REBEKA - mám dve tváre

Gábina Partyšová, alias Rebeka. Speváčka či moderátorka? V každom prípade je to príťažlivá žena, ktorá si cieľavedome plní svoje sny. Je trúfalá, keď si dokázala uchmatnúť o dvadsať rokov staršieho muža? Je drzá, keď hovorí, čo si myslí? Je divoká, keď sa správa odviazane? Rebeka je predovšetkým z mäsa a kostí. Rada si vychutná cigaretu a zapije ju dobrým pivom. A popri tom robí predskokanku Pink a teší sa zo svojho druhého albumu.

Pink, ako ste sa k nej vlastne dostali?

Pravdu? Ako slepý k husliam. Slovenská produkcia, ktorá koncert zabezpečovala, potrebovala niekoho z Česka typovo sa hodiaceho k Pink. Ponúkli im mňa. Zišli sme sa v Bratislave, urobili zopár fotiek, ktoré sme spolu s mojím hudobným materiálom poslali na schválenie samotnej Pink. Po štrnástich dňoch mi odmailovali, že ma berú. Podlomili sa mi kolená. Mala som strach, či na to mám.

Zrejme máte k nespútaným typom s divokou povahou blízko. Aj Vaše cédečko je podobné – gitarové, trošku drsné. Pasujete sa do roly novodobej českej rockerky?

Poprock je to, čo ma baví. Keď som mala osemnásť, vyšiel mi prvý album, ktorý bol ladený skôr romanticky a tanečne. Tešila som sa, lebo sa mi splnil sen. Ale priznám sa, že som sa do toho musela nútiť. Nemala som odvahu povedať svoj názor, nebola som si istá, či sa mi to páči alebo nie. Teraz som maximálne spokojná.

Ste rockerka aj v súkromí? Viete sa poriadne odviazať?

Na jednej strane som úplne normálna a občas romantická baba. Viem sa aj rozplakať. Niekedy však na povrch vyjde moja druhá tvár rebelky. Som veľmi energická a keď energiu rozdávam, potrebujem ju aj dostávať. Baví ma poriadne si na pódiu zakričať s kapelou za chrbtom. Je to perfektný pocit, ktorý ma napĺňa. Ako Gabriela si užívam pohodový a pestrý život, no ako Rebeka môžem „ulítnout“ a viacej si dovoliť.

Dovoliť si znamená aj to, že ste sa napríklad zoznámili s o dvadsať rokov starším, ženatým a dobre zabezpečeným mužom a doteraz ste partneri?

Áno, toto mi české médiá nevedia odpustiť. Ale musím to uviesť na pravú mieru. Keď sme sa s Pepom (Josef Kokta, majiteľ vydavateľstva Česká hudba a vplyvný podnikateľ, pozn. aut.) zoznámili, trvali problémy v jeho rodine už niekoľko rokov. Dokonca preto dva razy odišiel od manželky. S tým som nemala nič spoločné. A bolo len otázkou času, kedy sa zbalí a odíde natrvalo. Nebola v tom žiadna žena, nebola som v tom ja. Teraz je už Pepa rozvedený a žiadosť o rozvod si podala jeho manželka. Nikdy som ho do ničoho nenútila, nedávala mu ultimáta. A dnes ho nenútim ani do žiadnej svadby. Okrem toho, on aj tak tvrdí, že sa už nikdy neožení, takže nevesta asi nebudem.

A chceli by ste byť?

Určite by som to raz chcela zažiť, aspoň pre ten jeden deň. A aká by mala byť svadba? Veľkolepá. Som exhibicionistka, tak by som to urobila napríklad na Staromestskom námestí. Pozvala by som všetkých fanúšikov, aby to videli. (Smiech.) Ale pokiaľ ide o samotný sobáš, ja na papieri netrvám, nič to pre mňa neznamená. No deti by som raz chcela.

Vravíte, že ste exhibicionistka. Ak by teda Vašej kariére pomohlo pózovanie pre pánsky magazín, urobili by ste to?

Úplne nahá? Asi nie, nepotrebujem si zarábať peniaze týmto spôsobom. Nič však proti tomu nemám. Ak si chce krásna modelka s peknými prsiami v tridsiatich piatich rokoch kúpiť domček a niekto jej ponúkne tri až päť miliónov, prosím. Ja mám na to čas. Možno raz budem rada, keď mi to ponúknu. (Smiech.)

Okrem spievania robíte aj moderátorku v relácii Prásk, kde mapujete smotánkovské večierky. Nedávno prebehla tlačou informácia, podľa ktorej sa robia v Prásku rozhovory s celebritami najjednoduchšie v posteli. Ako to tam vlastne chodí?

Tak na tomto sme sa s Lenkou Hornovou (uvádza Prásk a píše scenáre) dobre pobavili. Tieto fámy nepochopiteľne vypustila naša bývalá kolegyňa, ktorá bola dovtedy celkom v pohode. Muselo jej preskočiť, keď sa šla bulváru zdôveriť s takouto kravinou. Okrem toho robíme toľko rozhovorov, že by sa to fyzicky ani psychicky nedalo zvládnuť. (Smiech.) Mne tuším priradili Filipa Renča a Lukáša Vaculíka a na tom som sa zasmiala, pretože práve týchto dvoch sa nám už päť rokov nedarí zlákať do Prásku a vytiahnuť z nich čosi zo súkromia. Hovorím o tom asi príliš otvorene, no len preto, lebo celý ten rozruch okolo toho mi pripadá strašne hlúpy.

Je jasné, že si nedávate servítku pred ústa. Niekedy si tým možno zbytočne robíte problémy. Stojí Vám Vaša úprimnosť za to?

V Prásku si občas dovolím viac, ako je prípustné. Od každého očakávam pohotovú a vtipnú odpoveď. Je len pochopiteľné, že keď chcem otvorenosť od iných, musím sa tak správať aj ja. Aj k novinárom som taká a často to zneužívajú. Ale ľudia ma majú poznať takú, aká naozaj som – teda aj s mojimi chybami.

Je pravda, že ste moderátorovi Leošovi Marešovi povedali, že je sráč?

Áno a stojím si za tým. Nebolo to však také husté, ako to prezentovali novinári. Blížilo sa totiž vyhlasovanie ankety Zlatý slávik, ktorú mal moderovať Leoš. Vedela som, že si na každého čosi vtipné pripravil. V tom čase však prebiehali nepríjemné ťahanice okolo Pepovho rozvodu, preto som Leoša vystríhala, nech si odpustí akékoľvek poznámky na jeho a moju adresu. Počas priameho prenosu však aj napriek mojim prosbám podpichoval. Ostatní sa smiali, mne to však až také vtipné neprišlo. Preto som mu na tlačovke viac-menej kamarátsky povedala, že je sráč. Zrejme to začul niekto z novinárov a vyrobil z toho kauzu.

Z tohto rozhovoru vyplýva, že ste temperamentná dievčina. Aj v láske?

Hm, ťažko povedať. Neviem sa zamilovať na prvý pohľad. K mužovi začnem cítiť niečo viac tak po polroku, kedy to on už zväčša vzdáva. Láska má u mňa stúpajúcu tendenciu a tak by to malo byť. S Pepom som dva roky a mám pocit, že som zamilovanejšia než kedykoľvek predtým. A v sexe? Šialená dračica som tak raz za mesiac, inak som romantička.

Spĺňa Vaše romantické predstavy Váš partner?

Pepa vie, že zbožňujem kvetiny, a preto mi ich často kupuje. K tomu večera pri sviečkach, tým ma pravidelne dostáva. Občas mi daruje aj brilianty, ale je na chlapovi, či si to môže dovoliť a či túži po tom, niekomu ich dať. (Smiech.)

Keď sme pri tých darčekoch, aký najdrahší ste od Pepa dostali?

Červené Porsche. Rada sa na ňom preháňam. Išla som už aj stoosemdesiatkou, ale oveľa viac ma baví otvoriť si strechu a len tak prechádzať krajinkou.

Domáce práce, varenie, upratovanie, hovorí Vám to niečo?

Asi rok mám vlastný byt a priznám sa, že som v ňom ešte nevarila. Dokonca nemám jedálny stôl, takže Pepa ani neprekvapím tou romantickou večerou. Keď však prídem k našim do Brna, vyváram celý víkend. Mám rada jedlá s fantáziou, preto nepoužívam kuchársku knihu. Baví ma experimentovať, s nadšením robím najmä pálivé jedlá. No variť každý deň by som nechcela. Upratovanie? Nie som vyložená bordelárka, ale zase to nepreháňam. Stačí upratať dva razy do týždňa. Na žehlenie máme pomocnicu a veci do práčky nahádzať viem.

Nedá sa nevšimnúť si Vaše výrazné poprsie. Podľahli ste aj Vy módnemu silikónovému trendu?

Plastickú operáciu nemám, mne pomohla antikoncepcia. Prsia sa mi vďaka nej zväčšili o jedno číslo! Prezradím vám však jeden môj tajný trik. Pravidelne chodím na špeciálne thajské masáže, kde mi masírujú nielen telo, ale aj oblasť pŕs. To spôsobuje ich prekrvenie a spevnenie. A u Pepa to má úspech. (Smiech.)