Spoznajte štýlových dizajnérov na módnom veľtrhu v Brne!

Brnenské výstavisko si pripravilo od nedele 24. do utorka 26. augusta pre všetkých priaznivcov najnovších módnych trendov už 44. ročník veľtrhu módy zameraný na atraktívne značky, originálny design a luxusné materiály. Veľtrh módy STYL pravidelne predvádza trendy vo všetkých odvetviach módy. Tradičné značky ako Anita Moravia, Donet, Etex, Favab, H&D, Jopess fashion, Lisca Moda, Manfred Hegler, Mileta, Modela, Pleas, Sanu Babu, alebo Urban Group predstavia svoje nové kolekcie štyrikrát denne na špeciálnych módnych prehliadkach. Okrem tradičných firiem sa na veľtrhu objaví aj niekoľko desiatok zaujímavých noviniek.

 

Inšpiratívnou módnou prehliadkou sa ukáže Ludek Kellner s kolekciou WITHOUT A NAME vznikajúcou z prevažnej väčšiny priamo na figurínach. Po niekoľko ročnej pauze sa predvedie spoločnosť Fashion CZ, výhradný zástupca značky Eugen Klein, s novou atraktívnou značkou Capuccino. Firma Beck Internation zas odprezentuje značku Vanilia a Von Zeiten. Premiéru budú mať aj spoločnosti ako Modemax so značkou pre sebavedomé ženy Aimée Vogue, Zara s extravagantnou jeansovou mladou módou Foggy či experimentálna Bottomless London so zaujímavými potlačovými technológiami. Po dvoch rokoch sa vracia Altik Moracia s pletenou módou evate. Pre priaznivcov prírodnej kože prichádza Natur Collection a ukrajinská Dina Leather. Po niekoľko ročnej prestávke sa objaví tradičná Slovenka – Silver. Premiérovo bude uvedená AB OVO Lingerie z Poľska s novinkami značiek Gossard, Shock Absorber, Pretty Polly a Pour Moi? . Zástupcovia poľskej značky Barbaras predstavia detské oblečenie a LYDC London ukáže Bagstage či bižutériu Ragazza. Exotikou budú dýchať D.A.Groups z Indie alebo Taiwanská textilná asociácia. 

 

 

Originálnou českou dielňou sa predstaví Fresh Fashion zóna dýchajúca mladosťou a sviežosťou. Jej súčasťou bude aj Fraise malá česká firma zaoberajúca sa produkciou nohavíc tureckého strihu , ktoré je bez príplatku možné objednať na mieru. Vracia sa aj minimalistická Ritore z dielne ocenených odevných dizajnérov Emilia Swider a Ricarda Toriniho. Kabelky, tašky a opasky sú doménou firmy Kertag a kožené kabelky predvedie Kabelkový slon, tie nekožené budú dostupné u Smaterie. Bižutéria a šperky poznačené výtvarným umením uvedie Aeowana art, kvatinovou kolekciou prekvapí Tree of Love. Netradičné materiály, ako vinylové dosky a drevo na okuliare, použije Ilco a Zew. S návratom produktov vyššej kvality späť do Európy veľtrh STYL vychádza v ústrety dodávateľom metráže a textilnej galantérie. Tylex Letovice odprezentuje luxusné krajky a tyl. Expert na bavlnu – Velveta využije nanotechnológie a predstaví nehorľavé, vodoodpudivé, antibakteriálne a proti-roztočové vlastnosti jednotlivých tkanín. Na veľtrhu STYL nebudú chýbať ani odborníci na technický a prádelný textil, ako PEGA-VEL, STAP, ELAS a KOH-I-NOOR. Obzory rozšíri aj spoločnosť STRIMA CZECH so šijacími strojmi a špeciálnymi programami šitia.

 

 

Veľtrh obuvi KABO

 

Tradičnou, ale aj novou ponukou prekvapí veľtrh obuvy KABO. Najprestížnejšou odbornou a kontraktačnou prehliadkou predstaví tvorbu značiek ako Ara, Lanson, Gabor, Rieker, Högl, Wortmann, Caprice, Axel Accessories, Term, Wendel, Geneze, Legero, Obutex, Verde a ďalší. Česká obuvnícka a kožu-spracujúca asociácia ČOKA sa tento krát bude prezentovať v oveľa väčšom rozsahu. Sviežosťou a novotou osloví Rakija so značkami obuvi ako Melissa, Emu, Fabio Rusconi nebo Royal Republiq. Po prvýkrát sa predstavia aj spoločnosti Effect Company, Petra Pejsarová – Pejsar Group, či slovinská společnost Cepter. Celému veľtrhu dodajú noblesu dva tradičné ceremoniály – Cena Nadace Jana Pivečky a odovzdávanie nových certifikátov Česká kvalita a Žirafa výrobcom. Cena Nadace Jana Pivečky zviditeľňuje kreativitu št mladých designérov a súťaží sa v troch kategóriách – Funny Shoe, Young Spirit a Professional View. Slávnostné odovzdávanie cien prebehne v nedeľu 24. augusta o 9:30 hod. na prehliadkovom móle v pavilóne P. V pondelok 25. Augusta o 15:00 hod. budú v pavilóne F predávané certifikáty Česká kvalita a Žirafa výrobcom a dodávateľom zdravotne vhodnej detskej obuvi.

 

 


Viac informácií o 44. Veľtrhoch STYL a KABO a ich odbornom doprovodnom programe a pripravovaných módnych prehliadkach nájdete na  www.bvv.cz/styl-kabo/.

 

 

 

Patrí do vydania