Máte depresívne stavy? Takto ich odstránite

Cítite sa akoby vás nikto nepotreboval? Cítite sa na svete úplne zbytočne? Dolieha na vás depresia? Práve tento článok vám pomôže zbaviť sa depresívnych stavov a nakopne vás optimizmom, ktorý tak veľmi potrebujete. Ako byť znova šťastná a nezažívať depresívne stavy?

Spravte si radosť

Vynikajúcim spôsobom, ako sa začať opäť usmievať a nezažívať depresívne stavy, je to, že si zájdete do obľúbeného obchodu a nezávisle od toho, či môžete, alebo nemôžete míňať, si doprajete niečo, čo máte radi a po čom ste dlho túžili. Samozrejme, že to nemusí byť nič veľkého. Kúpte si knižku, po ktorej ste už dlho túžili; kúpte si nový šperk, kúpte si nové spodné prádlo, kúpte si dráždivý vibrátor. Môžete si kúpiť akúkoľvek vec.

 

Chodievajte medzi ľudí, ktorých máte radi

Tým, že budete doma sedieť medzi štyrmi stenami, depresívne stavy vôbec neodplašíte. Ak chcete byť opäť energickí, neváhajte a vyberte sa medzi ľudí, ktorých máte radi. Zorganizujte nejaké posedenie v obľúbenom bare, choďte spolu do kina, zašportujte si – robte to, čo vás baví a uvidíte, že depresia nebude mať žiadnu šancu. Depresívne stavy vám pomôže odstrániť nielen spoločnosť, ale aj dobrá kniha. Skúste trošku netradičnejší žáner – niečo na spôsob Vtákov a kameňov od Anastasie Novych.

 

Podniknite výlet alebo dovolenku s partnerom

Ak máte možnosť vziať si voľno v práci, využite to. Navrhnite partnerovi, aby ste si spolu sadli za počítač a začali hľadať oddych v podobe dovolenky alebo jednodňového výletu. Aj jeden deň oddychu so svojou láskou ďaleko od domova vás zbaví depresie a prinesie vám radosť. Máte radi ostrov Sardínia? Vycestujte tam. Spravte si romantiku v peknej reštaurácii na námestí významného mesta. Ujdite pred chmúrnym sychravým počasím. Len zmena prostredia vám môže pomôcť.

Patrí do vydania