Chcete cvičievať doma? Robte to takto

Zimné obdobie je charakteristické lenivosťou, prejedením sa a sedením pri televízore. Ak sa obávate toho, že počas vianočných sviatkov nebudete robiť nič ani pre svoje telo, mali by ste si už teraz pripraviť kútik, kde budete cvičievať počas obdobia, kedy bude väčšina rodiny doma.

 

bývačka – skvelé miesto na cvičenie

Kuchyňu by sme mohli hneď na začiatok vylúčiť. V kuchyni s najväčšou pravdepodobnosťou nebudete mať dostatok miesta, aby ste si mohli rozložiť žinenku a začať robiť rôzne cviky, napríklad aj klasické brušáky. Zavadzať vám bude kuchynský stôl s majestátnymi jedálenskými stoličkami. Ak ale disponujete veľkou kuchyňou a bývate na dome, môžete si dovoliť rozložiť žinenku aj v kuchyni. Môže vás ale rozptylovať chladnička, kde je ukrytý obed pre zvyšok rodiny.

 

Obývačka bude najideálnejšie miesto na cvičenie. Môžete si ju rozdeliť na oddychovú zónu so sedačkou a televízorom a na zónu, kde si zacvičíte a umiestnite rozmerovo vyhovujúci posilňovací stroj. Nebojte sa, že si pokazíte celkový dojem z obývačky. Nič tým nepokazíte. Ak vám ale priestory nedovolia umiestniť si väčší posilňovací stroj, postačí vám vlastné telo a samozrejme – žinenka. Na žinenke dokáže robiť naozaj rôzne cviky. Treba len pohľadať na internete, poprípade sa poradiť s niekým, kto má osobného trénera a cvičieva pravidelne. Na behúni zaručene necvičievajte. Môžete sa pošmyknúť a ublížiť si.

 

K cvičeniu vám odporúčame zapnúť si rýchlejšiu hudbu. Pomalšia hudba by vás skôr uspala. Pomalšia hudba sa hodí najmä na cvičenie jógy alebo pilatesu.

 

Ako často cvičievať?

Mnohé ženy sa pýtajú na to, ako často cvičievať. Robte to vždy, keď sa vám dá. Aj keď máte deti, dokážete cvičiť. Vezmite svojho malého štuplíka, sadnite si trebárs na cvičiaci bicykel, poprípade fitloptu a cvičte spolu s ním. Uvidíte, že vaše dieťa sa tiež zabaví. Odporúčame ráno si zacvičiť na maximálne pol hodinku, aby ste sa zbytočne nezničili pred nástupom do práce. Ženy na materskej si môžu čas cvičenia prispôsobiť. Ak budete pravidelne cvičievať doma + budete chodievať na čerstvý vzduch na prechádzky a na turistiku, uvidíte, že sa zbavíte nadbytočných kíl podstatne rýchlejšie, ako keby chodievate do fitness centra raz za mesiac. V prípade, že vám kilogramy najmä z oblasti stehien a lýtok nepôjdu dole, môžete sa objednať na liposukciu.

Patrí do vydania