Odstráňte kruhy pod očami a zlepšite si spánok

Kvalitný spánok – niekedy po ňom túžime viac, ako po šálke lahodnej kávy. Niekedy sa budievame zničený, bez energie a pri predstave, že v takomto stave budeme musieť prežiť celý deň v práci, nám je na vracanie. Aby váš spánok bol kvalitnejší, v prvom rade odstráňte všetky rušivé predmety.

Rušivé predmety

Trápi vás hluk z ulice? Neviete si zvyknúť na týkajúce hodiny? Všetko, čo vás ruší, okamžite odstráňte. Možno práve tieto predmety spôsobujú váš problém s nespavosťou. V žiadnom prípade nenechávajte v spálni v blízkosti vašej postele notebook, tablet a ani mobil. A hlavne nikdy nesurfujte na internete, keď ležíte na svojich voňavých obliečkach na posteli. Mozog si na toto veľmi rýchlo zvykne a namiesto toho, že budete chcieť zaspať, nebude sa vám dať. V tomto prípade vám pomôžu jedine lieky na spanie.

 

Matrac a vankúš

Aj tieto dvoje neodmysliteľné súčasti spálne sú príčinou vašich kruhov pod očami. Vyležaný a príliš tvrdý matrac spôsobuje silné bolesti chrbtice a nekvalitný vankúš taktiež. Odporúčame vám vyhľadať si skôr predajcov, ktorí sa zameriavajú na predaj zdravotných matracov a vankúšov. Tí vám ochotne poriadia, či váš matrac, ktorý máte doma, je treba naozaj vymeniť, alebo nie.

Spánok vám nezlepšia nové prehozy na posteľ. Zlepšenie spánku súvisí najmä s výmenou matraca a vankúša. Ostatné už nie je podstatné.

 

Žiadne surfovanie na internete

Rady surfujete na internete pred spaním? Robíte veľkú chybu. Tým, že čas strávite na internete – väčšinou len bezcieľným skrolovaním nástenky na sociálnych sieťach, ukracujete sa o spánok. Nezabúdajte, že spánok je jedným zo základných pilierov zdravia a jeho zanedbanie vám za to nestojí. Možno sa to na vás neodzrkadlí hneď, časom však áno. Namiesto toho, aby ste pri popíjaní čajíka z fantastického pohára KeepCup pozerali na monitor počítača alebo na obrazovku mobilu, chyťte do rúk radšej knihu alebo noviny.

Patrí do vydania