolegami, alebo priateľmi pod vedení­m technológa vaše cuvée ručne nafľaškovať a stať sa súčasťou ďalšieho krásneho zážitku.“

 

Čo s toľkým vínom? Dobrého vína nikdy nie je dosť! Cuvée môže slúžiť ako darček pre zamestnancov, alebo pre klientov. Bude veľmi osobité. Bude mať váš vlastný prí­beh. Už od roku 2009 vyrába ELESKO kvalitné prémiové vína výlučne z vlastnej úrody hrozna, ktoré pestuje v Malokarpatskej a Tokajskej oblasti.

 

Viac informácií je na: www.kupele-bj.skwww.LazneLuhacovice.czwww.HotelAlexandria.cz, www.sorea.s, www.grandviglas.com, www.elesko.sk

Patrí do vydania: 
Apríl 2017