Dajte času tvar

Volali sa Louis, Jacques a Pierre Cartierovci. Spoločne si vytvorili vlastný svet inšpirácie a rozhodli sa, že história nebude tvarovať ich, ale oni vytvoria históriu. Zápasili s konvenciami a vzopreli sa samotnému času. Od založenia Maison de Cartier v roku 1847 dobrodružstvo Cartierovcov zosobňuje ódu na všetkých súčasných, minulých i budúcich bádateľov, priekopníkov a podnikateľov.

 

 

Len si predstavte, koľko energie, presvedčenia a odhodlania museli mať Louis, Jacques a Pierre Cartierovci na to, keď sa rozhodli dobyť svet na začiatku 20. storočia. Otec zveril trom bratom úlohu zveľaďovať a šíriť dobré meno a ducha spoločnosti Cartier po celom svete. Louis pôsobil v Paríži, Jacques v Londýne a Pierre v New Yorku. Pod vedením troch vizionárov sa spoločnosť Cartier stala nielen najprestížnejším domom luxusných šperkov vo svete, ale aj jedným z pánov času.

 

Majster hodinár

 

Keďže hodinárstvo by malo byť nielen o kreativite, ale aj o technike, spoločnosť Cartier si vždy dáva záležať na posúvaní svojich hraníc. Tak sa v roku 1912 zrodili aj prvé záhadné hodinky s neviditeľným Dajte času tvar kalibrom. V tom čase ich odborníci nazvali „zázrakom hodinárstva“. Hodinárstvo Cartier sa od svojho vzniku neustále rozvíja a vylepšuje a inak tomu nebude ani v budúcnosti. Všetky hodinky značky Cartier tak nesú pečať najvyššej kvality. Tak ako v minulosti, aj dnes Cartier úspešne vyrába hodinky vďaka 175 remeslám fungujúcim v jeho dielňach. Znalci hodinárstva môžu nosiť výnimočné hodinky vďaka spojeniu remeselného majstrovstv so silnou identitou tvorenou základnými zásadami štýlu Cartier a dokonalou znalosťou najnovších technológií. Hodinky Rotonde de Cartier Mysterious Double Tourbillon stelesňujú práve túto znalosť: s 242 súčiastkami zabudovanými do priemeru 35 mm s hrúbkou len 5 mm sú tieto hodinky dôkazom toho, že nič nie je nemožné a ich mechanické srdce neváži takmer nič. Tvorca tvarovaných hodiniek Štvorec je štvorec, kruh je kruh. Podľa hodinárstva Cartier je najvyšší čas tieto zaužívané pravdy zmeniť. Cartier počas celej svojej existencie pretkávanej kreativitou a priekopníckym duchom vytvára originálne a osobité tvary, prvé svojho druhu a úplne jedinečné. Táto fascinujúca výzva nám ponúka šancu vydať sa na prekrásne cesty v čase.

 

štvorcové...

Ako ciferník na hodinkách Santos vytvorených v roku 1904 pre jedného z prvých pilotov, Alberta Santosa- Dumonta, aby mohol počas letu ľahko sledovať čas.

 

obdĺžnikové...

Ako prvé tanky použité počas prvej svetovej vojny, ktoré v roku 1917 inšpirovali Louisa Cartiera k zúženým líniám hodiniek Tank. Tento legendárny kúsok časom menil podobu, aby kráčal s dobou, no svojmu duchu ostal verný.

 

okrúhle...

 Ako decentné krivky hodiniek Rotonde de Cartier, ktoré ukrývajú najdômyselnejšie kalibre exkluzívneho hodinárstva.

 

balón...

 

Ako hodinky Ballon Bleu de Cartier, ktoré si prispôsobili pravidlá geometrie, aby ich mohli čo najlepšie pretvoriť. S okrúhlou korunkou odvážne zapracovanou do ciferníka a výsledným zaoblením rímskych číslic tieto hodinky predstavujú ducha hodinárstva Cartier.

 

Hodinky na zápästie

 

Cartier dnes, podobne ako v minulosti, píše históriu súčasného hodinárstva a vytvára vlastné dejiny. Podľa učebníc dejepisu rok 1904 nebol revolučným. A predsa práve na začiatku 20. storočia, počas éry vreckových hodiniek, prišlo v histórii hodinárstva k zásadnému zlomu. Keď si pilot Santos-Dumont prial mať hodinky, na ktoré by sa mohol pozrieť a nestratiť pritom prehľad o kontrolkách v lietadle, Louis Cartier navrhol hodinky špeciálne určené na nosenie na zápästí. Nešlo len o obyčajnú adaptáciu vreckových hodiniek, boli to prvé hodinky, ktoré mali skutočne moderný obal a zabudované rohy. Kľúčovým prvkom hodiniek bol remienok.

 

Nová vízia

 

Cartier v sebe spája priekopníckeho ducha, príbeh odvážnych vynálezcov a novú víziu dynamického sveta. A tak sa v roku 2009 a 2012 otvorili cesty nepoznaných možností technológie a vznikol návrh revolučných konceptuálnych hodiniek: hodinky Cartier ID One sa môžu pýšiť prvým kalibrom na svete, ktorý netreba mazať ani nastavovať, niektoré z inovácií zahŕňal aj model Carbon Crystal Astrotourbillon, kým vysokovýkonné vákuové hodinky dostali meno Cartier ID Two. Tieto dva unikátne kúsky otvárajú dvere do neprebádaného územia a predznamenávajú vývoj hodinárstva v budúcnosti. 

 

 

Patrí do vydania