Komfort na horách

Asi každý z nás si potrpí na určitý spôsob luxusu. Nemám namysli, pozlatený nábytok, pozlatené zrkadlo a okná, ale určitá úroveň ubytovania tam musí byť. Ako to vyzerá na s ubytovaním v Tatrách? Po mojej skúsenosti v hoteli Junior v Jasnej som bola maximálne spokojná. Návšteva jedného hotela však nič neznamená. Ešte som neprešla dosť hotelov, aby som to mohla kriticky zhodnotiť, avšak po prezeraní stránok hotelov v našich veľhorách som spokojná. Verím, že mnoho návštevníkov hoteloch sú maximálne spokojní s úrovňou ubytovania. Komfortné ubytovanie v Tatrách predsa len je a verím, že majitelia hotelov budú neustále pracovať na tom, aby sa zákazníci cítili čoraz viac spokojnejší a prišli navštíviť dané hotely minimálne ešte raz.

 

 

Poistiť sa alebo nie ?

 

Určite ste pri návšteve hôr rozmýšľali azda je vhodné sa poistiť alebo nie. Myslím však, že peniaze ktoré investujete do poistenia nie sú vyhodené do koša. Nedajbože, pri úraze, ktorý si spôsobíte na turistike v horách sa vám tieto peniaze nenávratne vrátia späť. Ste tak viac menej chránený pred horibilnými cenami, ktoré by ste museli platiť v nemocnici pri úraze bez poistenia. A to nevravím o zahraničí, kde sa ceny za zákrok šplhajú do neskutočne vysokých čísiel. Boli by ste ochotný ich potom zaplatiť? Nemali by ste však na výber, predsa len zdravie je dôležité a pomoc lekára býva nevyhnutná. Postenie na hory považujte za veľmi podstatnú a potrebnú vec pri návšteve hôr. Nezabúdajte na to! Ušetrí vám to mnoho starostí.

 

 

Nočný adrenalín

 

Obyčajne ľudia chodia na turistiku za denného svetla, ale vedeli by ste si predstaviť, žeby ste šli spoznávať okolité krásy prírody aj cez noc? Myslíte si, že je to nepredstaviteľné ? Musím vás vyviesť z omylu. Tme sa dá prispôsobiť, a to nočným videním na zlepšenie viditeľnosti. Príroda za mesačného svitu má tiež svoje čaro, o ktoré by bola škoda prísť. Máte možnosť uvidieť zvieratá a byť pri tom nenápadný. Prečo to neskúsiť?

 

 

Patrí do vydania