Materská dovolenka nie je žiadna dovolenka

Mnohé dnešné mladé dievčatá si pod pojmom materská dovolenka predstavujú oddych od práce, ničnerobenie a len „obyčajnú“ starostlivosť o dieťa. Ono to tak ale nie je. S materskou dovolenkou prichádza zabúdanie na banálne veci, žiadne líčenie, žiadne párty, len starostlivosť o dieťa. Viaceré ženy sa na rolu matky tešia aj napriek tomu, že vedia, čo ich čaká. Nevadí. Byť matkou je to najkrajšie čo žena môže zažiť aj napriek všetkým starostiam. Dôležité je uvedomiť si, že materská dovolenka nie je len taká dovolenka. Nečakáva vás more, pláž a extrémne horúce počasie. Čaká vás starostlivosť o vášho potomka 24 hodín denne 7 dní v týždni.

Potrebujete zvoľniť tempo? Využite detské centrum

Takmer každá mamička raz za čas potrebuje zvoľniť tempo a aspoň na chvíľku si oddýchnuť od dieťatka. Nevyužívajte starých rodičov na opatrovanie. Skúste spojiť príjemné s užitočným a prihláste svoje dieťa do detského centra. Vaše dieťa sa tam naučí množstvo nových vecí. Socializujte svoje dieťa. Uvidíte, že to výrazne pomôže k vývoju vášho dieťaťa.

Vaše dieťatko nemusí byť len s vami. Odporúčame vám zveriť ho do starostlivosti lektorov v detskom centre Brick by Brick.

 

Akonáhle nechcete byť so svojim dieťatkom zavreté doma, je dôležité jazdiť. Presun s dieťatkom v aute je podstatne jednoduchší ako v autobusoch alebo iných dopravných prostriedkov. Nezabúdajte však na to, že ak chcete ísť so svojim dieťatkom v aute, bude povinnosťou mať originálne autopoťahy. Hádam nechcete, aby váš interiér auta dostal zopár kopancov od špinavých podrážok.

 

Využite voľný čas na nákupy

Akonáhle budete mať chvíľku čas na seba, určite ich využite trebárs na nákupy. Nákup nového oblečenia poteší každú ženu, najmä tie na materskej, ktoré si nemôžu dovoliť pravidelne behať po obchodoch a kupovať nové oblečenie. Ak nemáte chuť behať po nákupných centrách, sadnite si za počítač a nájdite si nové šaty, tričká alebo nebodaj aj prechodné tuniky a kardigány. Buďte štýlovou mamičkou.

Patrí do vydania