Kolekcia H&M Conscious Exclusive 2016 je očarujúca

„Modely sú úchvatné, ohromne prepracované s dekoratívnymi prvkami v štýle art deco. Celá kolekcia na mňa zapôsobila ako haute couture. Sú v nej zaujímavé doplnky, slnečné okuliare, nádherné náušnice v štýle art deco a šatky.  Luxusné šaty, lurexový kaftan, široké nohavice, romantické sukne, jednoducho fascinujúce kúsky, ktoré by nemali chýbať vo vašom šatníku.“ Moderná kolekcia z ekologických materiálov plná historického šarmu bude v predaji už 7. apríla 2016 v 180 krajinách na celom svete a online.

 

 

V kolekcii Conscious Exclusive 2016 sa prirodzene spája zmysel pre históriu s modernými prvkami. Jej uvedenie na trh sa bude prekrývať s otvorením výstavyFashion Forward – 300 years of Fashion v Musée des Arts Décoratifs, ktorej vzdáva hold. Kolekcia vyjadruje myšlienku rafinovanej elegancie inšpirovanej maliarstvom.

 

Návrhársky tím H&M sa ponoril do módnych archívov múzea a vybral z nich najdôležitejšie kúsky oblečenia za posledné tri storočia histórie haute couture. Výsledkom je súčasná kolekcia v umeleckom duchu, ktorá je aj oduševnená, pokroková, vytvorená s ohľadom na životné prostredie a skutočne jedinečná. Kolekcia bude k dispozícii asi v 180 predajniach na celom svete aj na internete už od 7. apríla.

„Kolekcia prináša inovačné ekologické materiály, bohaté zdobenie a skladá sa z mnohých vrstiev rôznych odkazov, tvarov a štruktúr zavŕšených mimoriadne dekoratívnymi doplnkami a bižutériou v štýle art deco,“ hovorí Ann-Sofie Johansson, kreatívna poradkyňa v H&M.

 

Splývavá a jednoduchá silueta sa odráža v ležérnych šatách, umeleckých kaftanoch a takmer sochársky modelovaných sukniach. Tlačené vzory dodávajú modelom nádych prekvapenia a zo šiat sa razom stávajú olejové maľby či sochy. Dlhá plesová róba s hlbokým výstrihom je zdôraznená mramorovou potlačou na nariasenej sukni a splývavé šaty zdobí kúsok motívu z Botticelliho Troch Grácií. Krátke šaty a voľné maliarske blúzky prekypujú nonšalantnou rafinovanosťou a vytvárajú elektrický skrat medzi prítomnosťou a minulosťou.

 

„Medzi moje najobľúbenejšie modely z tejto kolekcie patria asymetrické minišaty inšpirované obrazom Gustava Moreaua. Milujem tú zmes vedome zvolenej ekologickej látky a starej maľby. Je skvelé, že dokážeme mať oblečenie, ktoré je šetrné k životnému prostrediu a zároveň by vyzeralo výborne aj na červenom koberci,“ hovorí Julia Restoin Roitfeld, ktorá je tvárou tejto kampane.

Medzi materiálmi nájdeme organický hodváb, konope, recyklovaný ľan a zmesi obsahujúce Tencel®, ako aj nové priekopnícke materiály, ako sú koráliky a štrasové kamienky vyrobené z recyklovaného skla a Denimite − látka vyrobená z recyklovanej obnosenej džínsoviny. H&M ju používa ako úplne prvá módna spoločnosť na svete.

 

Ďalšou novinkou, ktorú predstavíme v kolekcii Conscious Exclusive na túto sezónu, sú tri modely svadobných šiat. Bude to oslava ľahkosti a zdobenia zhmotnená v snových nariasených líniách pre nevestu, ktorá chce byť nielen nádherne oblečená, ale zároveň jej záleží na životnom prostredí.

H&M bude exkluzívnym sponzorom nadchádzajúcej výstavy Fashion Forward – 300 years of Fashion v Musée des Arts Décoratifs. Hlavnou kurátorkou výstavy je Pamela Golbin.

 

Pripravila Daniela Drábová
Text a video H&M

Patrí do vydania