Prvá vôňa Miu Miu

Miu Miu vyjadruje náš vzťah k okolitému svetu. Schopnosť vytvárať identitu – uznávaním, pretváraním a porušovaním pravidiel – je výsadou rozporuplných žien zamilovaných do značky Miu Miu. Žien inteligentne ľahkovážnych, odvážne zábavných, bezstarostných a žensky feministických. Miuccia Prada presne vie, že móda nie je povrchná záležitosť, že predstaviteľkou módy je žena. Nezávislá, so svojim vlastným postojom, ktorá sa nepodriaďuje pravidlám. Jej štýl je zároveň jemný a silný, rafinovaný a obyčajný, tajomný a vyzývavý.

 

 

Príbeh Vôňa síce nemôže vyjadriť všetko, čo si myslíme, ale spúšťa okamžité reakcie a vyvoláva hlboké emócie a spomienky. S Miu Miu však nikdy nie je nič presne tak, ako sa zdá, pretože znaky skutočného a nepravého, fantázie a reality, klasiky a modernosti sú vždy zmenené a prerobené. Prvú vôňu Miu Miu nemôžete ihneď celkom zaradiť, pretože ona to odmieta. Charakter vône Miu Miu prirodzene zavrhuje očakávania, korektnosť, zdržanlivosť alebo klišé – pretože kvality, ktoré vyvolávajú, sú prchavé, pretože mladosť, ženskosť, sloboda a dôvera je v nás, je to, čo presne my ženy chceme.

 

Vôňa

 

Tvárou prvej vône MIU MIU sa stala talentovaná francúzsko-anglická herečka Stacy Martin. Miuccia Prada, vizionárska dizajnérka značky Miu Miu, je známa svojím vyhraneným postojom voči konvenciám, tradičným očakávaniam a nevšednej inteligencii. Je majsterka tvorby, ktorá ide proti všetkým očakávaniam. Prepája obyčajné a ultrarafinované prvky a vytvára tak niečo prekvapujúce a významné, ale nikdy neprirodzené. Parfumérka Daniela Andrier, inšpirujúca sa Pradou, vytvorila štúdiu v kontrastoch. Začala s elegantnou zmyselnou kvetinou, konvalinkou, ktorú dopĺňa jazmín, ruža absolue a zelené tóny. Jemná svieža nevinná vôňa je v pozadí hlbokých zemitých tónov dreva a korenia z Akigalawood a exktraktu z pačuli. Akigalawood dodáva jemnej iskrivosti kvetín tajomstvo. Prekvapujúca kombinácia vyvoláva pocit prirodzenosti, nadčasovosti kvetov a zeme. Moderné alchymistické kúzlo. Výsledný dojem je zároveň iskrivý i trocha vyzývavý – úplne jasná Miu Miu.

 

 

Viac sa dočítate v októbrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

 

 

Autor
Daniela Drábová
Patrí do vydania