MERCEDES-BENZ GRAND PRIX CSIO-W*** pod taktovkou Ingrid Janečkovej

Patríte k milovníčkam koní a rady sledujete jazdecké umenie? Blíži sa ideálna príležitosť, kde si aj Beauty&Woman vyznávačky skvostného jazdeckého športu prídu na svoje! Mercedes-Benz Grand Prix CSIO –W *** FURUSIYYA FEI NATIONS CUPTM je medzinárodná jazdecká súťaž v parkúrovom skákaní, ktorá od 7. do 10. augusta otvorí svoj nový v poradí 49. ročník. Už tradične sa uskutoční v bratislavskej Petržalke, v areáli TJ Slávia STU, pod odborným dohľadom a prísnym okom jeho tajomníčky Ing. Ingrid Janečkovej. Nahliadli sme do zákulisia Medzinárodných jazdeckých pretekov Grand Prix CSIO-W***, jediných svojho druhu na Slovensku. Noblesa, jazdecké zručnosti a pozitívna energia sú na tomto podujatí zaručené!

 

 

Tento rok nás čaká 49. ročník medzinárodného jazdeckého podujatia na Slovensku a 20. raz ste jeho organizátorkou. Budú pripravované preteky výnimočné, nakoľko sú pre vás ako organizátorku jubilejné?

 

Dovolím si tvrdiť, že každý jeden ročník, ktorý sme dosiaľ na Slovensku zorganizovali, bol výnimočný. Na to, aby u nás mohli súťažne jazdiť špičkoví pretekári, ktorí sa zúčastňujú jazdeckých podujatí po celom svete, musíme spĺňať isté a konkrétne kritériá a štandardy. Ich dodržiavanie nie je úplne jednoduché, ale ako môžete vidieť, úspešne sa nám to, vďakabohu, darí. Výnimočnosť našich jazdeckých pretekov v parkúrovom skákaní v Bratislave spočíva aj v trávnatom povrchu, ktorým je parkúr pre túto jedinečnú príležitosť vystlaný. V porovnaní s pieskovým parkúrom je omnoho náročnejší na údržbu, no pre jeho kvality si ho celý rok šetríme práve na medzinárodné jazdecké preteky Mercedes- Benz Grand Prix CSIO-W*** Furusiyya FEI Nations CUPTM.

 

Môžu sa priaznivci a nadšenci jazdectva tešiť na silný ročník? Koľko pretekárov sa dosiaľ zaregistrovalo a príde súťažiť?

 

Finálne číslo budeme môcť vysloviť až pri uzávierke prihlášok na konci júla. Teraz je priskoro rozprávať o sumárnych údajoch, pretože Grand Prix sa uskutoční v auguste, od 7. do 10. 8. 2014. Kapacitne sme však schopní zastrešiť a zorganizovať 19 medzinárodných tímov s najviac piatimi jazdcami. Na jedného pretekára sprístupňujeme tri kone a z maximálneho počtu 110 jazdcov privítame 20 slovenských. Všetkých srdečne pozývame vychutnať si jedinečný zážitok zo sledovania jazdeckých pretekov na svetovej úrovni v domácom prostredí. Pôjde, ako každý rok, o príval pozitívnej energie a prvotriednych športových výkonov.

 

 

Viac sa dočítate v júnovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

 

Autor
Veronika Antolíková
Patrí do vydania