Nové alebo lepšie bývanie máte na dosah ruky

Aj vy snívate o tom, že si doma čosi zrenovujete alebo vylepšíte? O nových oknách, krajšej podlahe, lepšej kuchynskej linke, výmene bytového jadra, prípadne o novej streche, zateplení rodinného domu či inštalácii zariadenia využívajúceho obnoviteľné zdroje energie?

 

Rekonštrukcia, prípadne vynovenie bytu alebo rodinného domu spravidla stojí nemálo peňazí. Ak má byť všetko podľa našich predstáv, zvyčajne potrebujeme viac peňazí, ako práve máme k dispozícii. Keďže len málokto z nás si môže dovoliť takéto zmeny financovať v hotovosti, siahame po úvere.

 

Bez zabezpečenia nehnuteľnosťou

Ak máme záujem o úver, musíme banku presvedčiť, že budeme schopní svoj záväzok zodpovedne splácať. Najmä pri vyšších sumách slúži ako forma zábezpeky aj založenie nehnuteľnosti v prospech banky. Nie vždy a nie pre každého je však myšlienka na úver zabezpečený nehnuteľnosťou prijateľná. Niektorí ľudia odmietajú založenie bytu či domu zo zásady, pre iných je takýto úver nedostupný, lebo nedisponujú nehnuteľnosťou, ktorú by na tento účel mohli použiť. Najmä pre mladšie rodinky bez nehnuteľnosti vhodnej na založenie, ale aj pre klientov, ktorí nechcú zakladať „strechu nad hlavou“, je ako stvorený úver, ktorý nie je potrebné zabezpečiť nehnuteľnosťou.

 

Na rekonštrukciu aj kúpu

Ak sa obávate, že pri úvere bez založenia nehnuteľnosti nezískate dostatok financií, môžete zostať pokojní. Prvá stavebná sporiteľňa patrila k prvým bankám na Slovensku, ktoré tento typ úveru poskytovali, a bez zabezpečenia nehnuteľnosťou umožňuje klientom čerpať i vyšší úver. Taký, ktorým sa dá pohodlne zafinancovať aj rozsiahlejšia rekonštrukcia, či dokonca kúpa menšieho bytu. Plusom takéhoto úveru je, že pri ňom netreba dávať vypracovať znalecký posudok ani podávať návrh na vklad záložného práva do katastra. Okrem odbúrania byrokracie to znamená desiatky až stovky eur ušetrených na administratíve.

 

Až do výšky 50 000 €

Na rekonštrukciu či kúpu bývania sa oplatí pripraviť v dostatočnom predstihu uzatvorením zmluvy o stavebnom sporení. Stavebné sporenie v PSS, a. s., zhodnocuje klientove prostriedky, a po splnení stanovených podmienok mu umožní získať stavebný úver s nízkym a nemenným úrokom. Ak však nechcete alebo nemôžete čakať na stavebný úver, prostriedky na bývanie vám PSS, a. s., poskytne hoci aj okamžite. Sporiaci klienti si teraz bez zakladania nehnuteľnosti v pros­pech banky môžu za výhodných podmienok požičať až do 50 000 €.

 

Pre nového klienta

Smutní však nezostanú ani úplne noví klienti, ktorí si doteraz v PSS, a. s., nesporili ani nič nesplácali. Ak disponujú dostatočným príjmom, ktorý im umožní bezpečné splácanie úveru, Prvá stavebná sporiteľňa im poskytne bez zabezpečenia nehnuteľnosťou prostriedky až do výšky 15 000 €. Lepšie, krajšie či nové bývanie je tak dnes na dosah naozaj pre každého.

 

TIP PRE VÁS

S výhodným úverom od Prvej stavebnej sporiteľne môžete splatiť svoje staršie a nevýhodnejšie úvery z iných bánk, ktoré ste v minulosti použili na financovanie bývania.

 

 

Úver s odmenou

Ak sa teraz rozhodnete pre úver na financovanie bývania od PSS, a. s., po jeho splatení na vás čaká štedrá odmena. Viac informácií vám ochotne a bezplatne poskytnú obchodní zástupcovia Prvej stavebnej sporiteľne. Stretnú sa s vami kedykoľvek a kdekoľvek vám to bude vyhovovať.

Ich zoznam nájdete na stránke www.pss.sk, alebo zavolajte na telefónne číslo 02/58 55 58 55.

Patrí do vydania