Zdeno Gáfrik - rozhovor

Vyštudoval politológiu na Univerzite Cyrila a Metoda v Trnave, pracoval ako redaktor šoubiznisu v časopise Markíza, od roku 2005 pôsobí v redakcii Pravda.sk, odkiaľ čitateľkám pravidelne pripravuje v rubrike Žena zaujímavé módne skladačky. Jeho módne „galérie“ patria medzi tie najpestrejšie a najčítanejšie na Slovensku. Módny redaktor, ktorý denne inšpiruje tisíce žien, prezradil, ako hodnotí tohtoročný Ples v Opere, čomu by sa mali dámy pri výbere spoločenských šiat vyhýbať, či naopak – aké trendy kraľujú tohtoročnej plesovej sezóne.

 

 

Ako hodnotíš vkus dám na Plese v Opere. Dajú sa róby Sloveniek porovnať s tými svetovými?

 

Na to sa dá pozerať rôznymi spôsobmi. Ak zájde niekto na Opernball vo Viedni alebo na pražský Ples v opere, určite má pocit, že Slovenky sú na tom relatívne dobre. Niektoré známe, ale aj neznáme dámy vyzerajú naozaj bezchybne. Ak však porovnávame večerné toalety s tými, ktoré vidieť na hollywoodskych akciách, vo všeobecnosti sa máme ešte kam posúvať.

 

Aké sú podľa teba najčastejšie chyby, ktorých sa Slovenky pri výbere plesových šiat dopúšťajú?

 

Osobne si myslím, že slávnostná garderóba a svadobné šaty otestujú vkus každej ženy. Je to zvláštne, ale dokonca aj dámy, ktoré v bežnom živote chodia oblečené veľmi príťažlivo, so zmyslom pre zaujímavý detail a vkusne, majú tendenciu pri spoločenských šatách skĺznuť k prvoplánovosti. Zbytočná nazdobenosť, pretlak vizuálne úderných detailov, priam galimatiáš štýlov, nekoncepčné kombinovanie materiálov, ale tiež doplnkov, snaha o zbytočné farebné ladenie detailov, ako aj prehnané líčenie a úprava vlasov, to všetko je u mnohých žien slabinou. A mám pocit, že najnovšie sa k tomu pridáva aj vulgárnosť – ženy až priveľa odhaľujú a zabúdajú pri tom na základ zvádzania – rafinovanosť.

 


Viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

 

 

Autor
Nina Gašparíková
Patrí do vydania