Rozbité šťastie trochu inak

Prednedávnom som sa vo svojom voľnom čase po veľmi dlhej dobe vrhla do čítania jednej, teraz už musím povedať, úžasnej knihy od Táni Keleovej – Vasilkovej Rozbité šťastie. Musím sa priznať, že nie som ktovieaká čitateľka kníh od slovenským moderných spisovateliek, ale po tejto dobrej skúsenosti si prečítam knihy aj od slovenských spisovateliek, ako je trebárs aj menovaná Táňa Keleová – Vasilková, poprípade Evita, ktoré napísali, podľa odporúčaní mojich priateliek, množstvo úžasných kníh, a hlavne knihy zo života obyčajných Sloveniek, s ktorými sa mnohé čitateľky vedia stotožniť. A práve toto je jedno veľké významné plus. Obsah nie sú žiadne výmysly, žiadne romantické príbehy a lá Rosamunde Pilcher, ale obyčajné životné situácie žien a mužov nám a nášmu okoliu známe.

 

 

Nechajte sa prekvapiť


Sčasti by som vám chcela priblížiť obsah knihy Rozbité šťastie. Už len z názvu vyplýva, že idylka, ktorú žil hlavný hrdina sa rozpadla alebo rozpadne z nejakého dôvodu. V tejto knihe máme hrdinku ženu menom Terka, ktorej doslova idylické šťastie sa rozpadlo ako domček z karát zo dňa na deň. Pýtate sa prečo? Terka žila v manželstve s Andrejom, ktorý už mal jedno manželstvo za sebou a do manželstva s Terkou si priviedol svojho syna Adama. Počas celej knihy je spomínaný vzťah Terky a manželovým synom Adamom. Vzťah medzi nimi nebol nikdy vôbec ideálny, chlapec sa do seba uzatváral a nechcel vychádzať dobre so svojou náhradnou mamou. Už dosť naštrbenému vzťahu medzi Terkou a Adamom uškodil Andrej, ktorý svojim nerozvážnym konaním skrátil dane vo svojej firme a náhle sa dostal do väzenia. Terka ostala na všetko sama. Na svoju dcérku Emilku, na vzbúreného Adama, na domácnosť a na firmu, ktorú Andrej zanechal napospas osudu. O tom ako sa so všetkým Terka vysporiadala nájdete v knihe. Nechajte sa prekvapiť.

 

 

Skúste niečo nové, cenovo dostupné


Spomínam si na situáciu, kde Terka riešila finančnú situáciu manželovej firmy. Pre upresnenie, Andrej vlastnil cestovnú kanceláriu Sen. Potrebovala zvýšiť obrat ziskov zo zazmluvnených rodinných chát a chalúp. Žiadala od svojich klientov, aby investovali do opravy svojich obydlí. Nepovažujem to za zlý nápad, avšak ja by som na jej mieste skúsila popracovať aj na ponukách do zahraničia - skúsiť niečo nové.

Určite by som zaradila medzi zájazdy aj dovolenku do Albánska. Krajinu orlov „Shqipëria“ ako Albánsko nazývajú sa naozaj oplatí navštíviť. Za cenovo veľmi prístupné považujem najmä last minute pobyty. Táto krajina ponúka krásnu prírodu a čisté azúrovo modré more, rôzne spektrum novovybudovaných hotelových komplexov, otvorené bazény so sladkou vodou pri hoteloch. Klimatizované hotelové dvojlôžkové izby s možnosťou prístelku a tiež rodinné izby, v ktorých sú k dispozícii rozťahovacie kreslá pre deti, vo výbave ďalej majú kúpeľňu so sprchou, chladničku, WiFi pripojenie zdarma, trezor a balkón s jedinečným výhľadom na more. Časť izieb je bez balkónov s výhľadom do okolia.

 

 

Spánok na piesočnatej pláži? Nie!


Najmä pre zdravotné problémy s krkom a chrbticou neodporúčame! Niekedy sa to však podarí a potom môžete lamentovať nad zdravotnými problémami. Pohodlné lehátka pri bazéne, ktoré sú pri hoteloch v obmedzenom množstve dokonca zdarma, vám umožnia príjemne relaxovať na horúcom slniečku, zatiaľ čo deti budú šantiť s animátormi. Oddýchnutí si potom môžete na pláži zahrať volejbal, stolný tenis alebo realizovať rôzne vodné športové aktivity. Avšak pozor na slnko! Nezabúdajte na kvalitný opaľovací krém s UV filtrom a prísadami, ktorý dokonale ochráni vašu pokožku pred nepríjemným spálením.

 

 

 

Patrí do vydania