Nudíte sa cez škaredé jesenné dni? Poradíme vám zopár aktivít, ktorým sa môžete venovať

Jeseň je už v plnom prúde. Niektorí sú nadšení, iní zase frflú a tešia sa už na jar. Do jari však máme ešte ďaleko a preto je potrebné, aby ste nezleniveli počas tohto obdobia a robili niečo pre seba. Ak sa nudíte a neviete, čo máte robiť počas týchto usmrkaných dní, ponúkame vám zopár nápadov.

Čítajte knihy alebo zaujímavé časopisy

Nie je nič horšie ako vyjedanie chladničky a špajze. Aj keď vám v televízii bežia obľúbené programy, strávte pri ňom minimum času. Nielenže ublížite svojej chrbtici, ale zvýšite si riziko nespavosti počas noci. Mnohokrát sa vám určite stalo, že ste pri pozeraní televízneho programu zadriemali a počas noci ste sa len bezvýsledne prehadzovali. Skúste začať viac čítať. Ale pozor! Pri čítaní knihy sa neslepte. Spôsobíte si tak problémy s očným tlakom a môžu vám hroziť okuliare. Umiestnite si za nábytok do spálne zástrčky a postavte si tam veľké lampy, ktorých smer si môžete korigovať. Podľa toho, či čítate na pohovke pri posteli, alebo priamo na posteli.

 

Nebojte sa výletov

Ak chcete ísť na výlet, neznamená to, že budete musieť výlet odložiť kvôli počasiu. Ak máte radi cyklistiku a počasie vám to teraz nedovoľuje, skúste si nájsť náhradu – choďte do fitness centra a zacvičte si na bicykli. Hlavne – pohybujte sa. Ak máte chuť ísť pozrieť do hôr, choďte. Ak vám ale počasie nedovolí ísť na niekoľkohodinovú turistiku, voľte si niečo ľahšie. Ale hlavne, nezabúdajte sa dostatočne obliecť (ak sa teda nechcete po turistike lepiť ku peletovým kachliam).

 

Spravte si romantiku s partnerom

Nie vždy vydá čas na takéto aktivity, avšak ak máte možnosť využiť každú spoločnú chvíľku, tak ju naplno využite. Spravte si niečo dobré na jedenie, otvorte si víno, ktoré máte odložené v drevenej kazete na víno. Hlavne – venujte sa sami sebe a vyhýbajte sa sociálnym sieťam. Tie totiž požierajú najviac času.

Patrí do vydania