Ranná príprava do práce

Ranné vstávanie, či už cez týždeň, alebo cez víkend, býva kruté. Cez týždeň poväčšine vstávame kvôli tomu, lebo ideme do práce a cez víkendy preto, lebo musíme upratovať, poprípade cestujeme na celodenný výlet. Aby ste však ranné vstávanie zvládali bez najmenších problémov, musíte podstúpiť určité nevyhnutné zmeny.

Privstaňte si

Ak ráno nestíhate, hodilo by sa vám, keby ste vstávali podstatne skôr, ako vstávate. Možno to bude pre vás kruté rozhodnutie, ale oplatí sa vám to vyskúšať. Dajte si budík o pár minút skôr a hlavne, netrávte čas na mobile. Uvidíte, že vám ostane viac času na iné činnosti – napríklad aj na prípravu chutnej kávy z dobrého kávovaru Jura, ktorý mimochodom patrí k najpredávanejším kávovarom na Slovensku.

 

Príprava raňajok

Výhodou skoršieho vstávania je aj to, že získate podstatne viac času na prípravu náročnejších jedál. Okrem toho stíhate nachystať desiatu a raňajky aj svojim ratolestiam a milovanému partnerovi. Ak ráno varievate aj obed, určite oceníte na jeho prípravu viac času. Prípravu raňajok dokážete zvládnuť aj behom pár minút. Ak ale robievate raňajky viacerým členom svojej rodiny, viac času sa vám určite zíde.

 

Upratovanie domácnosti

Aspoň základné upratovanie musíte absolvovať aj ráno. Predsa len neplánujete nechať celú domácnosť rozhádzanú, najmä kuchyňu, obývačku a spálňu. Odporúčame vám preto pripravovať jedlá a chystať sa vždy v predstihu. S prípravou oblečenia nečakajte až do rána. Ak si obliekate dlhé šaty, zaveste si ich na kľučku, poprípade ich prežehlite a až potom zaveste na kľučku. Nikdy, ale naozaj nikdy nenechávajte rozhádzaný riad. Po práci, keď prídete, sa vám toho veľa nakopí. Počas toho, ako budete domácnosť (najmä kuchyňu) ráno upratovať, kľudne môžete vyvetrať všetky miestnosti.

 

Prvé, čo hneď po prebudení musíte spraviť, je to, že vypijete nalačno pohár čistej vody. Kľudne si pohár vody prichystajte na toaletné stolíky k posteliam. Pozor však na to, aby ste pohár čistej vody ráno neprekotili.

Patrí do vydania