Celeste Buckingham - Hviezda svetového formátu

Nenápadná? Tichá? Bez ambícií? Rozhodne taká nie je mladá a temperamentná speváčka, ktorá sa teší obľube aj za oceánom. Talent a skromnosť jej však nechýbajú. Z malej hviezdičky Celeste Buckinghamovej sa stáva hviezda svetového formátu. Vo svojich devätnástich rokoch dosiahla nevídané méty, a to sa ešte len rozbieha. Energická diva s americko-švajčiarskymi koreňmi usilovne pracuje a preberá si jedno ocenenie za druhým. A my ani náhodou neľutujeme (We are not sorry), že žije, píše a spieva u nás, na Slovensku! Ako sa to celé začalo?

 

 

Baletka s mikrofónom

 

Celeste sa narodila v Zürichu do multikultúrnej rodiny. Okrem švajčiarskoamerickej krvi zdedila aj iránske, írske, anglické a ruské vlohy po prarodičoch. Samotný vznešený pôvod napovedá lásku k umeniu. Začalo sa to baletom a latinskoamerickými tancami a pokračovalo hrou na gitaru, klavír a spevom. Hudbu miluje odmalička. Už ako trojročná na seba strhla pozornosť, keď prerušila koncert kapely a vyžiadala si mikrofón. Na javisku sa cíti ako ryba vo vode a náramne jej to pristane! V dvanástich si vyliala srdce na papier a zložila svoju prvú skladbu. Odvtedy sa už hudobného pera nevzdala!

 

 

Cesta na Slovensko

 

Buckinghamovci pricestovali na Slovensko na pracovné pozvanie. Otec nadanej speváčky Thomas Buckingham bol v tom čase (1999) uznávaný americký kardiológ a do Bratislavy pricestoval na ročný pracovný pobyt spolu s manželkou a dvomi dcérami, trojročnou Celeste a sedemmesačnou Carmel. Stal sa členom odborného tímu v Ústave kardiovaskulárnych chorôb a zapáčilo sa mu u nás natoľko, že sa rozhodol s rodinou zostať! Celeste a Carmel navštevovali súkromnú školu v Devíne, ktorej riaditeľkou bola ich mama Zarin. Dokonca Celeste aj vyučovala, no hodnotenia podpisoval otec Thomas. Po tom, ako sa Celeste prejavila v plnej paráde a ukázala svoj talent, žijú Buckinghamovci striedavo v americkom Nashville a slovenskej Bratislave.

 

 

Celeste Star

 

Prespievať sa v pätnástich rokoch do finále veľkej speváckej šou pred očami dvoch národov, nie je vôbec jednoduché. Celeste si úspechy z postupov zažívala na vlastnej koži. Po tom, ako ju do druhej série Česko-Slovenskej Superstar prihlásila mama Zarin, znášala svetlá reflektorov, drobnohľad obecenstva a chvály porotcov čoraz prirodzenejšie. Svojím talentom prerazila aj za hranicami dvoch krajín, kde ju všetci dobre poznáme. A to bol len začiatok!

 

 

Prvý album, prvé uznania

 

Len čo sa Celeste zoznámila s profesionálnym svetom hudobníkov, zapadla doň. A prišiel prvý album! Don´t Look Back (Neobzeraj sa späť) presvedčil aj hudobnú stanicu MTV o speváckych kvalitách, ktoré tínedžerke nechýbajú. Následne po jeho vydaní prišla nominácia MTV Europe Music Awards (EMA 2012) v kategórii Best Czech and Slovak Act (Najlepší česko-slovenský hudobník) a o rok nato (EMA 2013) aj víťazstvo! Hudobnou prvotinou potešila tisícky fanúšikov, ktorí ju obdivovali od prvých vystúpení. Skladbami Blue Guitar (Modrá gitara) a Nobody knows (Nikto nevie) rozvírila vody nielen slovenskej popovej scény. Spolu s ňou sa na predstavili aj Martin Harich či Noah Ellenwood, ktorí na cédečku hosťovali a spestrili Celestin repertoár.

 

 

Osemnástka vo veľkom štýle

 

Ešte pred svojím prvým hudobným krstom Celeste spolupracovala na albume Majka Spirita Nový Človek. Skladby Ja a Ty či I was wrong obehli rádiá a stali sa jednými z najhranejších. Ani videoklipy na seba nenechali dlho čakať a fanúšikovia zažili veľkú premiéru. Na koncerte Majka Spirita (hostia H16, Celeste a Carmel Buckingham) netrpezlivo tlieskali a vítali romanticky ladený príbeh k skladbe Mýlil som sa. V rovnaký večer sa udiala aj oslava Celestinej dospelosti a bola pompézna!

 

 

Podpora Donalda Trumpa

 

Po úspechoch na domácej scéne zamierila Celeste za veľkú mláku, kde je už dnes opäť ako doma. Pod záštitou fundraisingového projektu amerického miliardára Donalda Trumpa získala na rozvoj svojej medzinárodnej kariéry 25-tisíc dolárov. A čo viac! Sám Donald prejavil mladej hudobníčke svoje uznanie a vyzval ľudí, aby jej talent taktiež podporili. Na nakrúcanie nového, v poradí druhého albumu a videoklipov stanovili cieľovú sumu 100-tisíc amerických dolárov. A nahrávanie nového albumu (Where I belong) sa mohlo začať!

 

 

Ocenenie americkým rádiom

 

Za jedným úspechom prichádza ďalší. Na sklonku roka 2013 sa Celeste a jej tím tešili z nominácie Najlepší nový umelec v ankete THE 2014 RDMA (Radio Disney Music Award) prestížneho amerického rádia Disney Radio, v ktorej hlasovali americkí poslucháči. Ďalší dôkaz toho, že speváčka nezaháľa a tvrdo na sebe pracuje. Jej odmenou je nielen popularita a nadšení fanúšikovia, ale aj uznanie zo strany kolegov – hudobníkov.

 

 

Celeste rozhodovala

 

Celeste si vyskúšala úplne novú úlohu. Zasadla do kresla porotkyne v speváckej súťaži Česko-slovenský X Factor. Aj novej roly sa zhostila výborne! Spolu s uznávanými umelcami (Sisa Lelkes Sklovská, Ondřej Brzobohatý a Oto Klempíř) vytvorili skvelý tím a Celeste sa predstavila ako skúsená umelkyňa a naslovovzatá odborníčka s priateľským prístupom k súťažiacim.

 

 

Krásna ambasádorka L´Oréal Paris

 

Celeste je povestná zamatovým hlasom a skvelým imidžom. Krásne vlasy sú korunou jej krásy. Spolu s prestížnou značkou Loreál začala kampaň Pripravujem veľkú zmenu! Poraďte mi!, v ktorej vyzvala divákov, aby hlasovali, aká farba vlasov jej pristane najviac. Chce totiž zmeniť odtieň. Skvelý nápad a ešte lepšia voľba. Celeste za to určite stojí! Nechajte si od nej, milé dámy, poradiť, ako nanášať L´Oréal Paris farbu. Veľa zábavy!

 

 

Čo mi prezradila počas miniinterview v Prahe?

 

 

Čo očakávaš od spolupráce s L´Oréal Paris?


Je mi cťou, že som sa stala ambasádorkou farieb na vlasy Casting Crème Gloss od L´Oréal Paris. Chcela som zmenu, zosvetlenie vlasov, a tak som si vybrala odtieň tmavý karamel. Som veľmi spokojná, moje vlasy sú zdravé, lesklé, páči sa mi môj nový odtieň. Ideálny produkt na farbenie vlasov. Je to pre mňa nová skúsenosť. Vždy som riešila iba hudbu. Uznávam vnútornú krásu, všetko ostatné sa dá zmeniť, upraviť, ale to, čo z teba vyžaruje, to je tvoja vnútorná krása. Žena má byť prirodzene sebavedomá, vážiť si svoju slobodu v rozhodovaní a konaní. „Pretože vy za to stojíte.“ Pre úspech je dôležitá pokora a zdravé sebavedomie.

 

Kde všade sa hrajú tvoje piesne?

 

Top 5 vo Francúzsku, v Španielsku, Turecku, a samozrejme, na Slovensku a v USA.

 

Kde sa cítiš doma?


Doma sa cítim na Slovensku, i keď sa moja rodina presťahovala do Nashville. Teším sa, že po skončení X factoru navštívim rodičov a moju sestru v Nashville.

 

 

Ďalej mi Cesteste prezradila, že jej pracovný program riadi manažér Lumír Mati a ďalší skvelí ľudia, bez ktorých by ten pracovný kolotoč nezvládla tak perfektne. Z módnych značiek sa jej najviac páči Thierry Mugler, i keď teraz si pokojne oblieka veci z H&M. Má rada pastelové farby, ale aj bielu a čiernu. Používa kozmetiku L´Oréal Paris. Zvyšok života chce prežiť s deťmi na Slovensku, alebo na ostrove.

 

 

Autor
Veronika Antolíková
Patrí do vydania