Ako byť energická počas celého pracovného dňa?

Aj keď nás čaká milión povinností, ktoré musíme splniť, musíme neustále hľadať energiu, aby sme to všetko dokázali zvládnuť. Muži si častokrát neuvedomujú, že práve na ženách záleží, či bude domácnosť fungovať, alebo nie. Starostlivosť o potomkov, práca a ešte k tomu množstvo domácich povinností čaká každú ženu. Odkiaľ ale zobrať toľko energie, aby sme všetko zvládli?

Jedzte vitamíny

V prvom rade zvýšte príjem vitamínov a vyhýbajte sa nezdravým jedlám. Ak ráno nestíhate raňajky, pretože potrebujete vyhotoviť faktúry do práce, pripravte si ešte včas zdravé raňajky, ktoré skonzumujete buď po príchode do práce, alebo cestou (iba v prípade, ak nešoférujete). Skúste raňajkovať pohánku, kukuričnú kašu, čučoriedky, ovsenú kašu alebo vajíčka. Neodporúčame vám jesť na prázdny žalúdok pečivo, jogurty a sladkosti. Podráždia steny žalúdka a spôsobia vám problémy s trávením.

 

Rozhýbte sa

Po prebudení býva telo stuhnuté. Na prebratie a dodanie energie na celý deň vám pomôže ranná rozcvička. Ponaťahujte všetky svaly na tele a uvidíte, že vám to v práci pôjde od ruky. Precvičte svaly na rukách, nohách, ale aj na chrbte. Ak nebudete cvičievať, budete mať problémy nielen so svalmi, ale aj s chrbticou. Ak pracujete ako obchodný zástupca, dobre viete, že okrem pravidelného cvičenia nesmiete zanedbávať ani spánok na kvalitnom matraci.

 

Spávajte pravidelne

Energiu nezískate z toho, že budete pravidelne pracovať. Ľudský organizmus potrebuje regeneráciu a skôr, či neskôr vám to dá najavo. Neriskujte preto zbytočne oslabenie organizmu a kolaps - doprajte si kvalitný spánok. Naučte sa chodievať spávať v rovnakom čase, odstráňte akékoľvek predmety, ktoré vás rozptyľujú a uvidíte, že budete spávať kvalitne bez toho, že sa budete cítiť zničene.

 

Spravte si chvíľku pre seba

Aby ste získali energiu a prežili v práci celý deň, spravte si doma chvíľku len pre seba. Ak vaše deti idú do škôlky/ školy, využite čas, kedy pôjdete do práce a vaše deti budú už pod dohľadom pedagógov. Spravte si horúci kúpeľ, doprajte si lahodnú kávu, pripravte si chutný koláč; navštívte predajňu, kde predávajú najkrajšie obrazy a kúpte si nejaký. Hlavne robte len to, čo vás napĺňa. Každá žena potrebuje chvíľku pre seba, aby načerpala energiu.

Patrí do vydania