Žena, ktorá kraľuje pivu

Drahomíra Mandíková je skutočný živel. V práci je pre kolegov inšpiráciou, mimo nej sa zaujíma o ľudské príbehy a snaží sa objavovať svet. V kancelárii riaditeľky firemných vzťahov Plzeňského Prazdroja a Pivovarov Topvar sme objavili chodiacu inšpiráciu, ktorej posolstvom je podporovať rodovú rovnosť a diverzitu v každej oblasti biznisu. Sama sa totiž pred rokmi ocitla v mužskom svete pivovarníctva.

V jednoduchej rohovej kancelárii s výhľadom na bratislavský Kamzík a jazero Kuchajda vládne pokojná atmosféra, ktorú vo veľkých spoločnostiach zažijete len s blížiacim sa koncom pracovného času. Drahomíra Mandíková je však stále v plnom „švungu“ a predtým, ako mi začne nadšene rozprávať o svojej práci, mi s dobrou náladou ukazuje bratislavskú centrálu Pivovarov Topvar, ktorá je asi vysnívaným pracovným prostredím mnohých pánov – pivo na každom rohu, nespočetné množstvo najrôznejších nových produktov, dokonca aj bar s výčapom na chodbe.

 

Pani Mandíková pracuje v pivovaroch Plzeň­ský Prazdroj už 16 rokov a som si istá, že jej energia priniesla do mužského kráľovstva hotovú revolúciu. V predstavenstve spoločnosti je totiž jedinou zástankyňou nežného pohlavia. Keď prišla do firmy, nepila pivo (viac ju vraj zlákala história a dobré meno značky ako legendárny nápoj) a jej kolegovia boli zvyknutí pri nepracovných stretnutiach viac času venovať diskusii o futbale ako o umení. Na prvej spoločnej večeri vraj všetci zostali neistí, chlapi si dávali pozor, aby sa vyjadrovali slušnejšie, a pani Mandíková sa snažila naskočiť na vlnu komentárov k športu. Postupne sa však naladili, ona s nimi išla na futbalový zápas, na oplátku ich zas všetkých dotiahla do opery.

 

Postupne sa zamilovala do piva i do firemnej kultúry, nedostatok žien v manažmente spoločnosti však bol pre ňu veľkou výzvou, ktorú sa rozhodla riešiť. „Vo vedení mi vždy chýbal ženský vzor,“ hovorí pani Mandíková, ktorá si musela nájsť svoje miesto vo vysokom manažmente sama, dnes sa však snaží svoje skúsenosti posunúť ďalším kolegyniam. „Ženy majú obrovský potenciál a pre firmy znamenajú veľmi veľa,“ hovorí riaditeľka, ktorá sa v práci i mimo nej rozhodla podporiť rôzne programy na podporu diverzity na pracoviskách. Uvedomila si, že ženy vo firmách nemajú dostatočnú podporu a voľnosť, aby mohli realizovať svoje predstavy o práci i o rodinnom živote, pričom v tejto oblasti stále chýba i väčšia podpora zo strany štátu...

 

Viac s dočítate v časopise májovom vydaní Beauty&Woman.

 

Patrí do vydania: 
Máj 2016