Starostlivosť o vlasy v lete

Slnečné žiarenie, morská voda alebo chlórovaná voda v bazénoch môžu vlasy poškodzovať. Preto je veľmi dôležité venovať starostlivosti o vlasy počas leta zvýšenú pozornosť. Na leto je dobré kúpiť si špeciálnu starostlivosť, napríklad od L´Oréal Professionnel, rad SOLAR SUBLIME.

 

 

6 rád, ktoré vám pomôžu so starostlivosťou o vlasy na dovolenke pri mori

 

 

Akú letnú starostlivosť o vlasy odporúčate na dovolenke pri mori?

 

Vlasy v lete si vyžadujú omnoho väčšiu starostlivosť ako počas bežného roka. L´Oréal Professionnel ponúka kompletný rad na ochranu a regeneráciu vlasu vystaveného slnku – SOLAR SUBLIME s technológiou MEXORYL S.O. a UV – protect. Technológia Mexoryl S.O. vytvorí na povrchu vlasového vlákna ochranný film, ktorý odoláva nepriaznivým vplyvom slnka, chlóru, soli či vetra. Vyživné látky sa vďaka ochrannému filmu udržia vnútri vlasového vlákna, kde obnovujú lipidy, zabraňujú vysušeniu vlasu a vyplavovaniu pigmentov. SOLAR SUBLIME s MEXORYLOM S.O. obsahuje tri výrobky. Sprej, ktorý je určený na priebežnú ochranu vlasového vlákna pri pobyte na slnku. Zabraňuje soli, chlóru a slniečku preniknúť do štruktúry vlasu a zároveň dodáva vlasom nádherný zdravý lesk. Dva prípravky, ktoré sú určené na starostlivosť o vlasy po pobyte na slnku, sú šetrný šampón Solar Sublime, ktorý dokonale očistí vlasy od piesku, soli, chlóru, a hĺbkovo vyživujúca regeneračná maska, ktorá maximálne regeneruje vlasy.

 

 

Prečo je vôbec doležité starať sa o vlasy pri pobyte na slnku?

 

Vlasy na rozdiel od pokožky nemajú autoregeneračné schopnosti. Pri poškodení vplyvom slnka a v dôsledku neblahého účinku vetra, Slnečné žiarenie, morská voda alebo chlórovaná voda v bazénoch môžu vlasy poškodzovať. Preto je veľmi dôležité venovať starostlivosti o vlasy počas leta zvýšenú pozornosť. Na leto je dobré kúpiť si špeciálnu starostlivosť, napríklad od L´Oréal Professionnel, rad SOLAR SUBLIME. slanej alebo chlórovanej vody sú značne narušené. Bez náležitej ochrany sa vlasy stávajú suchšími, krehkejšími bez pružnosti s rozdvojenými končekami. O strate lesku, polámaných vlasoch, vyblednutí a zmene farby nehovoriac.

 

 

Poradíte nám rýchlu starostlivosť počas dovolenkového dňa?

 

Vlasy počas pobytu na slnku a po ňom sú citlivejšie a zraniteľnejšie. Každodenná starostlivosť o vlasy pri mori by mala pozostávať z ochrany v podobe ochranného spreja z radu Solar, ktorý sa aplikuje pred samotným príchodom na pláž, ale aj počas celého dňa. Dôležitá je ochrana vlasov po celom dni na slnku. Vlasy je nutné umyť regeneračným šampónom Solar Sublime s následným použitím regeneračnej masky Solar Sublime. Na zhoršení kvality vlasu sa vo veľkej miere podieľa aj slaná voda, chlórovaná voda v bazénoch, ale aj vietor a zvírený piesok na pláži. Vlasy sa pôsobením týchto vplyvov stávajú slabšímí, krehkejšími (otvárajú šupinatú vrstvu kutikuly) a následne horšie odolávajú slnečným lúčom.

 

 

Treba si vlasy umývať každý deň pri pobyte na slnku a plávaní v mori?

 

Najčastejším prehreškom pri starostlivosti o vlasy je nedostatočná ochrana vlasov počas pobytu na slnku. Okrem používania ochranných prípravkov je dôležité používať prikrývky vlasov, či už klobúk, alebo šatku. Najväčším prehreškom je, ak si po kúpaní v mori či v bazéne dostatočne neumyjeme a neopláchneme vlasy pod tečúcou vodou. Vlasy poškodzuje aj pevné zviazanie mokrých vlasov do gumičiek. Nevyhnutné je vlasy po každom kúpaní umyť šampónom a ošetriť regeneračnou maskou.

 

 

Je vhodné profesionálne si dať zafarbiť vlasy pred dovolenkou?

 

Intervaly medzi farbeniami by mali byť zhruba každé štyri týždne. Pokiaľ ide o letné obdobie, je dobré naplánovať si návštevu v kaderníckom salóne zhruba dva týždne pred dovolenkou. Vlasy na slnku sa stávajú – pokiaľ nie sú dostatočne chránené – krehkejšími, slabšímí, tým dochádza k nadmernému vymývaniu farebných pigmentov. Taktiež po dovolenke – pobyte na slnku – optimálna návšteva v kaderníckom salóne je zhruba po týždni od návratu z dovolenky. Napriek tomu, že farby dnešnej generácie sú maximálne regeneračné, ak nie sú vlasy dostatočne chránené pred snečným žiarením, je nutné ich najprv zregenerovať.

 

 

Krátke, dlhé, kučeravé, na všetky je vhodné použiť rad SOLAR?

 

Rad Solar je vďaka perfektnému vyváženiu medzi výživou a ochranou určený na úplne všetky druhy vlasov, či sú kučeravé, dlhé, rovné, alebo krátke.

 

 

 

Autor
Daniela Drábová
Patrí do vydania