Horúce dovolenkové trendy s CK Ruefa Reisen

Rozhovor s Ing. Gabrielou Kohuthovou, obchodnou riaditeľkou cestovej kancelarie Ruefa Reisen.

 

V čom je Ruefa Reisen iná ako ostatné cestovky?

 

Predovšetkým pestrosťou a rozmanitosťou ponuky. Vieme pre klienta zabezpečiť prakticky všetko – klasické „balíkove“ letné dovolenky s odletmi z Bratislavy, Košíc, Sliača a Popradu, letenky do celého sveta, sprostredkovať ponuku popredných európskych touroperátorov cez vyspelé online rezervačné systémy, parkovacie karty, vstupenky na podujatia, semináre, kongresy, poznávacie zájazdy do celého sveta s renomovanými slovenskými sprievodcami. Ale aj klubové hotely pre rodiny s deťmi s bohatými animáciami so slovenskými animátormi v mnohých destináciách, okružné plavby, prevažne so slovenskými sprievodcami, prenájom luxusných víl, letných domov, ale aj zámočkov na rôzne podujatia, lyžovačky, wellness, jednodňové výlety, víkendy v európskych metropolách či v zámorí.

 

Veď to je dovolenka alebo pobyt úplne šitý na mieru...

 

Presne tak. A vieme vyjsť v ústrety aj čo sa týka presného odchodu na dovolenku alebo návratu z nej podľa konkrétnej časovej požiadavky klienta aj mimo oficiálnych termínov, pokiaľ sa nám záujemca ozve včas, aby sme mohli zabezpečiť požadované ubytovanie v konkrétnom hoteli, apartmáne či vile a tiež letenky na uvedené termíny.

 

Na akých klientov a dovolenkárov sa Ruefa Reisen zameriava a ako sa vyvíja dopyt a predstavy o dovolenke v poslednom čase?

 

Okrem rodín, ktoré uprednostňujú klasické „balíkové“ dovolenky, oslovujeme hlavne páry a tiež rodiny, ktoré už „omrzela“ taká klasická, tradičná dovolenka v uzavretom veľkokapacitnom rezorte a chcú prežiť svoj pobyt trochu inak – hlavne bez pocitu masovosti, spestriť si ho poznávaním v nových lokalitách, kde je menej Slovákov alebo menej dovolenkujúcich. Podľa rozhovorov s nimi chcú byť viac pánmi vlastnej dovolenky, nechcú čakať v radoch na bufetové stoly, a naopak, chcú mať aktívnejšie a intenzívnejšie dovolenkové zážitky, chcú viac vidieť a spoznať. Títo klienti sú už samostatnejší, neboja sa cestovať, lebo sú aj lepšie jazykovo vybavení a majú viac skúseností. A hlavne je teda pre tých, ktorí chcú nájsť svoju oázu pokoja a odpočinku.

 

Aj z tohto dôvodu sa v poslednom čase teší veľkej obľube prenájom víl a rekreačných domov v prímorských letoviskách. V čom je iná dovolenka vo veľkom hotelovom komplexe a v prenajatej vile?

 

V hotelovom komplexe je to zábava pre rodinu počas celého dňa, pri programe all inclusive kompletný servis. V prenajatých vilách ide skôr o absolútne súkromie s rodinou alebo s partiou priateľov. Je tu väčšia anonymita bez pravdepodobnosti, že stretnete suseda alebo kolegu. A program si organizuje klient sám podľa svojich predstáv a temperamentu, niečo si navarí alebo sa vyberie ochutnávať miestne špeciality. Máte tak jedinečnú možnosť prežiť autentickú dovolenku v rekreačných domoch či luxusných vilách, na nádherných plážach známych letovísk Chorvátska, Talianska, Grécka, Španielska, Malorky, Francúzska a ďalších 20 krajín Európy, kde kedysi dávno pred vami oddychovali napríklad aj Grace Kelly, Charlie Chaplin, John Wayne či Winston Churchil.

 

V akých cenách sa pohybujú dovolenky, ktoré ponúka Ruefa?

 

Je to trendová dovolenka, určená pre všetky peňaženky – od bohatej ponuky ultra last minute za mimoriadne nízke ceny až po tých najnáročnejších klientov s individuálnymi požiadavkami. 

 

Čo všetko dokáže Ruefa pre svojich klientov zabezpečiť?

 

Prakticky všetko. Vieme spojiť kultúru s oddychom a turistikou, napríklad vieme zabezpečiť vstupenky na operný festival v Arena di Verona, ubytovanie vo Verone, ale aj výlety do okolia Verony – ako je okolie jazera Lago di Garda, kde sú veľmi obľúbené vodné športy, turistika atď. Dokážeme zorganizovať poznávacie zájazdy rôznej náročnosti, ako sú jedinečná ponuka poznávačiek zameraných na rodiny s deťmi v Európe i vo svete, zábavné parky, atrakcie pre deti, safari a pod. A k zájazdom či pobytom zabezpečíme aj víza do celého sveta a ďalšie komplexné služby.

 

Prezraďte nám, aké novinky pripravila Ruefa pre svojich klientov v tomto roku?

 

Po rokoch krízy v Grécku a na gréckych ostrovoch vznikol opäť „hlad“ po tejto krajine. Okrem tradičného Rodosu, Kréty a Zakynthosu sme rozšírili ponuku hotelov na „Zelený ostrov“ Korfu, kde výhodou je pomerne krátky let, výlety na blízke okolité ostrovy, ponúkajúce bohatú históriu, krásne pláže a zálivy a zaradili sme roky starostlivo plánovaný, čarovný Peloponez. Let do kolísky civilizácie ponúka bohatú históriu, kvalitné hotely a množstvo výletov. Do ponuky sa vrátil obľúbený Thassos, kde máme k dispozícii tie najkvalitnejšie hotely ostrova. Chartrové lety na Sardíniu do Olbie a Cagliari vám umožnia stráviť dovolenku na celebritnom ostrove so známymi strediskami Costa Smeralda a Porto Cervo, a to priamo v tých najkvalitnejších hoteloch, ktoré boli doteraz málo prístupne pre slovenských dovolenkárov. A spomeniem ešte obľúbené Kapverdy, africký ostrovný štát a jeho najvyhľadávanejší exotický ostrov Sal s kvalitnými rezortmi. K novinkám patria aj dovolenkové strediská európskej smotánky na Costa del Sol v španielskej Andalúzii, kvalitné hotely na Malorke, hotely prestížnej siete tej najvyššej kategórie v Turecku, hotely na najkrajších plážach v Tunisku za výhodné ceny, známe a obľúbené dovolenkové strediská v Bulharsku alebo si môžete vychutnať „dolce vita“ s pravou talianskou kuchyňou a talianskym temperamentom v luxusných hoteloch v Kalábrii.

 

Za rozhovor Ing. Gabriele Kohuthovej, obchodnej riaditeľke Ruefa Reisen ďakuje redakcia Beauty&Woman.

 

Viac na www.ruefa.sk                                 

mobil 0903 557 585

ruefa@ruefa.sk

 


Patrí do vydania